Składniki : około 300 g cannelloni 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 puszka chili con carne Bonduelle 1 duża cebula 4 pieczarki 1/2 szklanki startego parmezanu 1 duży słoik sosu bolońskiego 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny od Skworcu 1 łyżeczka czosnku od Eco Blik 1 łyżka suszonej bazylii od Eco Blik sól morska , pierz do smaku
Sama słodycz i szczypta chilipieczarek 2- papryki słodkie 2- słoiki sosu meksykańskiego 2- puszki fasoli czerwonej sól i pieprz 1- marchewka 1- pietruszka 0,5- selera 0,5 - pora 1- łyżka masła 1- cebula liście laurowe ziele angielskie majeranek 3,5 l wody Pulpety 0,5 kg-mięso mielone jajko - 1 szt bułka tarta - 3 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia mąka
Kuchnia Danusiłatwa do przygotowania. Warto ją przygotować, bo jest przepyszna. SKŁADNIKI: 2 filety z piersi kurczaka 300g mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej 100ml wody 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 1/2 słoika sosu słodko- kwaśnego JAMAR sól pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z piersi kurczaka kroję w kostkę. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam na oliwie. Dodaję mieszankę chińską oraz
Tradycyjna kuchnia Kasikażde inne pieczywo, które Wam zostało. Składniki: Spód czerstwe pieczywo (u mnie 5 ciastek-bułeczek na maślance ) 2 łyżki pasty tahini 100 ml oliwy pół pęczka natki pietruszki Dodatki słoik sosu z pomidorków koktajlowych łyżeczka oregano mała cebula 5 pieczarek mozzarella Pieczywo (ciastka) podzielić na kawałki i wrzucić do malaksera. Pokroić na kawałki natkę pietruszki. Wrzucić do malaksera. Dodać
Weekendy w domu i ogrodziemacie czasu przygotowywać kilkunastu enchiladas. Wystarczy postawić tę zapiekankę na stole, a każdy ukroi sobie kawałek - resztek nie będzie- zaufajcie mi! MAKSYKAŃSKIE CASSEROLE Z KURCZAKIEM I TORTILLAMI Składniki: 1 słoik sosu Seczuańskiego Chili Fusion Uncle Ben's (lub podobnego) 1,5 szklanki sosu meksykańskiego np. Łowicz 2 szklanki dowolnego sera, startego (polecam Cheddar) 1 szklanka parmezanu, startego 9 tortilli, przeciętych
Gotowanie to kochanieinny sosik czynią je o wiele smaczniejszymi, polecamSkładniki:1 głowka kapusty pól kg mięsa mielonego1 szklanka ryżu3 plastry suszonych pomidorówłyżeczka bazyliiząbek czosnkusól , pieprzsos:bulion warzywny 2,5 l1 mały słoik sosu ajvar- przetarte bakłażany i papryka- do kupieniagotowy, można też zrobić samemu3 marchwieWykonanie:Ryż gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, dodajemy do mielonego mięsą. Solimy, pieprzymy, dodajemy drobno pokrojone pomidory,przeciśnięty
Z Majeczką w kuchniZupa meksykańska SKŁADNIKI : 0,5 kg-mięso mielone 0,5 kg-pieczarek pokrojonych w paski 2-papryki słodkie 2-słoiki sosu meksykańskiego 2-puszki fasoli czerwonej wegeta pieprz papryka ostra liście laurowe ziele angielskie majeranek 1-marchewka pokrojona w kostkę 1-pietruszka pokrojona w kostkę 0,5-selera pokrojonego w kostkę 0,5 pora pokrojonego w piórka 1-łyżka masła
Kuchnia DanusiKurczak z warzywami filet z piersi kurczaka -1 podwójny słoik sosu słodko-kwaśnego -520 g papryka czerwona -1 szt kabaczek 2 grubsze plastry ogórek kiszony -1 szt fasola czerwona -0,5 puszki kukurydza -0,5 puszki sól i pieprz przyprawa curry tłuszcz por -2 łyżki pokrojony w plastry ryż -2 torebki PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować. Na gotującą
Kuchnia Danusismaku. Zimą przygotowuję sosy na pomidorach z puszki lub passacie, ale nie teraz! Myślę, że jak pomidory jeszcze trochę stanieją, to kupię ich z 5 kg i zrobię sos do słoików. Mój sos jest bardzo tradycyjny - z cebulą, czosnkiem i bazylią. Jest trochę rustykalny, gdyż grubo kroiłam pomidory i w gotowym sosie wciąż są widoczne ich kawałki. Do sosu wykorzystałam
Chilli Czosnek i Oliwałyżeczki płatków chilli (lub ostrej papryki) 1/4 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 l. sosu pomidorowego (mojego prostego sosu pomidorowego, gotowej passaty pomidorowej lub sosu ze słoika) na sos serowy: 2 jajka 0,5-1 kg ricotty (patrz uwagi) 125 g sera mozzarella, posiekanego 2/3 szklanki świeżo startego parmezanu 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu pieprz
Chilli Czosnek i Oliwadwie lewe ręce do gotowania, uznał, że jest ona banalna. To najprostszy dowód, że każdy sobie z nią poradzi. Składniki na 3-4porcje: 250-300g makaronu świderki słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz (mały) mała papryka lub pół dużej – dowolny kolor pół piersi z kurczaka mała puszka kukurydzy 15-20 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować
Fabryka pomysłówzapakowane w słoik. Czemu akurat słoik, a nie po prostu wszystko wymieszane i wrzucone do plastikowego pudełka? Co to za hipsterskie wymysły? Numero uno : dzięki temu, że sos jest na spodzie słoika, składniki w sałatce nie namakają i nie robią się rozmoczone i wodniste. Numero due : tak przygotowane sałatki można przechowywać zdecydowanie dłużej w lodówce, niż w plastikowych pojemnikach, nawet(...)składniki się połączą (można zblendować). Można do całości dodać ząbek czosnku, ale to wersja weekendowa – nie polecam takiego składnika do sałatki do pracy Przygotowanie sałatki: Na spód słoika wlewamy sos, około 2-3 łyżek stołowych, potem układamy warstwami warzywa: marchewka, ogórek, kapusta, papryka, szpinak, jarmuż i orzechy na samą górę. Wszystko gotowe w kilka minut Artykuł Przepis na sałatkę
PaleoLifesię trochę rozgotują. Przesmażoną cebulę z przyprawami dodajcie do naszych gwiazdeczek - pomidorów. Całość gotujcie jeszcze godzinę na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie przygotujcie słoiki. Gorący sos wlewamy do słoików. Słoiki gotujemy w garnku (jeśli nie macie specjalnych okrągłych blaszek, na których można gotować takie przetwory, możecie wyłożyć dno garnka gazetami lub ręcznikiem). Czas gotowania(...)zagotowania wody: około 15 -20 minut. Po tym czasie wyjmijcie słoiki i przykryjcie je ręcznikiem, aż do wystygnięcia. Uwaga! Na zapachy roztaczające się w Waszej kuchni i zapachy, które strużką z niej wychodzić będą. W czasie gotowania sosu odnotowuje się wzmożoną ilość "przypadkowych" odwiedzin znajomych, którzy przejeżdżali właśnie obok Waszego domu.;) Przygotujcie się po prostu na Inwazję Pommidorrożerców!:) fot. Izabela
Kuchnia smaków