sos mięsny - 4565 przepisów (strona:234/305)

Karkówka marynowana w ciemnym sosie balsamicznym z rozmarynem i smażonymi ziemniakami 129

SKŁADNIKI: 4 kotlety wieprzowe z karkówki 80 g oliwy z oliwek 4 ząbki czosnki pokrojone w cienkie plasterki 100 g cebuli pokrojonej w plastry 120 g

Sztuka gotowania w/g Samiry
ROLADKI Z KURCZAKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I PIECZARKAMI 123

 Myślę , że taka propozycja na dietę przypadnie Wam do gustu.Przepyszny kurczak nadziewany pieczarkami i suszonymi pomidorami a do tego pyszna ,chrzanowa surówka z białej kapusty

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz z Jelenia 159

SKŁADNIKI: 700 g mięsa z jelenia (wcześniej zamarynowane w przyprawach: rozmaryn, pieprz, szczypta soli- 12 godzin w lodówce) 1 duża cebula biała 1 duża cebula czerwona

ClauditteMissCooking
Baba ziemniaczana radrużanka – kuchnia podkarpacka 178

Baba ziemniaczana radrużanka - kuchnia podkarpacka Baba ziemniaczana radrużanka to kolejny podkarpacki pomysł na obiad lub kolację. Tym razem skorzystałam z przepisu gospodyń z Horyńca-Zdroju. Surowe

Trzeci talerz
Placek po węgiersku 153

Danie jest bardzo smaczne i aromatyczne a w dodatku bardzo sycące. Idealne dla osób które lubią dobrze i smacznie zjeść. Do przygotowania dania użyłam aromatycznych przypraw

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki z kaszą gryczaną 126

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 261

Roladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne

Kuchnia z widokiem na ogród
Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem 155

Sobotnia wizyta w restauracji gruzińskiej, stała się dla mojej drugiej połowy inspiracją do przygotowania dania z manu tej restauracji, czyli dużych smażonych na głębokim oleju pierogów

W kuchennym oknie Ewy
Golonka delikatna i rozpływająca się w ustach 303

Metod przygotowania golonki jest mnóstwo, ja zaproponuje Wam mój sposób. Najpierw gotowana, a później pieczona. Golonkę oczyścić, opalić jeśli są jakieś włoski na skórze, golonka musi

Kuchnia Pokoleń
Grillowany schab z kurkami w sosie śmietanowym 156

Kurka, czyli pieprznik jadalny, to gatunek grzybów. Do zalet kurek należy zaliczyć ładną barwę, dzięki której łatwo je znaleźć w ściółce oraz to, że rzadko bywają

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczony Udziec z Indyka w naczyniu żaroodpornym 355

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pieczony udziec z indyka w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany udziec jest bardzo smaczny, możemy go podawać na ciepło jak

Uwaga Babcia Gotuje
„O ziołach i zwierzętach” Simony Kossak, cukier fiołkowy i ocet fiołkowy 134

Książka Simony Kossak to taki zielnik. Każda roślinka i zwierzątko ma własny rozdział, z którego możemy je lepiej poznać. Będziemy wiedzieć czy pojawilo się w literaturze

Ugotowane pozamiatane
Gulasz wieprzowy z soczewicą i frytkami 147

Gulasz wieprzowy przyrządzam często na obiad . Podaję go z ryżem, kaszą lub ziemniakami w zależności od jego rodzaju. Gulasz wieprzowy z soczewicą i frytkami przypomina perski

codojedzenia
Królik duszony w śmietanie 145

Królik duszony w śmietanie jest jednym z najlepszych polskich dań. Soczysty, kruchy, rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatny. Królik to jedno z najzdrowszych mięs, a

Pociąg Do Kuchni
Pieczony indyk z owocami 209

Mięso z indyka jest smaczne i zdrowe – zwłaszcza filet zawiera niewiele tłuszczu, za to dużo białka. Jeśli ktoś preferuje mniej „dietetyczny” klimat, może wybrać np. świetnie

Kulinarna Pokusa