sos do ryb - 1500 przepisów (strona:84/100)

Orkiszowa pizza z krewetkami po tajsku w mleczku kokosowym 202

Kto nie lubi pizzy... niech się nawet nie przyznaje!  Ja sama gdybym mogła jadłabym ją na śniadanie, obiad i kolację.. i wcale by mi

Czarnawisienka
Szaszłyki. Pierwsza wersja z łososiem, druga z kurczakiem. I pyszny dip do tego. I drink. 343

Uwielbiam ten czas kiedy mogę usiąść z przyjaciółmi na świeżym powietrzu, przy wielkim stole i rozkoszować się smakiem grillowanych potraw. To taki beztroski czas dla każdego

Mango Papaja
PRZEKĄSKI Z TORTILLI / TORTILLA SNACKS 129

PRZEKĄSKI Z TORTILLI / TORTILLA SNACKS Z okazji urodzin postanowiłam zorganizować imprezę i zaprosić gości do domu, nie wiem po co mi to było Pojawił się standardowy

Martyna Cooks
Rolada z łososia w szynce parmeńskiej z żółtym ryżem 216

1 kg filetu z łososia2 łyżki masła1 mała cebula, pokrojona w kosteczkę1 i 1/2 woreczka białego ryżu (150 g)400 ml wrzącego bulionu jarzynowego1/2 łyżeczki przyprawy

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 184

Na ogół staram się unikać żywności puszkowanej. Nie mam tu nawet na myśli gotowych dań czy mięsnych lub rybnych wieloskładnikowych konserw – tych nie jadam w ogóle

Even Better Food
Greckie wakacje cz. 2 - Pamiątki z Grecji (kulinarne i nie tylko) 207

aromat migdałowy do ciast i nie przypadł mi do gustu. Za to syrop cynamonowy - kanelada (skład to woda, cukier, cynamon i goździki) jest bardzo smaczny, słodki, niczym cynamonowy sos do szarlotki (hmmm... to może być ciekawe połączenie..). Można nim polewać lody czy naleśniki. OuzoOuzo to mocny alkohol (do 48% zaw. alkoholu) o charakterystycznym smaku anyżu. Podaje się je mocno schłodzone(...)jeżeli też lubicie takie wydarzenia, koniecznie sprawdzajcie ich aktualne terminy w czasie planowania urlopu.Festiwale kulinarne na Kos: Festiwal Miodu w Antimachi - 24 sierpnia Festiwal Wina w Mastichari Festiwal Ryb "Trata" w Kefalos A Wy jakie pamiątki przywozicie z wakacji? Czy znajdą się wśród z Was tacy kulinarni maniacy jak ja?Już teraz zapowiadam Wam kolejny post

Chilli Czosnek i Oliwa
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 211

Efekt główkowania nad smaczną i przy tym zdrową kolacją, czymś sycącym a jednocześnie nieobciążającym, nad szybką kolacją, którą można przygotować, gdy czasu nie ma zbyt wiele

Eat me! Fit me!
Krój Gotuj, WOW - ale książka! 160

rodzinnie, wśród przyjaciół i wspólny posiłek powinien trwać nie mniej niż dwie godziny. Składać się z : antipasti (małe przystawki) il primo (pierwsze danie, pasta) il secondo (drugie danie, mięso, ryby, bądź same warzywa) insalata (sałatka) formaggi e frutta (ser i świeże owoce sezonowe) dolce (deser) Klimat podczas jedzenia, szacunek do jedzenia, używanie wyłącznie świeżych i sezonowych produktów. Włosi bazują(...)przepisu, ale zaczerpnęłam pomysł, bo ten egzemplarz to kopalnia inspiracji. To właśnie z ta książka oświeciła mnie, że Pizza Margherita to nie taka jaką spotykamy w naszych pizzeriach (sos pomidorowy i ser) tylko pokrojone w kostkę pomidory, oliwa i mozzarella! Nie macie pojęcia jakie to jest pyszne i ta oliwa! Proste, a takie pyszne! Zaskoczeniem było również to, że mój

