Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. „ Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia ” George Bernard Shaw. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… SKŁADNIKI: 1 jajko, 1,2 litra wody, 2 łyżki stołowe octu spirytusowego 10 % , PRZYGOTOWANIE: Nalać do garnka wody i zagotować ją. Wlać do gotującej się wody oce...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...