sos koperkowy - 1186 przepisów (strona:33/80)

Kotlety jajeczne 181

twardo ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Idealna propozycja na szybki bezmięsny obiad, przekąska na drogę lub dodatek do dania głównego. Możemy serwować je na zimno i na ciepło, z sosem koperkowym lub pieczarkowym. Każda propozycja będzie bardzo dobra. Składniki na 6-8 małych kotlecików: 5 ugotowanych na twardo jajek 1 jajko surowe 1 łyżka kasy manny 1 łyżka posiekanej natki

Życie zaczyna się w kuchni
Policzki wołowe w sosie koperkowym 167

Policzki wołowe są przepyszne. Długo duszone mięso jest kleiste i tak mięciutkie że potrawę z przyjemnością jemy. Dziś zrobiłam policzki w sosie koperkowym. Delicje! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pulpety rybne w sosie koperkowym 158

Pyszne rybne pulpety w aromatycznym koperkowym sosie. Szybko się je robi i jeszcze szybciej zjada. Taka propozycja posmakuje wszystkim którzy lubią ryby ;) Danie idealne nie tylko dla dzieci. Dorośli również będą sięgać po kolejne kulki, możecie być tego pewni ;)  Jeśli chodzi o rybę to macie tu pełną dowolność, wybierzcie tę która jest waszą ulubioną. propozycja podania pulpetów również

Życie zaczyna się w kuchni
Kotlety z indyka z warzywami 273

pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne kotlety mielone z warzywami. Kotlety mielone z indyka z warzywami: z cukinią, marchewką i papryką 500 g udźca

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 173

pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami. Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić sos czosnkowy bez laktozy? 529

Sos czosnkowy znajduje się chyba w każdej kuchni. Można go kupić choć wtedy jesteśmy narażeni na spożycie wielu konserwantów i emulgatorów, które nie są zbyt zdrowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wytrawne warzywne babeczki 155

odwrócić na drugą stronę), no i nie trzeba smarować ich tłuszczem (masa nie przywiera). Warzywne babeczki najlepiej podawać na zimno. Świetne są zarówno same, jak również będą pasować do sosu koperkowego i plastra wędzonego łososia. 1 sztuka zawiera ok. 115 kcal , węglowodany: 13g, białko: 7g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,3WW i 0,6WBT SMACZNEGO

Dietolog
Nowe menu w warszwskim Polocie 185

gęstego sosu z policzków. Powiem szczerze, że miałam ochotę wylizać talerz. Kolejnym daniem jest troć wędrowna z chrupiącą skórką,  podana z ogórkiem na ciepło, szpinakiem, ugotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym (45 zł). Ryba jest bardzo soczysta, a sałatka z  ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana

Kulinarne przygody Gatity
Placuszki brokułowe 199

monotematycznie jako przerywniki będą pojawiać się również inne przekąski i dania.  Chociaż prawda jest taka że z tych placuszków również może powstać bardziej wykwintne danie niż zaserwowane z sosem koperkowym. Możemy dołożyć do nich na wierzch wędzonego łososia a placuszki usmażyć w takie mini porcyjki na jeden kęs i mamy świetną propozycję przekąski typu finger foods.  Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Zrazy z czerwoną fasolą 276

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek olej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kotleciki z suszonych grzybów 181

tartej. Na patelni rozgrzać olej i układać kotleciki. Smażyć po około 5 minut z każdej strony. Smakują wybornie zarówno na ciepło jak i po ostygnięciu. Świetnie do nich pasuje sos koperkowy...Smacznego

Gosia gotuje
Szybki makaron w lekkim jogurtowo-koperkowym sosie 255

Szybki makaron w lekkim jogurtowo-koperkowym sosie. Prosty, pyszny, bezmięsny obiad dla zabieganych i wielbicieli makaronu Bardzo często sięgam po makaron, gdy nie mam czasu na dłuższe stanie w kuchni. Kilka prostych składników, chwila czasu i już możemy cieszyć się pysznym, sycącym daniem. Spróbujcie. Składniki: porcja makaronu – u mnie makaron zwijka z kurkumą Makaron Babuni Eko-Mak 4 pieczarki

Słodkie okruszki
Mięciutkie kopytka – świetny obiad dla całej rodziny 357

się mrozić je rozłożone na papierze do pieczenia. Po zamarznięciu można je przesypać do woreczka. Kopytka doskonale smakują zarówno na słono (np. jako dodatek do gulaszu czy wołowiny w sosie koperkowym ), jak i na słodko posypane cukrem

Dieta bez mleka
Placki z warzyw korzeniowych 131

jeszcze jedno jajko. Powinna mieć dość zwięzłą konsystencję. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placki aż będą rumiane. Gotowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z sosem koperkowym lub czosnkowym. Smacznego

Życie ze smakiem