sporo nalane, kładź placki łyżką na mocno rozgrzaną patelnię, wtedy masz gwarancję, że placki będą chrupiące, smaż na rumiano z obu stron podawaj z ulubionymi dodatkami, ja podałam z sosem koperkowym domowej roboty Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDziś zapraszam Was na pyszny makaron z szynką w drobiowo-koperkowym sosie . To moja kolejna propozycja na obiad w kilka chwil. Syci i smakuje. Jeśli tak jak ja lubicie szybkie i proste dania z makaronem, to ta propozycja będzie dla Was idealna. Spróbujcie. Składniki: 2 grube plastry wędzonej szynki około 3 łyżki posiekanego koperku 1 szklanka drobiowego bulionu (, czyli
Słodkie okruszkipisanie i przepisy - to tak wypadałoby wrzucić tutaj jakąś nową recepturę, co? Z tęsknoty za walizkami,Poznaniem i Siaśką - polecam na początek weekendu domowe burgery z indyka, krewetkami i sosem koperkowym. Szybkie, smaczne i zdrowe. Zapraszam. Dla nie-miesożerców: Wege burgery z botwiny i kaszy \ Czytaj więcej
U FiolkiZapraszam dziś na lekką suróweczkę z sosem koperkowym. Będzie ona idealna jako dodatek do obiadu lub lekka kolacja. Składniki: 100 g mixu sałat 1/2 zielonego ogórka 1 pomidor 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pokrojonego koperku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Myjemy i osuszamy ogórka i pomidora. Sałatę przekładamy do miski. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, dokładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnedobrej jakości białko, które odżywi nasze organizmy. Jak widać, warto włączyć je do diety! Z czym podawać? Ja posiekałem pomidory suszone i to mi wystarczyło, ale świetnie sprawdzi się sos koperkowy, miętowy lub jakiś gulasz. Co jeszcze pełnowartościowego można zrobić na obiad z bobu? Polecam sałatkę z bobem oraz pierogi z bobem . Jeśli lubisz bób, to z pewnością je pokochasz
Blendmancukinii idealnie sprawdzą się na obiad w gorące dni, kiedy nikt nie ma ochoty na syte dania mięsne. Wychodzą złociste i pysznie chrupiące. Smakują najlepiej w połączeniu z lekkim sosem koperkowym. Zapewniam Was, że każdy domownik z pewnością je polubi i staną się jednym z częstych obiadów. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaCzasem nachodzi mnie ochota na domowy, tradycyjny obiad, taki trochę „babciny” 🙂 Przedstawiam klasyczne pulpety w sosie koperkowym. Najlepiej smakują w towarzystwie marchewki i ziemniaków. Przepis na 10 dość małych
Bullioposiekanym drobno i mocno odciśniętym świeżym ogórkiem oraz solą i pieprzem. Wykonanie: Ciepłe placki pita smarujemy odrobiną sosu, nakładamy sałatkę, kurczaka i zwijamy boki do środka. Wierzch ponownie polewamy sosem koperkowym. Pity możecie także ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190stC na złoty kolor. Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Kuchnia w czekoladziezdjęciu: puree ziemniaczane, sos koperkowy na mleku, z dodatkiem mąki kukurydzianej i spiruliny (1 łyżeczka), surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym, mini marchewki z imbirem i chili na maśle klarowanym i jaglane nuggetsy. Escape rooms (jest ich kilka w Rzeszowie) to ciekawy pomysł na spędzenie wolnego czasu, integrację pracowników a nawet zabawę rodzinną. To taka
Qlinarnie i Qlinarniewierzchu, w środku soczyste mięso. Łosoś w takim wydaniu świetnie sprawdzi się jako przystawka, podany np. na podsmażonej marchewce w sosie sojowym lub jako danie główne z sosem koperkowym i ziemniakami z wody. Polecam przepis! SKŁADNIKI: na 2 porcje 2 porcje filetu z łososia bez skóry 1 jajko 1 łyżka mąki kukurydzianej ok. 1/2 szklanki nasion sezamu
Moja Książka Kucharskamnie dziadkowie uwielbiali wędkować i strasznie mi teraz tego brakuje. Tych wypraw na ryby, szczególnie gdy mieszkało się nieopodal rzeki. Świeże płotki prosto z patelni, albo niepowtarzalne węgorze w sosie koperkowym. Mmm.. Poza walorami odżywczymi ryb,dla mnie równie ważna jest szybkość ich przygotowywania. A to, dla żyjących w biegu "młodych bogów" jest nader ważne, prawda? Składniki: filety
Karczma Honoriettyplus posiekany koperek-doprawić solą i pieprzem.. Ryby smażyć w głębokim oleju, po 2 minuty na każdą stronę. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.. Podawać z sosem koperkowym oraz , u mnie, sałatka z bobem. Przepis znajdziecie TUTAJ: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/07/saatka-z-bobem.html
Kopystką po garachminut w temperaturze 200 stopni. Po 25 minutach zdjąć folię aby góra się przypiekła. Gotowy pasztet odstawić do przestudzenia, schłodzić, podawać na zimno. Klops ryżowo jajeczny Wspaniale smakuje z sosem koperkowym lub pomidorowym! Składniki 3/4 szklanki szklanka ryżu 8 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 40 dag pieczarek 1 mały por 50 g orzechów włoskich 3 cebulki dymki sól
Mój pomysł naDziś proponuję Wam klopsiki wieprzowe z serem w sosie koperkowym. ]Niby proste danie ale inne dzięki serowej niespodziance. Klopsiki możemy podać z ziemniakami lub makaronem. Klopsiki ugotowałam w nowym garnku. Dostałam do testów komplet garnków Maurycy firmy Silesia a kupić go możecie tutaj . Garnki można stosować na różnych rodzajach kuchenek i myć w zmywarce. Są ładnie wykonane i możecie kupić
Ewa w kuchnidodatkiem do dań, ale ziemniaczki pieczone w piekarniku z ziołami to co innego 😉 Zakochałam się w nich od momentu, kiedy pierwszy raz je zrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania 😊 Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków
Kuchnia MagdaLeny