Sznycle w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym Z definicji sznycel to cienki, usmażony plaster mięsa. Jeżeli nie jest podany gatunek mięsa z którego potrawa została przyrządzona to możemy być pewni, że chodzi o mięso wieprzowe. U mnie dziś znajdziecie przepis na plastry szynki duszone w pysznym, kremowym sosie. Tak przygotowane mięso możemy podać z duszonymi ziemniakami lub kaszą z dodatkiem ulubionej(...)potrawy dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem *** *** Sznycle z szynki w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym podajemy z duszonymi ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ
Blog z ApetytemSoczyste, smaczne z kurczaka roladki na świeżym szpinaku poukładane, kilka składników do tego dodane, skropione sosem koperkowym dało w efekcie finalnym, sałatkę o smaku wyjątkowym. Składniki na 2 porcje: 50 g serka śmietankowego np. z ziołami, przyprawa uniwersalna , sos sałatkowy koperkowo- ziołowy, filet z kurczaka, listki świeżej bazylii, 2 garści świeżego szpinaku, 2 bardzo małe cebulki czerwone, 2 łyżeczki ziaren
Moniki Smakołykisposób przemycić strączki do naszej diety? Można z nich zrobić pulpety:) Dzisiaj mam dla Was pomysł na pulpety z ciecierzycy z suszonymi pomidorami podane z makaronem i sosem pieczarkowo - koperkowym. Pulpeciki mają bardzo ciekawy smak a pomidory przełamują delikatny smak ciecierzycy. Warto spróbować! Składniki (2-3 porcje) Pulpety - 100 g ciecierzycy - 30 g suszonych pomidorów - odrobina natki pietruszki - pieprz(...)Sos pieczarkowo - koperkowy - 300 g pieczarek - pól cebuli czerwonej - małe opakowanie jogurtu greckiego - 2-3 łyżki mąki kukurydzianej - odrobina koperku - sól, pieprz, wędzona papryka słodka, czosnek Dodatkowo - makaron pełnoziarnisty lub bezglutenowy (ja wybrałam kukurydziany) Wykonanie Pulpety Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę a następnego dnia gotujemy według przepisu . Po ugotowaniu pozostawiamy na chwilę do wystudzenia. Pomidory kroimy w kostkę
Health-Fit-LifeZapraszam na mięsno warzywne szaszłyki z sosem jogurtowo koperkowym, podane z kawałkami cytryny :) Gdy w lodówce dużo warzyw masz, Możesz wykorzystać je wszystkie na raz. Kolory tęczy tym sposobem wyczarujesz, Swych gości głębią smaku oczarujesz. A gdy wzbogacisz wszystko kawałkami kurczaka, Danie to zrobi z Ciebie kulinarnego cwaniaka :) Zapraszam na mięsno warzywne szaszłyki z sosem jogurtowo koperkowym
Mój Smak na Życiesprawa. Każdy jadł w swoim życiu klopsiki w takiej czy innej formie. W zabielonym mąką sosie pomidorowym i z kaszą albo ziemniakami, tak serwowała je moja mama. W sosie koperkowym były specjalnością babci. Potem odkryłam kuchnie włoską i pokochałam wszystkie klopsikowe warianty Jamiego Olivera oraz te jedne jedyne z parmezanem i w sosie z mlekiem wg Nigelli
Dzieje kuchennej Wiewiórykurczaka (bez kości) farsz: 150 g mięsa drobiowego 100 g mięsa wieprzowego np. podgardla, łopatki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli papryka słodka mielona sos koperkowy: 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 18% 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki posiekanego koperku pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Mięso dorbiowe (oprócz udek) i wieprzowe mielimy z czosnkiem(...)cienką warstwę farszu i zawijamy w rulon. Każdą z roladek zawijamy szczelnie w folię spożywczą i tak przygotowane gotujemy w wodzie okolo 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy z folii. sos: 3/4 szklanki bulionu podgrzewamy, resztę mieszamy ze śmietaną oraz mąką. Do gotującego się bulionu wlewamy mieszankę z mąką. Gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy posiekany koper. Doprawiamy solą
Bon appetit mon amiegłowy ;) A dzięki temu, że klopsy były w samym wywarze - niedoprawione mogłam zadecydować jak je podać. Od Męża usłyszałam: zrób je inaczej niż zawsze (przeważenie jemy klopsy w sosie koperkowym bądź pomidorowym). Złapałam smaka na serową nutę, ale też nie mogłam nie wykorzystać możliwości podania dziecku (i nam oczywiście) warzyw. Na czas doprawiania sosu wyjęłam klopsy. Zagotowałam bulion wraz
