Pulpeciki w sosie koperkowym to dla mnie wspomnienie i smaki z dzieciństwa. Jak dziecko uwielbiałam koperek i tak już zostało do dziś. Sos koperkowy "chodził" za mną bardzo długo, aż w końcu musiałam go zrobić. Pulpeciki są bardzo dobre, odmiana dla tradycyjnych smażonych klopsów mielonych. Jest to dobry pomysł na szybki obiad. Jak dla mnie najlepsze z ziemniakami, jednak
Zrób to smaczniePyszna i bardzo prosta surówka obiadowa z dwóch składników - sałaty lodowej i ogórka. Do tego sos koperkowy na bazie jogurtu. Surówka najlepiej smakuje z mięskiem drobiowym. składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 duży długi ogórek 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku 2-3 łyżki majonezu sól ziołowa Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórka obrać ze skórki(...)pokroić w grubsze półplastry. Składniki przełożyć do miski i wymieszać. Przygotować sos koperkowy. Jogurt wymieszać z majonezem i posiekanym koperkiem, do smaku doprawić sola ziołową. Przed podaniem sałatę połączyć z sosem i dokładnie wymieszać
Monia miesza i gotujezdrowiej. Troszkę sałaty, trochę łososia, orzechów, rodzynek , i pomidorków i już mamy np apetyczną kolację . No i co tu dużo mówić bombę wszelkich witamin i kwasów omega3. Do tego sos koperkowy na bazie jogurtu naturalnego i nic tylko wsuwać ;) Sałatka z łososiem i orzechami piniowymi - 150g łososia ( upieczonego, uparowanego, ugotowanego - jakiego chcecie) - pół opakowania mixu sałat - garść rodzynek(...)pomidorków koktajlowych - garść orzechów piniowych u mnie z Piątnicy Sos koperkowy - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka majonezu - koperek - świeży lub suszony Cały myk polega na połączeniu ze sobą wszystkich składników. Sosem polewamy tuż przed podaniem , bezpośrednio na talerz
Kuchnia Pełna EmocjiNerki wieprzowe w koperkowym sosie Nerki wieprzowe , na to słowo wiele osób zareaguje ” o fuj, jak to można jeść …” , można , a nawet powinno się ,od czasu , do czasu z uwagi ,na bogate wartości odżywcze . Nerki są skarbnicą witamin A i B , oraz bardzo dobrym i do tego tanim , źródłem białka. Smakują wybornie , o ile umie się(...)gęsty , tylko taki ,raczej bardziej lejący-zupowaty ) Na koniec wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem i sypiemy siekanym koprem , mieszamy , serwujemy . Doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym Smacznego ! Artykuł Nerki wieprzowe w koperkowym sosie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyMoja propozycja na dzisiejszy obiad to jajka w sosie koperkowym. Są bardzo pysznym daniem i szybkim, kiedy mamy mało czasu na przygotowanie czegoś na obiad :) O tej porze roku takie jajka w sosie koperkowym podane ze świeżymi ziemniakami smakują rewelacyjnie. Składniki: * 10 jajek * 2 łyżki masła * 3 łyżki mąki * 450 ml wody * sól, pieprz(...)garnku, dodać mąkę i ciągle mieszając lekko ją zarumienić), dodać sól i pieprz do smaku. Zasmażkę podlać wodą i zagotować, mieszając aby nie powstały grudki. Do tak przygotowanego sosu dodać posiekany koperek. Wymieszać. Do sosu dodać jajka. Odstawić na około 15 minut aby sos przegryzł się koperkiem
Zrób to smacznieBogucice Pulpety w sosie koperkowym Składniki: mięso mielone - 500 g wieprzowo - wołowe cebula - 1 szt tłuszcz jajko - 1 szt bułka tarta - 5 łyżek sól i pieprz mąka do obtoczenia(...)Sos koperkowy : koperek - 1 pęczek śmietana 36 %- 1 szkl wywar jarzynowy - 600 ml Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, sól , pieprz i bułkę. Cebulę obrać , pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu , dodać do mięsa, dobrze wymieszać. Z masy mięsnej formować pulpeciki, obtaczać w mące. Do garnka wlać wywar jarzynowy, zagotować. Na gotujący
Kuchnia Danusijajka L 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 ząbki czosnku 3 łyżki kaszy mannej 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki słodkiej papryki Sos koperkowy: 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku 300ml jogurtu greckiego sól, pieprz 1. Cebulę, boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę. Na suchej patelni podsmażamy najpierw boczek. Ściągamy(...)przestudzony boczek, kiełbasę i cebulę. Dokładnie mieszamy. 4. Masę wykładamy do keksówki (ok. 30x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 2h. 5. Przygotowujemy sos koperkowy: czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Łączymy z jogurtem greckim, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Sosem polewamy kawałki babki tuż
