sos do ryb - 1500 przepisów (strona:77/100)

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem 374

Sałatka na sałacie z jajkami i tuńczykiem. To moja ulubiona wiosenna sałatka, często też gości na moim wielkanocnym stole.  Dla mnie oczywiście wersja bez oliwek.sk

Monia miesza i gotuje
Sałatka z łososiem i awokado 142

Kiedyś już wspominałam, że awokado i łosoś to duet doskonały. W sałatce, na grzance, w sushi - cała plejada pysznych możliwości. Dziś zapraszam na jedną z nich

Gotowanie i blogowanie
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 213

Pomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła

IMPRESJA SMAKU
Makaron z cukinią i wędzonym łososiem 335

Niedawno robiłam makaron z cukinią i bardzo nam zasmakował.więc zrobiłam ponownie. Ale tym razem danie wzbogaciłam wędzonym łososiem i koperkiem. Wyszło pysznie:)składniki:250

Monia miesza i gotuje
Quesadillas z chili con carne 191

Quesadillas to nic innego jak dwa placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może

Be Fit Be Strong
Śledzie po parysku. Elegancka i smaczna przystawka. 176

Śledzie po parysku to idealna propozycja na smaczną przystawkę, kolację i świąteczny stół. Do ich przygotowania potrzebujemy troszkę więcej czasu, ale efekt końcowy jest i wizualnie

Kuchnia z widokiem na ogród
smażona flądra w pomidorach z cebulą czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – ryby 190

Składniki: MARYNATA DO RYBY:przyprawa do ryb 2 łyżki, sok z cytryny 2 łyżki, pieprz biały 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki DODATKI:flądra 4 średnie, mąka pszenna 6 łyżek, sól - do smaku, koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżeczki, cebula 4 sztuki, cukier 2 łyżeczki, woda 2 szklanki, koperek siekany 1/2 pęczka użyłam od rybaków(...)złocisto dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, sól do smaku, wlać wodę i mieszając odparować połowę wody, na koniec dodać posiekany koperek flądry ułożyć na półmisku i i pokryć je gorącym sosem z cebulą, zostawić do ostudzenia - najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce jak smaki się przegryzą.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe sushi – najprostsze i najlepsze 204

Jakiś czas temu rozkochaliśmy się z Rysiem w sushi... jest to bardzo zadziwiające, dla mnie ,,,danie"... bo co ciekawego może być w ryżu, glonach (:-)) i surowym

sierotka maRysia w kuchni
Pomidory zapiekane z tuńczykiem 98

Można przygotować jako danie piknikowe, wtedy pomidorów nie opiekamy. Wystarczy oczyścić połówki pomidorów z nasion, osaczyć, naciąć, ułożyć na papierowych ręcznikach i odstawić na godzinę. A

R'n'G Kitchen
Trójkolorowa zapiekanka rybna 349

powtarzające się smaki, które niosą ze sobą wspomnienia wszystkich poprzednich Wigilii), ale lubimy dodać coś nowego. Siostra eksperymentuje zwykle z nową odsłoną śledzi, ja natomiast stawiam na nowe odsłony ryb. Czasem te nowe odsłony stają się klasyką i powtarzają się przez kolejne lata – i tak np. od kilku Wigilii nie może na stole zabraknąć gravlaxa, chociaż(...)łyżki masła 100 gr szpinaku po 2 łyżki posiekanej natki i koperku+ kilka gałązek koperku sok z połowy cytryny otarta skórka z połowy cytryny sól i pieprz SOS: 100 g gęstej kwaśniej śmietany 18% 100 g śmietanki 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Instructions Filety umyć i osuszyć. Dorsza zmiksować na gładką masę

