jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia czegoś z wędzonym łososiem, który czekał w zamrażarce. Padło na pierogi. Mięciutkie ciasto, farsz z dodatkiem białego sera, a dopełnieniem jest sos śmietanowo-koperkowy. Bez niego- przyznaję bez bicia smakowałyby mi zdecydowanie mniej. Zrobiłam małą porcję, jak to zwykle bywa z nowościami, ale jeśli jesteście smakoszami ryb i tak jak ja lubicie łososia(...)Ciasto na ok 25 sztuk: 300g mąki pszennej 150ml gorącej wody 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli Farsz: 250g białego sera 150g wędzonego łososia opcjonalnie szczypta soli i pieprzu Sos śmietanowo-koperkowy: 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki pszennej ½ szklanki wody 4 łyżki śmietany 18% ½ pęczka świeżego koperku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę posiekać z gorącą wodą
Kuchnia w czekoladziemogą to być inne również przyprawy, w zależności od smaku). Sos musztardowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, 4 łyżeczki musztardy ( ja użyłam chrzanowej ), sól, pieprz. Sos koperkowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, koperek świeży, posiekany, sól, pieprz. Sos czosnkowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka pikantnego ketchupu
W kuchni u MonikiRyba w sosie śmietankowo koperkowym Propozycja na piątkowy obiadek. Składniki: · ½ kg fileta rybnego · Mąka do obtoczenia · Olej do smażenia · 2 jajka · Sól · Pomysł(...)rybę w sosie śmietankowo koperkowym · Brokuł Sposób przygotowania: 1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie. 2. Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Następnie układamy
Kulinarna Chwilapodłużne, wąskie słupki. Przełóż do jednej, większej miski lub porozkładaj do wielu małych. S z a l e j z k o l o r a m i ! Sos koperkowy: Składniki dla 1-2 osób: 4 łyżki jogurtu greckiego pęk posiekanego kopru Żeby odmienić swój sos , dodatkowo możesz dodać: zmiażdżony czosnek mieloną paprykę słodką sok z cytryny pieprz
Gary Bez dnaGotowane, delikatne piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, które podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata łyżka(...)umyte i obrane warzywa, listki laurowe, sól i pieprz. Zalewamy wodą (mięso ma być całe zanurzone) i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy piersi i warzywa, wywar przecedzamy przez sitko. Sos śmietanowo-koperkowy: Odmierzamy 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi i wlewamy do rondelka. Zagotowujemy. W kubku rozrabiamy mąkę z niewielką ilością zimnej wody i pomału wlewamy do gotującego się
Oryginalny smakobiad koniecznie musicie wypróbować pulpety w sosie pieczarkowym. Nie dałam rady, żeby zrobić zdjęcia krok po kroku, ale poniższe pomysły-inspiracje je posiadają. Inne przepisy z pulpetami: Pulpety w sosie koperkowym Sulu Köfte, turecka zupa z pulpetami Rosół z serowo-mięsnymi pulpecikami Spaghetti z pulpetami w sosie neapolitańskim Zapiekanka makaronowa z pulpecikami Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu
Przepisy AleksandryPrzepyszne i takie proste danie w kremowym, śmietankowo-koperkowym sosie. Ryba po upieczeniu jest delikatna i wprost rozpływa się w ustach. Szparagi pozostają lekko chrupiące i doskonale smakują w takim połączeniu. Danie przygotowuje się bardzo szybko i jestem pewna, że każdemu posmakuje. 4 duże filety mintaja pęczek szparagów 1 szkl mąki olej do smażenia przyprawa do ryb sól, świeżo zmielony
Smakołyki AsiSzybko, tanio, dużo... Studencka sałatka? Napewno tak! Smacznego! Sałatka makaronowa z sosem koperkowym Składniki: około 250 g makaronu świderki 3-4 ogórki kiszone jedna czerwona papryka kilka plasterków szynki/lub kiełbasa Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić
Smaki Nataliicooked by steamin Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, gotowanie: ok. 15 min., ilość porcji: 2 Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i lekko studzimy. Potem robimy sos koperkowy. Do blendera wkładamy koperek, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny i przyprawy, a następnie miksujemy. Gotowy sos mieszamy z makaronem, dodajemy cieciorkę i znowu mieszamy. Do smaku posypujemy
Projekty ze smakiemMiodowy łosoś na sposób azjatycki przepis na: Moje Bistro 3. Łosoś w cieście francuskim przepis na: Najsmaczniejsze 4. Łosoś w galarecie przepis na: Kuchnia w Czekoladzie 5. Łosoś w sosie koperkowym przepis na: Jaskinia Smaku 6. Łosoś pieczony w migdałach przepis na: Szefowa Kuchni 7. Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym przepis na: Kulinarne Przeboje 8. Łosoś na kaszy
BabskiePorady.pl - Przepisytakich jak : Śledź marynowany w curry i musztardzie z cebulą i jajkami, śledź pieczony z duszoną cebulką, burakami i prawdziwą bornholmską musztardą. Oprócz tego: łosoś wędzony na zimno z sosem koperkowym, wędzony filet z makreli przyrządzany na trzy różne sposoby, smażony śledź w occie. Do tego sałatka ziemniaczana, krewetki z sosem oraz filety rybne z cytryną. Za każdym razem
noteskulinarnyfigaCzęsto na kolację sięgam po lekkie sałatki. Sycą, a jednocześnie nie obciążają przed snem. Do tego delikatne i pyszne Składniki:opakowanie miksu sałat z rukoląser
Z Majeczką w kuchniZobacz jak zrobić super delikatne i niezwykle pyszne pulpety w sosie koperkowym . To najlepszy przepis a do tego całe danie zrobisz dosłownie z kilku składników. Rozpływające się w ustach pulpety i idealny sos! - super obiad dla dzieci - pulpety bez obsmażania na patelni - kilka pomysłów na podanie pulpecików
AniaGotuje.pldzisiaj nadrabiam zaległości i często ją robię. Najbardziej mi smakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :) SKŁADNIKI: woreczek kiszonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko mała cebula sól pieprz cukier olej sos koperkowo ziołowy (można pominąć) Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty sos, mieszamy z 3 łyżkami wody i oleju
Pani na deserdłuższego czasu chodził za mną sos chrzanowo koperkowy, wiec najwyższy czas nie odkładać już go na później, a że nie chciało mi się robić pulpetów postawiłam na pierś z kurczaka. A że po pizzy zostało mi połowa kukurydzy w puszce postanowiłam dodać ją do sosu i zobaczyć co wyjdzie z takiego połączenie. Nie zawiodłam się, oczywiście jak nie macie kukurydzy(...)możecie ja pominąć bo sos chrzanowo koperkowy jest dobry sam w sobie :) Składniki 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 duży lub 2 małe pęczki koperku 400 ml śmietany 18% pół puszki kukurydzy konserwowej (opcjonalnie) 1 łyżka chrzanu ostrego 1 serek topiony 1-1,5 łyżki przyprawy do zup i sosów Winiary garstka startego żółtego
Piekielna Kuchnia Pati