Ryby bardzo lubimy. Jedynie syn grymasi, ale też zjada. Ten przepis powstał podczas "sprzątania lodówki", a efekt przeszedł moje oczekiwania. Polecam dla miłośników ryb, szynki szwarcwaldzkiej i... sera pleśniowego.Prosto... szybko... smacznie :) Składniki(...)śmietankę, dodajemy koperek, sól, pieprz. Chwilę gotujemy. Wyłączymy i studzimy. Naczynie smarujemy 2 łyżkami oliwy. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki doprawiamy solą (nie za dużo, bo szynka też słona), pieprzem i układamy w naczyniu. Na nią układamy kawałki szynki szwarcwaldzkiej, sera pleśniowego i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut. P.S. Schwarzwälder schinken über alles
Delicious Titbitsstwierdzam, że z wielką chęcią zamieniłabym na ryby każdy inny rodzaj mięsa.Szczególnie, kiedy są tak smacznie przyrządzone :] DORSZ PO AZJATYCKU. /po części autorski;/ 4 porcje 4 filety z dorsza 1 cały por 3 średnie marchewki olej roślinny 1/2 cytryny pęczek posiekanego szczypiorku 2 papryczki chili woda, 1/2 łyżeczki soli sos: 4 łyżki cukru 4 łyżki octu ryżowego(...)półplasterki, a marchewkę w cieniutkie słupki. Wkładam, do rondelka po gotowaniu dorsza. Cukier mieszam z octem, sosem sojowym, wodą i zalewam warzywa. Duszę pod przykryciem przez jakieś 15-10 minut (marchewka pozostanie chrupiąca). Następnie do powstałej marynaty wkładam kawałki ryby i gotuję ok. 5-8 minut. Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym lub innym, typowym dla kuchni wschodniej
W kuchni Karmel-itkiocet ryżowy cukier, sól glony nori sos sojowy wasabi marynowany imbir Przykładowe dodatki do rolek: ryba - my używamy surowego łososia, ponieważ stosunkowo łatwo zdobyć tą rybę świeżą i w dobrej cenie, możecie wykorzystać też rybę pieczoną lub wędzoną (wybierzcie swoją ulubioną), z którą również z sukcesem eksperymentowaliśmy. Uwaga! nie jedzcie na surowo ryb słodkowodnych, ani węgorza, którego krew jest(...)całej wody. Po ugotowaniu ryż zostawiamy w garnku również pod przykryciem na kolejne 15 minut, po czym przekładamy go na płaskie naczynie, np. do dużej miski, na półmisek; polewamy sosem do ryżu, który przyrządziliśmy wcześniej, mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia od czasu do czasu mieszając. Sos do ryżu, czyli zalewę, którą polewamy świeżo ugotowany ryż, przygotowujemy z octu ryżowego, cukru
Taste Of My Daysól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego soku z 1/2 cytryny starta skórka z 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy głowę, ogon, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na paski. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące strzepując z jej nadmiaru. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmujemy z ognia i na każdy kawałek ryby kładziemy kawałek(...)drobnych oczkach. Jogurt wymieszać ze skórką cytryny i dodać z połowy cytryny sok, wszystko razem wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Leszcz podałam ze szpinakiem i polałam sosem jogurtowo cytrynowym
magiczna kuchnia Kasiuzyskania piany. Do piany wlewać powoli masło dalej ubijając, aż uzyskamy gęsty sos. Zdjąć z ognia. Trochę ostudzić. Kremówkę ubić mikserem do uzyskania puszystej masy. Powoli wmieszać ją w sos. Podawać od razu z upieczonym pstrągiem i sałatką.Zielona sałatka ze szparagów i fasolki:2 pęczki szparagów400 g zielonej fasolki szparagowej100 g obranych pistacjigarść listków świeżej szałwii75 ml oliwy(...)fasolkę umyć i obrać. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Przygotować pesto z pistacji, szałwii, oliwy z oliwek i octu. Polać nim ugotowane szparagi i fasolkę. Podawać z rybą. Smacznego
Food Squarebardzo bogate w łatwo przyswajalne, pełnowartościowe białko, a także witaminę A. Mięso suma przypomina nieco w smaku cielęcinę. Dodatkowo nie posiada ono ości. Sprawia to, że cenią je smakosze ryb – kto raz go spróbował, na pewno do niego wróci.Skóra suma nie posiada łusek, co ułatwia jego oporządzanie i skraca czas pracy przy przygotowywaniu potrawy.I ja sobie tego suma posatnowiłam(...)oraz pieprzem czerwonym. Ułóż na wierzchu suma.Posyp całośc świeżo mielonym pieprzem prosto z młynka. Dodaj resztę pietruszki, posyp sumakiem.Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny. Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek. Powstanie sos podczas duszenia, który nie odparuje,ale cały sum tym nasiąknie, dając nam dużo zdrowia!Tak przypawiona rybę, zawiń w papier, można
