Brak czasu, nie pozwolił mi na włączenie się do zabawy. Nazbierałam kilka przepisów i nie miałam ich nawet kiedy dodać. W wolnej chwili nadrobię lekturę kulinarną na zaprzyjaźnionych blogach. :) Dzisiaj ulubione moje danie, żołądki w sosie koperkowym: Składniki: ½ kg żołądków 3 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, suszony koperek mały pęczek koperku świeżego sól, pieprz, odrobina majeranku. kostka rosołowa Sposób wykonania. Żołądki umyć&n... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...