sos do pizzy - 4336 przepisów (strona:132/290)

Przekąski i przystawki na różne okazje 227

Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki schabowe panierowane Roladki z tortilli z szynką i warzywami naleśnikowe roladki i klops drobiowy faszerowany papryką , Naleśniki koperkowe z jajkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza z białym sosem, mozzarellą, figami i szynką parmeńską 88

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na dwie pizze:   300g mąki pszennej ¾ szklanki ciepłej wody 15g drożdży ½ łyżeczki cukru Szczypta soli 3 łyżki oliwy Sos: 3 łyżki serka śmietankowego 1 łyżka kwaśnej śmietany Świeże listki bazylii i tymianku 1 kulka mozzarelli Galbani Sól, pieprz do smaku Dodatkowo

Kuchnia w czekoladzie
Kremowy sos kalafiorowy... 110

sól i pieprz do smaku, oraz usmażony czosnek, razem z oliwa na której się smażył. Zmiksuj na bardzo gładka masę. Jeśli sos wydaje się za gęsty możesz wlać chlust mleka. Podawaj goracy z makaronem, ryżem, lub na pizzy

Lejdi of the house
Naleśniki ze szparagami 174

nasza propozycja na pyszne, ale lekie, fit śniadanie lub kolację. Uwielbiamy szparagi i przygotowujemy je na różne sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini pizza w 4 smakach 164

dodać odpowiednie składniki o każdej części 7. Przygotować sos szpinakowy 8. Pokroić dodatki i dopasować sosy 9. Podzielić ciasto i uformować spody 10. Wyłożyć dodatki Pobierz wersję do druku: Pobierz Mini pizza w 4 smakach Artykuł Mini pizza w 4 smakach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Wybierasz się na Podhale? Koniecznie odwiedź to miejsce! 121

propozycje w menu są „fit”. Świetnym przykładem są pieczone frytki z batata, selera i buraka zaserwowane z własnej roboty sosem BBQ. Co polecam zamówić? Obecnie w menu dla roślinożerców mamy trzy kanapki, dwie zupy, makaron, pizze, koktajle, frytki, ciasto, ciastka, kawy… jest w czym wybierać. Jeśli jednak miałbym polecić jeden zestaw, to byłaby to zupa pomidorowa

Blendman
Rustykalne pizze z tuńczykiem i pieczarkami 170

sobie mają. Pieczarki podsmażone, z tuńczykiem, serem i kaparami połączone. Pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim doprawione  i w piekarniku upieczone. Każda pizza to 1 porcja dla każdego i życzę wszystkim smacznego.   Składniki: farsz: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 185 g, 1 łyżka kapary, 100 g pieczarek, szczypta suszonego czosnku niedźwiedziego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 40 g startego

Moniki Smakołyki
MAKARON ZE SZPARAGAMI PARMEZANEM I ZIOŁAMI 141

szparagi. Szybkie w przygotowaniu a jakże pięknie prezentujące się na talerzu. Można je piec, grillować, gotować. Pysznie smakują z makaronem, z sosami, jajkami, sałatkami, zapiekankami. Wspaniały jest ich smak w postaci zup kremów. Idealnie pasuję do tart, pizz lub risotta. Możliwości i pomysłów na ich wykorzystanie jest bardzo wiele. Uwielbiam zielone szparagi! Nie wymagają obierania, wystarczy je wygiąć

potrawyregionalne
Muffiny a'la pizza 113

naprawdę świetny.  Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy do pizzy 100 g tartej mozzarelli 500 g pieczarek 250ml mleka 2 jaja 100 g masła ketchup/ sos pomidorowy olej rzepakowy (do smażenia) Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z pozostałymi suchymi produktami. Pieczarki kroimy i smażymy na odrobinie tłuszczu. Grzybki siekamy

Wielki apetyt
Małe calzone. 229

złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę

Kulinarny karnet Christophera
Mizeria z fetą i winegretem 240

pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek lub ziół do pizzy Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce do mizerii lub pokroić w cienkie plastry. Koperek drobno posiekać. Oliwki odsączyć z zalewy. Wszystko umieścić w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Polać sosem i wymieszać, następnie wkruszyć fetę i jeszcze raz dokładnie wymieszać

