otworzę ją dopiero 6 grudnia :)Dzisiaj postanowiłam wykorzystać to co znalazłam w lodówce i wykombinowałam pyszną sałatkę kalafiorową :)~ Sałatka kalafiorowa z gotowaną piersią kurczaka i jajkiem + sos koperkowy ~Składniki:kalafior100g gotowanej piersi z kurczakajajkokilka listków sałatySos:100ml maślankikoperekprzyprawy: sól, pieprz, kurkumaKalafior gotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka gotujemy tak jak tutaj. Jajko gotujemy
Kuchenny Skrawek Niebanowy ciekawy przepis. Tym razem to sałatka z ryżem, warzywami i jajkami. Bardzo szybka i prosta w wykonaniu. A składniki pewnie większość z Was znajdzie pod ręką. Gotowy sos ziołowo-koperkowy można zastąpić dowolnymi przyprawami i ziołami, a nawet samą solą. Składniki: 100 g ryżu (może być w woreczku) 1 opakowanie sosu ziołowo-koperkowego + 3 łyżki oleju 2-3 pomidory(...)cebula 2-3 świeże ogórki 4 jajka majonez sól, pieprz tarty żółty ser Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko, wystudzić. Sos ziołowo-koperkowy wymieszać z 3 łyżkami oleju. Połączyć z ryżem. 2. Pomidory i obrane ogórki pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać i zalać wrzątkiem, po czym odcisnąć. 3. Ugotowane jajka pokroić w kosteczkę. 4. Ułożyć sałatkę
Kuchnia domowa AniKurczak z kurkami w sosie śmietanowym to wyborne danie z jednej patelni, które można przygotować na pyszny obiad. Potrawa jest niezwykle aromatyczna, delikatna i stanowi prawdziwą eksplozję smaku. W sezonie na kurki nie może jej zabraknąć na stole! Podudzia z kurczaka podałam z brązowym ryżem i surówką z cukinii. Danie można przygotować również z piersią z kurczaka, wtedy będzie(...)caption id="attachment_9383" align="aligncenter" width="901"] Kurczak z kurkami w sosie śmietanowym – przepis na podudzia z kurczaka[/caption] Zobacz inne przepisy na kurczaka: Kurczak Duszony W Cebuli – Przepis Na Pyszny Obiad Kurczak W Musztardzie Pieczony Na Ziemniakach Pieczony Kurczak W Sosie Teriyaki Kurczak W Sosie Koperkowym – Przepis Na Tani I Szybki Obiad Soczyste Udka Z Kurczaka Pieczone
e-PrzepisyKulinarnechrzanowy jest równie pyszny jak sos koperkowy . Też przygotowuje go na dwa sposoby- na ciepło i na zimno. Oba sosy przygotowuje w wersji łagodnej więc nie daje bardzo dużo chrzanu ale oczywiście jak ktoś lubi bardziej ostry smak może tego chrzanu dać więcej. SOS CHRZANOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2-3 łyżki tartego chrzanu
Monia miesza i gotujearomatyczne pulpety w koperkowym sosie Przepis ten jest kierowany do miłośników mielonego mięsa. Mam nadzieje, ze przepis na koperkową wersję tradycyjnych pulpetów, przypadnie im do gustu na tyle, że postanowią go wypróbować we własnej kuchni. składniki dla sześciu osób 1 kg mięsa wieprzowego( szynka, łopatka) 0,3 kg boczku 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku(...)spod ugotowanych pulpetów, całość energicznie mieszamy ( najlepiej trzepaczką) uważając aby nie powstały grudki. Rozmieszaną zasmażę z patelni, wlewamy do garnka z pulpetami. Całość ponownie zagotowujemy, wstrząsając garnkiem aby rozmieszać sos ( nie mieszamy łyżką, ponieważ możemy w ten sposób uszkodzić pulpety) . Na koniec dodajemy śmietanę i posiekany pęczek koperku. Jeszcze raz ( oczywiście wcześniej próbując) przyprawiamy. Pulpety go tujemy jeszcze przez
Miód i pieprzsoli morskiej 2 łyżki cukru 1 łyżka czarnego pieprzu w ziarnach 1 burak 1 fenkuł 1 natka koperku skórka z 1 cytryny 1 kieliszek wódki (u mnie Żubrówka) Sos musztardowo-koperkowy: 100 ml śmietany 18% 2 łyżki musztardy 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka płynnego miodu świeżo mielony czarny pieprz * PRZYGOTOWANIE Gravlax Łososia umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz(...)ręczniki, które nasiąkną płynem. Po tym czasie rybę oczyść z soli i przypraw, przepłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem do smaku
