sos koperkowy - 1186 przepisów (strona:7/80)

SMAŻONY ŁUPACZ W SOSIE MAŚLANO-KOPERKOWYM 277

wyjątkowo mało tłuszczu przy dużej zawartości białka.  Tym razem przyrządzona przeze mnie w sposób najbardziej tradycyjny (i niestety bardziej kaloryczny) czyli w panierce :) i podana z sosem maślano-koperkowym.  Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy! Składniki: 500g fileta z łupacza przyprawa do ryb sól majeranek sok z cytryny olej 2 łyżki mąki 2 jajka bułka tarta(...)minut - w zależności od grubości naszego fileta. Smażenie ryby na zbyt mało rozgrzanym tłuszczu powoduje jego nadmierne wsiąkanie w panierkę, czego należy unikać. Składniki na sos: 1/2 szkl śmietany - u mnie  12 % 2 łyżki masła 3/4 szkl bulionu 1  łyżka mąki 1 pęczek koperku sól pieprz Wykonania: W  garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę

Walijskie Pichcenie
Śledzie w sosie koperkowym 144

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w sosie koperkowym Grudzień to miesiąc poszukiwań przepisów na świąteczne potrawy, wśród których nie może zabraknąć między innymi różnego rodzaju śledzi. Wiadomo, że w okresie świątecznym mamy wiele obowiązków i dużo potraw do wykonania, dlatego zaczynamy szukać przepisów jak najmniej pracochłonnych a zarazem smacznych, i sprawdzonych, które zadowolą gości przy stole. Jeżeli chcesz zrobić szybkie(...)przy tym pyszne, delikatne śledzie, koniecznie wypróbuj przepis poniżej. Śledzie w sosie koperkowym Składniki: 6 solonych filetów śledziowych matias – około 600g 200g śmietany 18%, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki majonezu, 1 pęczek koperku, 2 cebule czerwone, 2 łyżki soku z cytryny, Sól, pieprz do smaku. Śledzie w sosie koperkowym Przygotowanie: Filety śledziowe moczymy w wodzie przez co najmniej

Księga-Smaku
Łosoś z sosem chrzanowo-koperkowym 142

Łosoś ok. 500 g upieczony w folii w piekarniku  (200*C przez ok. 25 min) i do tego sos: Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Spaghetti w sosie serowo-koperkowym 193

Ten makaron to świetna alternatywa, jeśli nie mamy za dużo czasu na gotowanie obiadu. A spaghetti smakuje świetnie!Składniki:makaron (u mnie spaghetti)100 g naturalnego

Kuchnia domowa Ani
Podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym 108

Sezon na grzyby co prawda już dawno się skończył, ale od czego jest zamrażarka i skrywające się w niej różności. Truskawki, maliny, borówka, czekają na swoje

Gosia gotuje
POLĘDWICA W SOSIE ŚMIETANOWYM KURKOWO- KOPERKOWYM 174

Jak są kurki, musi być takie oto mięsko...Palce lizać !Składniki:7 plastrów polędwicy wieprzowej250 g kurek leśnychpól szklanki smietany 303 szklanki bulionu warzywnego3 łyżki siekanego

Z Majeczką w kuchni
Ryba w sosie smietanowo -serowo- koperkowym z warzywami 178

wakacyjnej dwutygodniowej przerwie czas wrocic do gotowania :)Zapraszam na rybe w sosie smietanowo -serowo- koperkowym z warzywami. Na poczatek podgotowalam 2-3 min kalafior.Starlam na tarce 4 marchewkiNa marchwce wylozylam dorsza- doprawilam Zrobilam sos- smietana ok 300-400 ml, koper, pieprz, starty ser- wymieszalam I zalalam nim rybeWlozylam do nagrzanego piekarnika do 180C na 35 min.Podalam z ryzem Smacznego

Smaki Edyty
NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 251

Delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem.Cieknie ślinka, prawda?Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym.Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )* ser żółty

Ostra na Słodko
1522. Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym 163

Kiedyś robiłam podobną rybę, ale w sosie z torebki..tym razem postanowiłam trochę pokombinować i zrobiłam również smaczną rybę [ pomimo nawet ciut przypalonej cebuli]..ale zdjęcia

Moje domowe kucharzenie
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym 4240

Dziś danie które uwielbiam moja córeczka - mięsne kuleczki czyli klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z koperkiem. Klopsiki podałam z białym ryżem z warzywami Piątnica. składniki: 500

Monia miesza i gotuje
SMAŻONA SOLA W SOSIE SEROWO-KOPERKOWYM 203

Sola jest chudą rybą, bardzo delikatną w smaku o apetycznym białym mięsie. Zwana jest także złocicą europejską.Jest ona jedną z nawykwintniejszych ryb morskich.Dziś

Walijskie Pichcenie
Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym 162

Miałam dwa dorsze atlantyckie i postanowiłam zrobić je z tym, co akurat mam w domu. Po wyciągnięciu z piekarnika poczułam rozczarowanie, bo jogurt ściął się lekko

Passions hobbies life
Roladki schabowe w sosie serkowo-koperkowym 446

Składniki: 10 grubszych plastrów schabu 10 plastrów żółtego sera 10 plastrów szynki sól pieprz 1 szklanka mleka 2 serki topione naturalne ( w kiełbasce ) sól, pieprz 1

A Ty Smakuj Mnie
Bitki w sosie koperkowym 127

Bitki w sosie koperkowym – szybki i pyszny obiad. Do przygotowania tej potrawy użyłam mięsa wieprzowego – dokładnie karkówki wieprzowej, dodałam świeży koperek, ale spokojnie można użyć też mrożonego. Po lodówce przewracało mi się garść fasolki szparagowej więc ona też poszła do tego pysznego sosu, ale nie jest to składnik konieczny tylko opcjonalny (zresztą sami możecie dorzucić jakieś warzywko, które(...)lekko już zwiędło i czas je zjeść). Sos zagęściłam mąką pszenną, ale w wersji bezglutenowej mona użyć mąki ziemniaczanej. PRZEPIS NA BITKI W SOSIE KOPERKOWYM Składniki na bitki w sosie koperkowym: 600g wieprzowiny bez kości np karków olej 1 cebula 1 marchewka garść fasolki szparagowej – opcjonalnie sól pieprz mały pęczek koperku 2 łyżki mąki Jak zrobić bitki w sosie

Dorota Smakuje
Pieczony łosoś z sosem czosnkowo-koperkowym i zapiekanymi ziemniaczkami 218

ziemniaczków, są delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Łososia chwalić nie trzeba:) Pieczony jest moim zdaniem najlepszy - mięciutki i bez zbędnego tłuszczu. Do tego polecam sos czosnkowo-koperkowy. Składniki (4 porcje):- 500 g łososia norweskiego- 600 g ziemniaków- małe opakowanie (200 g) gęstej śmietany 18%- pół pęczka koperku- 3 ząbki czosnku- sól, pieprz cytrynowy- 2 łyżki(...)duże kawałki ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie ok. 15-20 minut, aż będą prawie miękkie.2. W czasie gdy ziemniaki się gotują przyprawiamy łososia solą i cytrynowym pieprzem. Przygotowujemy sos: do śmietany dodajemy posiekany koperek, wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku solą. Odstawiamy do lodówki.3. Wykładamy blachę folią aluminiową i polewamy łyżką oliwy. Odlewamy z ziemniaków wodę, odstawiamy

Kraina Tysiąca Smaków