Cooking for Emily
Szybkie curry z łososiem / Easy salmon curry 127

przygotowuję je praktycznie tylko dla siebie. Dziś proponuję szybkie i rozgrzewające curry z łososiem, które jest bardzo smaczne, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim zabieganym amatorom ryb. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybkie curry z łososiem (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek i innego oleju roślinnego 1 duża cebula, posiekana(...)wraz z mlekiem kokosowym. Gotuj, często mieszając, przez 10 minut, następnie dodaj sok z limonki i cukier i gotuj przez kolejne 1-2 minuty. Po tym czasie dodaj do sosu łososia i gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, zdejmij patelnię z ognia i odstaw na 5 minut, aby łosoś doszedł w cieple sosu. Dopraw solą i pieprzem

karmelowy
Śledzie w sosie musztardowo - śmietanowym po szwedzku 153

Dobry śledź jest dobry na wszystko, to moja sentencja na śledzia i tak już zostanie, śledzie kocham na zawsze i od zawsze. Ten przepis znalazłam u

Moje Małe Czarowanie
Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu 239

Pradziadkiem zupki błyskawicznej powszechnie nazywanej chińską, był Ramen. W jego skład wchodzą 3-4 grupy produktów: bulion + makaron + warzywa + mięso, ryby, owoce morza. Najczęściej ramen podaje się z makaronem pszennym, ja zdecydowanie wolę makaron soba, sojowy czy z fasolki mung. Dziś wybrałam makaron z rośliny konjac glukomman, w nas bardzo mało popularny, ale w Azji powszechnie(...)której się nie gotuje. Składniku zupy umieszczamy w miseczce i zalewamy wrzącym bulionem. Składniki na 1 dużą porcję Bulion: 250 ml buliony warzywnego 1/3 łyżki pasty shiro miso jasny sos sojowy do smaku kilka kropli oleju sezamowego Stałe składniki zupy: 100 g makaronu konjac 60 g tofu 1 łyżka mąki do panierowania tofu (użyłam ryżowej) 2 łyżki kukurydzy z puszki

Codziennik Kuchenny
Kurczak Saltimbocca 181

klasyczne dania inspirują kucharzy do kreatywności i Saltimbocca przygotowywana jest przez wielbicieli kuchni włoskiej na całym świecie także z innych rodzajów mięs, takich jak jagnięcina, wieprzowina, drób czy ryby. U mnie Saltimbocca w wersji z kurczakiem, a do tego puree z batatów i sałatka z bobu i fasolki szparagowej z orzeźwiającym dressingiem cytrynowym. Smacznego! Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka(...)ogniu, aż zredukuje się o połowę, następnie wlewamy bulion  i gotujemy jeszcze 3 minuty. Dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i kiedy zmiękną dodajemy 2 łyżki masła. Do sosu wkładamy filety kurczaka i chwilę podgrzewamy. Puree z batatów i ziemniaków: 1/2 kg bataów 1/2 kg ziemniaków 2 łyżki masła 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki curry mleko  woda

Smakowity Blog Kulinarny
KREWETKI , OŚMIORNICE, KARMAZYN I SKAKANIE W SZPILKACH PRZEZ OGRODZENIE czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W PAŁACU BONEROWS 162

wegetarianie, jak i wielbiciele doskonałych mięs.Ceny wysokie , jak to na taką restaurację … w takim mieście … i w takiej lokalizacji przystało.W menu owoce morza …. najlepsze ryby …. dziczyzna … cielęcina , jagnięcina , wołowina i wiele innych specjałów.Całe menu z cennikiem dostępne tutaj:http://www.milanokrakow.pl/nasza-kuchnia/karta-dan ______________________________________________________________________________________________________My zdecydowaliśmy się na makarony.Rafał wybrał : Cannelloni z karmazynem zapiekane(...)Porcja zdecydowanie większa niż się spodziewałam ( tak , spodziewałam się maciupeńkiej kupki makaronu ) – no i się pomyliłam , bo było na bogato!Makaron ugotowany al dente … z odpowiednią ilością sosu ( fajnie doprawiony , o wyczuwalnym smaku , gorący , lekko pikantny ) …. i duża ilość owoców morza – krewetki , małże , ośmiorniczki , kalmary.Może nie do końca były to „moje ulubione smaki

Ostra na Słodko