Pizza z jeżynami, fenkułem, kozim serem i świeżym tymiankiem

Pizza z jeżynami, fenkułem, kozim serem i świeżym tymiankiem

Pizza z jeżynami, fenkułem, kozim serem i świeżym tymiankiem

Cześć ! Dziś mam dla Was przepis na pizzę z jeżynami, fenkułem, kozim serem i świeżym tymiankiem. Pokochałam to połączenie ! Pokochajcie i Wy ! Uwielbiam pizzę na cienkim i chrupiącym cieście, najczęściej korzystam z przepisu Jima Laheya. Uwaga ! Ciasto do pizzy musimy przygotować około 9 – 12 godzin przed pieczeniem ! Z podanego przepisu otrzymacie 2 pizze (2 porcje). Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 175 g wody 1/8 łyżeczki drożdży suszonych łyżeczka soli Składniki na sos: 200 g śmietany 18 % 100 g ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.