Z Kuchni Do Kuchniobciążające żołądka. Sięgnęłam w głąb szafki i wyciągnęłam parowar, który był używany może z pół roku temu. To zestawienie przypraw, które znajduję się ppniżej, używam do każdego typu ryb. Jeżeli ktoś lubi pikantne smaki można dorzucić chili. Na drugim talerzu znalazła się świeżo złowiona troć, sezon rozpoczął się początkiem stycznia. Do tego podałam biały ryż, który musi być gotowany(...)również z parowaru, czas dla niej to 20 minut. Nie myślcie tylko sobie, że moim postanowieniem noworocznym jest przejście na dietę :P. Do ryżu podałam sos czosnkowy, żeby ilość kalorii podwyższyć :)Składniki, 1 porcja ryby:1 filet z morszczuka1 duży ząbek czosnku1 łyżeczka posiekanej natki pietruszkikilka kropel soku z cytryny1 łyżeczka oliwy z oliwek0,5 pół łyżeczki ulubionej przyprawy
cooklifełososiem - Kliknij po przepis. 23. Frykasy - Kliknij po przepis. 24. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem - Kliknij po przepis. 25. Ryba w zalewie octowej - Kliknij po przepis. 26. Sos tatarski - Kliknij po przepis. 27. Sos koperkowy - Kliknij po przepis. 28. Ostry sos - Kliknij po przepis. 29. Sos majonezowo czosnkowy
W kuchni u Monikischłodzić. Sałatę i listki szpinaku dokładnie umyć. Sałatę rozdzielić na listki, wraz ze szpinakiem ułożyć na talerzu lub salaterce. Wyłożyć grillowane warzywa, polać sosem i posypać kiełkami. Podawać do grillowanych mięs, ryb lub samodzielnie
Czerwień i błękitotwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie
królestwo garówjajka razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na 3 cm kawałki, maczamy w powstałym cieście i smażymy na złoty kolor. Wystudzoną rybę układamy warstwami w salaterce, polewając każdą warstwę sosem. Podajemy na zimno. Smacznego
Miksturownikjajka-2 łyżki oleju-pieprz ziołowy-warzywko-0,5 cebuli-1 dkg drożdży-0,5 łyżeczki cukru-1 łyżka wody Rybę z obu stron posypujemy przyprawą do ryb i skrapiamy olejem.Odstawiamy na 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy ciasto.W szklance rozcieramy drożdże z cukrem i łyżką ciepłej wody.Nie muszą rosnąć. Do miski wsypujemy(...)stron rybę. Ryba na patelni musi być w ostępach, ponieważ ciasto urośnie.Polewamy wszystkie filety częścią ciasta tak, aby spłynęło na patelnię i czekamy chwilę,aby się zapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę. Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając. Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym
Maminek kulinarnytrudno było mi się zdecydować na konkursowy przepis. W między czasie wykorzystałam otrzymane oleje jako marynatę do mięs czy też do smażenia poszczególnych składników ulubionych sosów. Ostatecznie pod nóż poszedł łosoś. To niesamowita ryba dająca się przyrządzić na wiele sposobów. Wszystko zależy od naszej niczym nieograniczonej wyobraźni. Tym sposobem i łosoś i olej stały się podstawą do wspaniałego, wytrawnego wypieku
Przysmaki Karolkituńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie. To kolejne, banalnie proste danie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:) Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie Do przygotowania potrzebować będziesz: 400 g makaronu typu małe muszelki 2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym 1 szklankę soku pomidorowego 2 ząbki czosnku zieleninkę (opcjonalnie) Wstaw wodę na makaron(...)nią olej z puszek tuńczyka, wyłóż drobno posiekany czosnek, chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i po kilku minutach zdejmij z ognia. Poczekaj chwilę na makaron (bo pewnie się jeszcze gotuje;), odcedź go i zalej przygotowanym sosem, wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem i świeżą zieleninką np. szczypiorkiem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałagałązki szczypiorku 300 g kwiatków brokuła sól, pieprz oliwa do upieczenia ryby wykonanie: Brokuły gotujemy na parze 10 minut. Łososia doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy lekko oliwa i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut lub do chwili gdy ryba będzie się ładnie rozdzielać widelcem. Szalotki bardzo drobno siekamy, przekładamy do garnka(...)cytryny, startą skórkę z cytryny oraz posiekany szczypiorek. Gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Upieczonego łososia przekładamy na talerz wraz z brokułami i polewamy gorącym sosem. Danie posypujemy natką pietruszki
Przysmaki Karolki