Food SquarePulpety są o tyle fajnym daniem, że sos do nich można zrobić praktycznie ze wszystkiego. Uwielbiam je w sosie koperkowym, ale czasem mam ochotę na coś innego. Dawno już nie robiłam ich w sosie pomidorowym, dlatego postanowiłam wrócić do tego przepisu, ale nieco go podkręciłam, dodając jeszcze masło. Wyszło pysznie! Składniki: 500g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 passata pomidorowa
Prosto z KotłaCześć! Bardzo popularne danie jakim są pulpety. Każdy ma jakiś swój pomysł na ich wykonanie. Robię je w sosie koperkowym, z warzywami, zapiekane a tym razem zrobiłam wersję najbardziej chyba znaną: pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego np. wołowo – wieprzowego * 1 cebula * 2-3 ząbki czosnku * 3 łyżki masła do smażenia pulpetów i cebulki * mąka
Pieprzyć z FantazjąCześć! Bardzo popularne danie jakim są pulpety. Każdy ma jakiś swój pomysł na ich wykonanie. Robię je w sosie koperkowym, z warzywami, zapiekane a tym razem zrobiłam wersję najbardziej chyba znaną: pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego np. wołowo - wieprzowego * 1 cebula * 2-3 ząbki czosnku * 3 łyżki masła do smażenia pulpetów i cebulki * mąka
Pieprzyć z Fantazjąmąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka, szczypta soli, 2 łyżki oleju. Sos majonezowo czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, sól ( można pominąć ), pieprz, 3 ząbki czosnku. Sos koperkowy: 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, posiekany koperek, sól ( można pominąć ), pieprz. Sos musztardowo miodowy: 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, 1/2 łyżeczki miodu, 2 czubate łyżeczki
W kuchni u Monikijakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia czegoś z wędzonym łososiem, który czekał w zamrażarce. Padło na pierogi. Mięciutkie ciasto, farsz z dodatkiem białego sera, a dopełnieniem jest sos śmietanowo-koperkowy. Bez niego- przyznaję bez bicia smakowałyby mi zdecydowanie mniej. Zrobiłam małą porcję, jak to zwykle bywa z nowościami, ale jeśli jesteście smakoszami ryb i tak jak ja lubicie łososia(...)Ciasto na ok 25 sztuk: 300g mąki pszennej 150ml gorącej wody 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli Farsz: 250g białego sera 150g wędzonego łososia opcjonalnie szczypta soli i pieprzu Sos śmietanowo-koperkowy: 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki pszennej ½ szklanki wody 4 łyżki śmietany 18% ½ pęczka świeżego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę posiekać z gorącą wodą
Kuchnia w czekoladziemogą to być inne również przyprawy, w zależności od smaku). Sos musztardowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, 4 łyżeczki musztardy ( ja użyłam chrzanowej ), sól, pieprz. Sos koperkowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, koperek świeży, posiekany, sól, pieprz. Sos czosnkowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka pikantnego ketchupu
W kuchni u MonikiRyba w sosie śmietankowo koperkowym Propozycja na piątkowy obiadek. Składniki: · ½ kg fileta rybnego · Mąka do obtoczenia · Olej do smażenia · 2 jajka · Sól · Pomysł(...)rybę w sosie śmietankowo koperkowym · Brokuł Sposób przygotowania: 1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie. 2. Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Następnie układamy
Kulinarna Chwilapodłużne, wąskie słupki. Przełóż do jednej, większej miski lub porozkładaj do wielu małych. S z a l e j z k o l o r a m i ! Sos koperkowy: Składniki dla 1-2 osób: 4 łyżki jogurtu greckiego pęk posiekanego kopru Żeby odmienić swój sos , dodatkowo możesz dodać: zmiażdżony czosnek mieloną paprykę słodką sok z cytryny pieprz
Gary Bez dnaGotowane, delikatne piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, które podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata łyżka(...)umyte i obrane warzywa, listki laurowe, sól i pieprz. Zalewamy wodą (mięso ma być całe zanurzone) i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy piersi i warzywa, wywar przecedzamy przez sitko. Sos śmietanowo-koperkowy: Odmierzamy 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi i wlewamy do rondelka. Zagotowujemy. W kubku rozrabiamy mąkę z niewielką ilością zimnej wody i pomału wlewamy do gotującego się
Oryginalny smak