Kuchnia po mojemuSos koperkowy na bazie kwasu z ogórków kiszonych. Tak, nie wylewajmy wody, w której kiszą się ogórki. Zawsze zostawiam i dodaję do zup (na przykład rosolnik ), sosów... 30 g masła, 20 g mąki, łyżka siekanego koperku, 150 – 200 ml kwasu z ogórków kiszonych, 150 – 200 ml wody lub bulionu, 100 g gęstej śmietany 18%, sok z cytryny, sól, cukier Zasmażyć
królestwo garówZapraszam na lekką sałatkę z pysznym i aromatycznym sosem koperkowym. W sam raz jako dodatek do obiadu. Polecam Składniki: pół opakowania mixu sałat z marchewką kilka rzodkiewek 1/4 czerwonej papryki 1/4 zielonego ogórka pół pomidora sos: łyżka pokrojonego koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Miks sałat przekładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneziarnistego Do wrzącej wody wkładamy stopniowo uformowane pulpety, pozwalamy pogotować się im kilka minut ( nie dłużej niż 5 min ) Zestawiamy z ognia ( pulpety można wyjąć na miseczkę ) i przygotowujemy sos koperkowy Na patelnię kładziemy ze 2-3 łyżki masła klarowanego, po rozpuszczeniu dokładamy mąkę i energicznie mieszamy, wsypujemy drobno pokrojony koperek- mieszamy do połączenia składników Przygotowany sos przekładamy do garnuszka
Proste PotrawyDziś kolejny przepis z cyklu szybkich obiadów, czyli kurczak w sosie koperkowym z cukinią. Do potrawy użyłam udek kurczaka bez skóry i kości, które nie potrzebują długiego duszenia, a poza tym są miękkie i trudno je przesuszyć. W sosie sprawdzą się jednak wszystkie części kurczaka, wypróbujcie udka z kością lub pierś, dobrze wkomponuje się tu również delikatne mięso
Lekcje w kuchniKlopsiki powstały z najbardziej dietetycznej części indyka - piersi. W tym wydanie mięso jest wilgotne, miękkie i pachnące. Do mięsa dodałam cukinię, by zwiększyć ich walory zdrowotne. Klopsiki podałam z sosem koperkowym. Składniki: 500 g filetu z indyka 1 jajko 1 mała cukinia - opcjonalnie sól, pieprz 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju oregano- opcjonalnie na sos: 1 szklanka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nich. Z reguły to co wydrążyłam z kalarepek mroziłam by potem wykorzystać do zupy jarzynowej. W tej wersji gotuję obok kalarepy , miksuję i robię na tej bazie sos koperkowy. Czas : 1 godzina Składniki : 2 duże kalarepy 10 dag chudego mięsa wieprzowego ( użyłam kawałek polędwicy , ale może być od szynki) 1/2 szklanki ugotowanego ryżu 1 cebula 2 listki świeżych(...)minut od zagotowania aż kalarepy będą miękkie( to zależy jak duże są kalarepy- mniejsze będą dobre po 25 minutach , na duże trzeba będzie 40 minut). Wyjąć ostrożnie kalarepy. Do sosu wsypać 3/4 kopru który został. Sos zmiksować w malakserze .Dodać masło. Podgrzewać aż sie rozpuścić. Zmieszać mąkę z odrobiną zimnej wody i wlać do sosu. Zagotować mieszając by zgęstniał. Zagotować
Buniabaje w kuchnikuchni tradycyjnej, jak i współczesnej. Po dodaniu łyżeczki musztardy zamienia się w kremowy sos musztardowy. Z dodatkiem chrzanu staje się wyrazistym sosem chrzanowym. W duecie z koperkiem tworzy delikatny sos koperkowy. Wyśmienicie wypada też w towarzystwie boczku, śmietany i spaghetti jako uwielbiane spaghetti a’la carbonara czy kurczaka, szpinaku i ryżu jako rozpływający się w ustach kurczak w sosie szpinakowym
Kuchnia w oparachfanem mięsa. A co za tym idzie synkowie tatusia naśladują i na równi z nim agitują na rzecz ulubionych mięsnych potraw. Tak więc dziś kuchnia wydawała dorszowe kotleciki w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami.Składniki:KOTLECIKI 60 dkg świeżego dorszajajkoszalotkaczerstwa mała bułka2 łyżki otrębów owsianychpieprz i sól bułka do panierowaniaoliwa do smażeniaSOSłyżka masłałyżka mąki pszennejszklanka chudego mlekapęczek koperkusól i pieprzPrzygotownie
Magiczna kuchnia Darii