Czerwień i błękit
Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym 126

Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy risotto? Wszystkie te dania są niewątpliwie pyszne, jednak chciałabym zaproponować Wam inne bardzo włoskie danie, które nie zalicza się do żadnej z wymienionych kategorii. Pierwszy raz tak przyrządzonej cukinii spróbowałam prawie 10 lat temu(...)wysokiej jakości (czyli żadna nowość ;) ). Cukinie kroi się na połówki, ale nie wzdłuż, tylko w poprzek. Środki są usuwane, a wnętrze faszerowane mięsem. Całość jest zapiekana lub duszona w sosie pomidorowym. Ja nie mogę odmówić sobie jeszcze odrobiny parmezanu na koniec. Lubię też wzmocnić smak dodając do sosu pomidorowego pepperoni, ale nie jest ono konieczne. Składniki na 4-6 porcji

Pełny talerz
Salsa pomidorowo-paprykowa 152

pikantną zupę. Świetnie nadaje się do pizzy czy słonych przekąsek. Dzisiaj chciałam zaproponować taką domową salsę, która świetnie smakuje.  Salsa pomidorowo-paprykowa SKŁADNIKI: 1 puszka pomidorów krojonych 1/2 cebuli czerwonej 2 duże ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 duży pomidor malinowy 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielonej 2 łyżki sosu chili słodko-kwaśnego 4 łyżki ketchupu pikantnego 3 łyżeczki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizza z patelni 560

której zamierzacie ją przygotować. Można przygotować również wegetariańską pizzę z patelni. Czy na patelni można zrobić pizzę? Poniżej przedstawiam przykładową wersję na 1 porcję, patelnia o śr. 24 cm. Pizza z patelni: Składniki: 25 g świeżych drożdży ¾ szklanki mąki pszennej* ¼ szklanki ciepłej wody* 1 łyżka oleju ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru Dodatkowo opcjonalnie: domowej roboty pikantna salsa paprykowa szynka ser pleśniowy(...)smażymy na rozgrzanej i suchej patelni po około 3 minuty z każdej strony. Placek zdejmujemy z patelni na deskę, smarujemy sosem i obkładamy ulubionymi dodatkami (u mnie tym razem ser pleśniowy, szynka pokrojona w paseczki i połówki koktajlowych pomidorów). Pizzę ponownie układamy na gorącej patelni i smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok. 5 minut. Smacznego! The post Pizza

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza torpeda 175

łyżki sosu tzatzyki  Wykonanie  Na gotowe rozłożone ciasto na blaszce , smarujemy sosem tzatzyki  następnie wykładamy nasza mortadelę , ser żółty i gotowe , wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 10 , 15 minut . Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i gotowa pizza torpeda do podania

Mój Smak
Pizza z kozim serem, figami, kurkami i szpinakiem 177

miało być tak pięknie i bogato.....ale pizza się zjarała ;/ nie dopilnowałam jej ponieważ w ogrodzie grabiłam liście :) ale to nic, dodatki do pizzy były niebiańskie i wynagradzały mi zbyt chrupki spód :) Składniki na ciasto: 400 g mąki 30 g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu(...)ciepłe miejsce na około 1h. Rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm zagniatając brzegi. Później ciasto smarujemy sosem, kładziemy szpinak, plastry koziego sera, kurki oraz figi.   Pieczemy z dodatkami około 20 min w 220 stopniach C. Gotową pizzę dekorujemy świeżą bazylią . smażymy szpinak smażymy na maśle kurki pizza przed pieczeniem pizza z kozim serem, kurkami i figami

Bon Appetit Małgorzaty
Pizza z salami 97

powiem Wam, że ciasto z tego przepisu jest naprawdę bardzo smaczne. Do tego swoje dodatki i wyszła świetna pizza. Ja podaję u siebie ilość składników na jedną taką pizzę, więc jak macie ochotę zrobić więcej to musicie ilość zwiększyć :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej typ 450 1 łyżka (płaska) suszonych drożdży szczypta(...)okrągły placek. 3. Do kubka dajemy ketchup, dodajemy oregano i bazylię. Mieszamy i smarujemy nasz placek. Na sos rozsypujemy startą mozzarellę. Teraz dajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek przepuszczony przez praskę, oraz resztę składników (oprócz rukoli). 4. Tak przygotowaną pizzę pieczemy w 200 stopniach około 20-25 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą rukolą :-) Smacznego

kruche babeczki
CALZONE 97

Calzone przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Poniżej przepis na calzone z warzywami i szynką, opis krok po kroku wraz ze zdjęciami. Pieczonego i

