Bardzo prosty do przygotowania sos koperkowy - pasuje nie tylko do różnych dań na bazie ryżu ale również do klopsów czy kotletów sojowych
Milion Smakówwarzywami. W tej kategorii potrawka z kurczaka jest moim faworytem. Pierś z kurczaka w połączeniu z kolorowymi paprykami i cebulą z dodatkiem boczku podaję z naturalnym, brązowym ryżem i koperkowym sosem
Milion Smakówczemu możemy zapomnieć o "papierowym" smaku tych z paczki. Jeżeli smak soi jest dla Was za mało wyrazisty wypróbujcie przepis na kotleciki sojowe z pieczarkami z dodatkiem sosu koperkowego. Smakują nawet zagorzałym zwolennikom mięsa :) Uwaga: soję należy namoczyć dzień przed przygotowaniem kotletów
Milion Smakówkuchni azjatyckiej, a ostatnio staje się popularna również w naszej rodzimej. Ja postanowiłam wypróbować jej walory w bardzo prostym daniu - dodając mrożony groszek i świeże pomidory w połączeniu z sosem koperkowym. Jest to propozycja na szybki, zdrowy obiad lub kolację - naprawdę nie wymaga wysiłku a końcowy efekt jest bardzo smaczny
Milion Smakówgotowy. Każdy naleśnik smarujemy farszem, następnie naleśniki dość ciasno zawijamy w rulon. Gotowy rulon rozcinamy na kawałki 2 centymetrowe. Gotowe kawałki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. Można podawać polane sosem koperkowym, bądź też bez nakłuwania na patyczki zapiec w piekarniku
Kuchenne aromatyjagodzianka" Proste, lekkostrawne danie. Zaczęłam je przygotowywać kilka lat temu, gdy będąc na ścisłej diecie, mogłam jeść tylko gotowane potrawy. Sos … Przeczytaj cały artykuł Post Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerKalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym ) Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniRobi się ją bardzo szybko (bez gotowania buraków, a smakuje świetnie na surowo!), ale trzeba przygotować co najmniej 2-3 godziny przed podaniem. Do tego jaja w sosie koperkowym , puree ziemniaczane i szybki obiad gotowy. P.S. Przepis na surówkę pochodzi od mojej mamy:). Składniki: 3-4 małe buraki 1 duże jabłko kilka łyżek jogurtu naturalnego chrzan (surowy, starty
Qlinarnie i QlinarnieDziś po raz kolejny wracam do smaków dzieciństwa. Przyznam się, że nie przepadałam za tym daniem:) Dlatego chcę je tym razem odczarować :) Klopsiki w sosie koperkowym SKŁADNIKI: 500 g -mięsa mielonego 1cebula 1 łyżka masła 1 jajko bułka tarta 2-3 szklanki - wywaru jarzynowego 400ml śmietany 1 marchewka 1 pęczek - koperku sól
MarciochaKucharzyWiosenna wersja pierożków. Co roku goszczą na naszym stole:) Pierogi z botwinką w sosie koperkowym SKŁADNIKI: botwinka ser biały ( lub ricotta) koperek jogurt grecki 1 ząbek czosnku sól, pieprz ciasto: 350 g mąki tortowej 1 łyżka oleju ciepła woda Botwinkę dokładnie umyć, posiekać. Podgotować w osolonej wodzie do miękkości. Wymieszać z rozgniecionym widelcem serek i posiekanym koperkiem (połowa porcji). Doprawić
MarciochaKucharzypotrawy z ubiegłego roku:) STYCZEŃ Por nadziewany łososiem (cannelloni ) LUTY Oponki serowe mojej babci Ani MARZEC Pikantny Gulasz Węgierski KWIECIEŃ Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel
MarciochaKucharzyMiałam kupionego miętusa i zastanawiałam się jak go zrobić ( ostatnio był chyba w sosie koperkowym ). Mamie przypomniało się, że jak pływaliśmy na spływy kajakowe często dusiło się miętusa z grzybami. Teraz oczywiście ryba jest ze sklepu , a z doprawianiem eksperymentuję. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniPrzygotowanie ich idzie szybko, jednak czasu im trzeba trochę dać, by doszły do siebie. W między czasie można przygotować np. pulpety tak jak ja (tym razem podałam je w sosie koperkowym) lub po prostu pilnować piekarnika;) Aż szkoda, że u mnie już wszystko zostało zjedzone
Pink EnvelopePulpeciki rybne w sosie koperkowym Składniki: pół kg filetów, np. z miruny 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz przyprawa do ryb koperek (mrożony/świeży) mąka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki wody olej 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 2. Ryby umyć, osuszyć, pokroić
Ugotowaćdodać rukole oraz "potartą" sałatę lodową. Następnie dodać pokrojonego pomidora (najlepiej sparzyć go wrzątkiem i pozbawić skórki), posiekanego na półplasterki ogórka (polecam go obrać) i rzodkiewki. Przygotowane składniki zalać sosem koperkowym (wcześniej trzeba go rozrobić w odrobinie wody i oliwy). 3. Następnie warzywa przemieszać ze sobą, a na sam wierzch ułożyć przesmażone krewetki
Ugotować