Szefowa kuchniBardzo prosta i smaczna surówka z kapusty z dodatkiem pora, marchewki i jabłka. Można ją wymieszać z majonezem, oliwą lub tak jak ja z sosem koperkowo- ziołowym. Moim zdaniem bardzo podkreśla smak warzyw. Polecam :) SKŁADNIKI : główka białej kapusty ok. 1 - 1,20 kg biała część pora 2 marchewki 1 jabłko 1 łyżka soli 6 łyżek oleju 6 łyżek wody(...)sosy koperkowo - ziołowe np: Knorr, Prymat WYKONANIE : Z kapusty wycinamy głąb i drobno siekamy. Posypujemy łyżką soli. Co jakiś czas mieszamy i odstawiamy do czasu, aż kapusta zmięknie i puści sok. Kapustę należy dobrze wycisnąć. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce z małymi oczkami, jabłko na dużych oczkach. Pora przelewamy gorącą wodą i drobno siekamy. Mieszamy wodę, olej
Pani na deserDziś polecam Wam pyszną sałatkę warzywną z dodatkiem jajka i sosu koperkowego zamiast majonezu. Nie potrzeba wiele czasu by przygotować sobie taką porcję, więc tym bardziej zachęcam do wypróbowania. Co ważne- ser sałatkowy i sos nakładamy dopiero na talerzu, dzięki czemu nie zdąży się nam połączyć z wodą z warzyw. Pozostaną one dłużej chrupkie, a i smak będzie o niebo(...)Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Jajka dzielimy na ósemki. Jogurt naturalny łączymy z koperkiem. Nakładamy porcję na talerz, dodajemy ser oraz jajka i polewamy odrobiną sosu koperkowego. Piękna porcelana zachodnich firm do kupienia w Galerii Cuda Świata, zapraszam
Kuchnia w czekoladzieSkładniki 6 marynowanych płatów śledziowych 1 duża czerwona papryka 2 średnie jabłka (najlepiej kwaśne) 1 pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone 2 łyżki śmietany 18% 1 szczypta cukru przyprawy sos koperkowy knor do sałatek 1 łyżeczka soku z cytryny listonic_name = "Sałatka śledziowa z papryką (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "6 marynowanych płatów śledziowych 1 duża czerwona papryka(...)średnie jabłka (najlepiej kwaśne) 1 pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone 2 łyżki śmietany 18% 1 szczypta cukru przyprawy sos koperkowy knor do sałatek 1 łyżeczka soku z cytryny " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ogórki i jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Filety pozbywamy skóry i kroimy w mniejsze kawałki. Warzywa
CoolinarniePLteż zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)łyżeczki chilli 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej Sos koperkowy: 1 litr bulionu warzywnego 3 łyżki mąki 3/4 szklanki śmietanki 30% 1 pęczek koperku 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka 1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy
Szefowa kuchniSmaki dzieciństwa tradycyjne klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym z kaszą. Delikatne rozpływają się w ustach dla dzieci i dorosłych. Składniki 600 g karkówki wieprzowej 1 jajo 1 cebula kilka ząbków czosnku natka pietruszki. Sos koperkowy: • koperek • 1 szkl rosołu • pół szkl śmietany 18% • 2 łyżki mąki kukurydzianej • sól i pieprz • 2 liście laurowe • 3 ziela angielskie
Kulinarne pyszności MolkiPyszna sałatka z mozzarellą, porzeczką i orzeszkami piniowymi idealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :) Smacznego
FITBUuKdania, które mimo, że powstało na jednej patelni wygląda bardzo efektownie? Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem na mięsne roladki w kształcie rogalików z kładzionymi kluskami, brokułem i sosem koperkowym // Składniki: mała podwójna pierś z kurczaka lub duża pojedyncza 50 g mozzarelli 1 cebula 1/2 brokuła 2 jajka 5 łyżek wody 1 – 1.5 szklanki mąki (u mnie orkiszowej(...)mięso będzie już miękkie, ciasto na kluski dajemy do wody (nabierając na łyżeczkę i tworząc w ten sposób kluski), pomiędzy mięso, tak oby kluski mogły gotować się w powstałym sosie. Po 2 minutach gotowania do całości dodajemy wymieszaną (najlepiej w słoiczku) śmietankę, mąkę ziemniaczaną i koperek. W razie potrzeby doprawiamy. Całość mieszamy do momentu zagotowania. Danie możemy podać w wersji
Via Gusto