Łosoś z rozmarynem. Składniki: 250g łososia świeżego 2 gałązki rozmarynu świeżego 2 pomidory średnie 1 małe chilli czerwone 1 czerwona cebula mała 2 ząbki czosnku 30
Kulinarny karnet Christopheramące. Smażyłam na gorącym tłuszczu, aż nabrały złotego koloru. Można też dodać do mąki wody. Mieszając powstanie gęste ciasto. Obtoczyłam w nim płaty śledziowe. i smażyłam aż ryba się upiekła i zbrązowiała. Wyłożyłam ją na papierowy ręcznik. Próbowałam obu wersji i stwierdzam,że lepsza jest obtoczona tylko w mące. Śledź jest wtedy twardszy. Ciasto oddziela się i "pływa(...)przeszły" przyprawami. Smacznego! Zapraszam na inne śledziki: śledzie po kaszubsku sałatka śledziowa z jabłkiem sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym
potrawyregionalneRYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS W mojej kuchni nic nie może być “normalne”, burgery też nie z mięsa, a z ciecierzycy i świeżego
Martyna CooksŻyjesz z dnia na dzień, w swoim zharmonizowanym świecie, który tak dzielnie budowałeś/-aś przez lata. Wiesz, co chcesz zrobić dziś, jutro, za
W kuchni Karmel-itkiKlasyczny, prosty przepis na śledzie w śmietanie, które pysznie smakują podane z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami. Składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ok
e-PrzepisyKulinarneRYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS W mojej kuchni nic nie może być “normalne”, burgery też nie z mięsa, a z ciecierzycy i świeżego
Martyna CooksSKŁADNIKI400 g makaronu typu paccheri300 g dużych krewetekpół szklanki białego wytrawnego wina400 g przecieru pomidorowego3 łyżki oliwy z oliweksólząbek czosnkupapryczka chilinać pietruszkiSPOSÓB PRZYGOTOWANIAOczyścić krewetki usuwając głowę
zielonacukinkaSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaSkładniki 4 duże ziemniaki ok 800 g łososia (2 duże filety) 200 g łososia wędzonego 400 ml śmietanki 30% 3 ząbki czosnku ostra papryka
OliveandThymePolecam przepis na pyszną zapiekankę z makaronem i wędzonym łososiem. Idealna na bezmięsny obiad. Składniki: 250 g makaronu penne lub innego ulubionego por ok 300 g
e-PrzepisyKulinarnePOLSKA według Pawła Małeckiego. Słodka Postanowiłam w zestawieniu uwzględnić obie książki wydane przez Lidl Polska. Dlaczego ? Jeśli macie choć jedną z książek: Okrasa kontra Pascal, Cukiernia Lidla czy też Ryby są super, to znacie odpowiedź. Książki są cudnie wydane ! Nie mogłam się ich doczekać. Inspirujące potrawy – zarówno słodkie jak i słone, piękne fotografie, łatwo dostępne składniki(...)restauracjio-baru Solec 44. Dla mnie oboje są mega utalentowani. Dlatego zamawiając książkę, wiedziałam, że trafi w me gusta. Na pierwszy ogień pójdzie boczek pieczony z miodem, kasztanami i sosem z jabłek lub comber jagnięcy z pietruszkową kruszonką i pieczoną pietruszką. Jestem przekonana, że dzięki tej książce można stać się mistrzem w przyrządzaniu różnego rodzaju mięs. Olia Hercules: Mamuszka
Moja pasja smakuwszystko co zielone kocha (zresztą ją w tym dopinguję), to musiałbym to zjawisko jakoś nazwać. Nieważne zresztą. Dziś mała porażka. Topinambur niezbyt podszedł Żonie Mej; przynajmniej rybę pochłonęła w całości. Dlatego w ramach odkupienia robię jej sałatkę na szybko wymyśloną w mej głowie. Poszła z synkiem dziadków odwiedzić, więc jak wróci będzie surprise. Czego użyłem? -rukola -fileciki pomarańczy -oliwki zielone(...)ściął. Zdejmujemy go i układamy dociskając delikatnie na małej butelce, by otrzymać odpowiedni kształt. Na środku układamy jajko pokrojone na ćwiartki i przykrywamy chipsem. Całość posypujemy nerkowcami i parmezanem. Sos. Sok z pomarańczy, z której zostały nam kawałki, łyżka octu balsamicznego, łyżka oliwy i sól. Mieszamy i można polewać. Smacznie i prosto
BaRepasWytrawne tarty mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je
Bon appetit mon amieCo tu dużo pisać? Po prostu REWELACJA! Te krewetki są tak pyszne, że zawsze muszę dorabiać kolejną porcję, bo nie mogę się nimi nasycić:) Jest to
Słodko-Słony Świat Ilony