Zasmakuj Kuchni
PIZZA NA CIEŚCIE ZE SKIEŁKOWANEGO ORKISZU (BEZ DROŻDŻY, TŁUSZCZU) Z DUŻĄ ILOŚCIĄ ZIELONYCH WARZYW 114

później nakładam na nie surowe, drobniutko pokrojone warzywa. Proponuje tak robić, jeśli chcemy zachować wszystkie składniki odżywcze warzyw. Wysoka temperatura pieczenia bowiem znacznie je uszczupli.  Składniki na pizzę o średnicy 30 cm: 1 szklanka mąki ze skiełkowanego orkiszu, 50 ml wody, szczypta soli himalajskiej, 5-6 różyczek brokuła, 1 cebula, 1 mała cukinia, 100 ml passaty pomidorowej, 3 ząbki(...)dodajemy wodę. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy na cieniutki placek. Wykładamy na blachę do pieczenia. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym (passata z pomidorów + czosnek przeciśnięty przez praskę + bazylia, oregano, sól, pieprz). Wykładamy warzywa: brokuł, cebula, cukinia. Posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę pieczemy przez 25 minut w temperaturze 220 stopni. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bakłażany zapiekane z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorami 127

często pojawia się u mnie obiad z piekarnika. Tym razem zapiekłam zgrillowane plastry bakłażana z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorem. Składniki: 1 średni bakłażan ok. 300 g chudego mięsa mielonego (użyłam szynki wieprzowej) 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1,5 łyżki ziół do pizzy sól i pieprz, cukier do smaku, słodka papryka, suszony czosnek olej do smażenia 1 szklanka(...)bakłażana pokroić w grubsze plastry, przyprawić solą, pieprzem, ziołami do pizzy, suszonym czosnkiem i słodką papryką i zrumienić z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry (tyle ile plastrów bakłażana, tyle sera i pomidorów). Bakłażany ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na wierzch wyłożyć sos mięsno-pomidorowy, plaster mozzarelli i plaster pomidora. Zapiekać do stopienia

Czerwień i błękit
Ketchup z cukinii z papryką 144

Jest to gęsty, bardzo smaczny sos o słodko-kwaśnym smaku w którym wręcz można się zakochać :)) Idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie jeszcze wieloma innymi daniami. Jego wykonanie nie jest trudne i w sumie raczej szybkie- nie licząc czasu gdy zasolone warzywa odstawiamy na kilka godzin     Składniki: 1,5 kg cukinii(...)kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do dużego garnka, wszystko zasypujemy solą (3 łyżki) i odstawiamy na około 6 godzin *** *** Następnie wsypujemy cukier (1 szklanka) i wszystko, razem z powstałym sosem gotujemy przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliło. Po tym czasie gdy warzywa zmiękną dodajemy koncentrat (400g), ocet (1 szklanka) i przyprawy: po jednej łyżeczce

Blog z Apetytem
Lazagne ze szpinakiem i cukinią 179

łyżka masła 400 g chudego twarogu śmietankowego (zmielonego) 100 g sera z niebieską pleśnią 1 młoda cukinia Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka wody 1,5 szklanki mleka pół szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżeczki ziół do pizzy sól i pieprz Farsz: Masło stopić, wrzucać partiami szpinak i posiekany czosnek i smażyć. Można dolać 2 łyżki

Czerwień i błękit
EXPRESOWA PIZZA Z PATELNI 210

jednej z gazet - tradycyjna pizza z piekarnika poszła w zapomnienie ... :)) Składniki na ciasto:  20g drożdży  szczypta cukru  1,5 szklanki mąki pszennej  pół szklanki ciepłej wody  2 łyżki oleju  1 łyżeczka soli Na wierzch:  100g szynki 1 mała cebula  kilka  pieczarek  starta mozzarella  Na sos(...)ogniu ok 3 minuty, po czym odwracamy na drugą stronę. Zdejmujemy z ognia. Smarujemy powierzchnię sosem, układamy nasze dodatki: przesmażone pieczarki z szynką. Posypujemy żółtym serem. Ponownie stawiamy patelnię na palniku. Przykrywamy pokrywką i smażymy na średnim ogniu ok.5 minut.  Po tym czasie pizza powinna być gotowa a ser ładnie rozpuszczony

Walijskie Pichcenie
Pyszny Wrap Czosnkowy 132

Bardzo często robię zdrowe Wrapy. Uwielbiam mieszać składniki i sosy. Dziś na rynku można spotkać wiele różnych smaków Tortilli ja dziś użyłam czosnkowej.  Pyszny Wrap

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania