Pizza z rzodkiewką, kozim serem, rukolą i świeżym tymiankiem

Pizza z rzodkiewką, kozim serem, rukolą i świeżym tymiankiem

Cześć ! Piękny mamy wrzesień w tym roku. Chciałabym się cieszyć taką pogodą jak najdłużej ! Dziś mam dla Was obłędną pizzę z rzodkiewką, kozim serem, rukolą i świeżym tymiankiem. Kojarzy mi się z latem Kocham pizzę na cienkim i chrupiącym cieście, najczęściej korzystam z przepisu Jima Laheya. Uwaga ! Ciasto do pizzy musimy przygotować około 9 – 12 godzin przed pieczeniem ! Z podanego przepisu otrzymacie 2 pizze (2 porcje). Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 175 g wody 1/8 łyżeczki drożdży suszonych łyże...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.