SKŁADNIKI: 4 kotlety wieprzowe z karkówki 80 g oliwy z oliwek 4 ząbki czosnki pokrojone w cienkie plasterki 100 g cebuli pokrojonej w plastry 120 g
Sztuka gotowania w/g SamiryMyślę , że taka propozycja na dietę przypadnie Wam do gustu.Przepyszny kurczak nadziewany pieczarkami i suszonymi pomidorami a do tego pyszna ,chrzanowa surówka z białej kapusty
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSKŁADNIKI: 700 g mięsa z jelenia (wcześniej zamarynowane w przyprawach: rozmaryn, pieprz, szczypta soli- 12 godzin w lodówce) 1 duża cebula biała 1 duża cebula czerwona
ClauditteMissCookingBaba ziemniaczana radrużanka - kuchnia podkarpacka Baba ziemniaczana radrużanka to kolejny podkarpacki pomysł na obiad lub kolację. Tym razem skorzystałam z przepisu gospodyń z Horyńca-Zdroju. Surowe
Trzeci talerzDanie jest bardzo smaczne i aromatyczne a w dodatku bardzo sycące. Idealne dla osób które lubią dobrze i smacznie zjeść. Do przygotowania dania użyłam aromatycznych przypraw
Bajeczna KuchniaGołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych
moj przepis naRoladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne
Kuchnia z widokiem na ogródSobotnia wizyta w restauracji gruzińskiej, stała się dla mojej drugiej połowy inspiracją do przygotowania dania z manu tej restauracji, czyli dużych smażonych na głębokim oleju pierogów
W kuchennym oknie EwyMetod przygotowania golonki jest mnóstwo, ja zaproponuje Wam mój sposób. Najpierw gotowana, a później pieczona. Golonkę oczyścić, opalić jeśli są jakieś włoski na skórze, golonka musi
Kuchnia PokoleńKurka, czyli pieprznik jadalny, to gatunek grzybów. Do zalet kurek należy zaliczyć ładną barwę, dzięki której łatwo je znaleźć w ściółce oraz to, że rzadko bywają
Bon Appetit MałgorzatyWitam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pieczony udziec z indyka w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany udziec jest bardzo smaczny, możemy go podawać na ciepło jak
Uwaga Babcia GotujeKsiążka Simony Kossak to taki zielnik. Każda roślinka i zwierzątko ma własny rozdział, z którego możemy je lepiej poznać. Będziemy wiedzieć czy pojawilo się w literaturze
Ugotowane pozamiataneGulasz wieprzowy przyrządzam często na obiad . Podaję go z ryżem, kaszą lub ziemniakami w zależności od jego rodzaju. Gulasz wieprzowy z soczewicą i frytkami przypomina perski
codojedzeniaKrólik duszony w śmietanie jest jednym z najlepszych polskich dań. Soczysty, kruchy, rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatny. Królik to jedno z najzdrowszych mięs, a
Pociąg Do KuchniMięso z indyka jest smaczne i zdrowe – zwłaszcza filet zawiera niewiele tłuszczu, za to dużo białka. Jeśli ktoś preferuje mniej „dietetyczny” klimat, może wybrać np. świetnie
Kulinarna Pokusa