Blondynka Gotuje
Dla zdrowia seniora, Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 175

dieta osoby starszej  powinna składać się w 60 % z węglowodanów, w 20 % z białka i w 20 % z tłuszczów. Na talerzu seniora nie może zabraknąć chudego mięsa, tłustych ryb, dobrych produktów zbożowych, nabiału, orzec hów i ziaren, warzyw i owoców oraz dużej iloś ci wody. O dietę seniora w znaczącym stopniu powinny zadbać osoby młodsze –  dzieci(...)soli i zagotować. Do lekko wrzącej wody delikatnie wbić jajko i gotować ok. 2-2,5 min, następnie przełożyć do miski z zimną wodą.  REDUKCJA Z OCTU DO SOSU HOLENDERSKIEGO  Składniki: szalotka 200 g, dwie gałązki estragonu, 5 ziarenek pieprzu, dwa listki laurowe, 1 l białego octu winnego Sposób  przygotowania: Szalotkę pokroić w plastry. Rozmaryn, ziele angielskie

SzczyptaSmaQ
Sałatka z grillowanymi szparagami i jajkiem w koszulce 142

Chodzi mi ciągle po głowie piosenka "Małe rzeczy" Sylwii Grzeszczak "Cie-szmy się z małych rze-czy, bo wzór na szczę-ście w nich zapisa-ny

bistro mama
Sycylia naszym okiem 185

pociągiem nasz recepcjonista prawie dostał zawału i zostawił nam swój numer telefonu "just in case". Po drugie miałam zdemolowaną stopę. Dzień wcześniej nadepnęłam na rybę- tak to jest możliwe. Ryba miała kolce a w nich jad- nic zabójczego, ale cholernie bolesna sprawa. Na dodatek początkowo myślałam, że mi się zdawało i stopę pomoczyłam jeszcze w zimnej wodzie. Głupi pomysł(...)velli. Cud!!! Zestaw mini deserów. Baba hojnie nasączana słodkim syropem. Cannoli. Cassata.   Z wytrawnych rzeczy trzeba oczywiście wspomnieć pizzę, ale też sfincione- drożdżowy placek z pomidorowo-rybnym, gęstym sosem na wierzchu. No i arancini- ryżowe kule z nadzieniem, panierowane i smażone. Jeśli chodzi o przekąski, Włosi nie mają sobie równych. Pizza z wytatuowanej pizzerii w Palermo- część wzięliśmy

les mirabelles
Organizujesz Sylwestra? Pamiętaj o dobrym jedzeniu! 450

A jakie jedzenie na Sylwestra jest najlepsze? No cóż, co rodzina to zwyczaj, co kraj to obyczaj, jak mówi znane przysłowie… Czasami to proste dania, czasem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CROSTINI MISTI , DORSZ Z CHRZANOWYM PUREE , GRZYBOWE RISOTTO ,I PANNA COTTA WANILIOWO-CYNAMONOWA – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z 177

TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA COSA NOSTRA NIE MAJĄ WPŁYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon

Ostra na Słodko
Poważne problemy gastryczne psów i karma VET LIFE GASTRO INTESTINAL DOG. 192

Nietolerancja pokarmowa, zaburzenia gastryczne objawiające się burczeniem i przelewaniem w brzuchu, ulewaniem, odbijaniem, wzdęciami, wymiotami, a nawet chlustającymi wymiotami wiele godzin po przyjęciu posiłku, nieprzyjemny, kwaśny

Wypisz Wymaluj
Kalabria – przewodnik kulinarny 165

jest wino z apelacji Cirò. To czerwone przypomina nieco Barolo, ma sporo alkoholu, mocne usta i wysoką mineralność. Jest też oczywiście Cirò białe i różowe, które dobrze pasuje do ryb i przystawek. Do wina pasują oczywiście sery. W okolicy robi się dobre pecorino, ricottę i caciocavallo. Czerwona cebula z Tropei Także dodawana prawie do wszystkiego: do pizzy, sałatek(...)Makaron np. stroncatura albo fileja Jest milion lokalnych dań opartych na różnych rodzajach makaronu. Stroncatura to takie szerokie ciemne wstążki a fileja to długie kluski, których zakamarki dobrze pochłaniają sos. Typowe danie ze stroncaturą to pesto z kwiatów cukinii i krewetek – przepis tutaj albo w bardzo fajnej słodko – pikantnej wersji z sosem z anchois, bułką tartą, czosnkiem, kaparami

Ugotowane pozamiatane