sos do pizzy - 4336 przepisów (strona:112/290)

Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 99

mnie czas, kiedy właściwie na okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę

Cooking for Emily
Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 116

mnie czas, kiedy właściwie na okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę

Cooking for Emily
BABECZKI LASAGNE 108

Lubicie kuchnię włoską? U nas jest dość często. Oczywiście nie liczymy pizzy :D Dziś proponuje Wam na obiad babeczki lasagne SOS BESZAMELOWY: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka sól pieprz gałka muszkatołowa SOS BOLOŃSKI 500 g mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skóry sól pieprz bazylia makaron typu lasagne ser olej

Kuchnia w oparach
Bazlama- turecki chleb z patelni 233

Turcji, tradycyjny na wsi, bardzo często sprzedawany na rynkach. Grubszy od podpłomyków z patelni , w smaku podobny do pity. Można go podawać z dipami, sosami, jako kanapki, a nawet spody do a'la pizzy (patrz zdjęcie pod przepisem).     Składniki: (na 4 sztuki)   320 g mąki pszennej 8 g świeżych drożdży lub 4 g drożdży suchych

Nastoletnie Wypiekanie
Sos z cukinii i pomidorów 110

Gęsty i aromatyczny sos z cukinii i pomidorów będzie idealnym dodatkiem do pizzy,dań makaronowych oraz mięsnych. 2,5 kg cukinii 2,5 kg pomidorów 2 marchewki 1 mały seler 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 3 papryczki chili 1/2 szkl.  octu jabłkowego 3/4 szkl.  cukru 2 łyżki suszonego oregano 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki

Kolorowa kuchnia Elki
Jak smakuje Toskania według Piotra Adamczewskiego? 136

Każdy włoski region charakteryzuje się swoimi tradycyjnymi przysmakami. W Neapolu zjemy najlepszą włoską pizzę, zaś w Bolonii koniecznie musimy spróbować potraw w sosem bolognese. A co się jada w Toskanii? Artykuł Jak smakuje Toskania według Piotra Adamczewskiego? pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Focaccia z pomidorami i tymiankiem 138

Focaccia to danie z kuchni włoskiej. Trochę inna odmiana pizzy. Można przygotowywać ją z różnymi dodatkami, ziołami. Z sosem lub oliwą. Ja zrobiłam z pomidorami i tymiankiem, a na koniec zjedzona moczona w oliwie z oliwek. Ulubione danie mojego starszego syna i na Jego życzenie dzisiaj robiłam. Może i Wy skusicie się na takie pyszności? Składniki 400 g mąki pszennej

O kuchni z uczuciem
Paczka od Polsoji 124

wędzone z serii BIO. Bardzo apetycznie wygląda w opakowaniu i mam nadzieję, że smakuję równie dobrze jak wygląda :). Wykorzystam je pewnie na kanapkach, tostach i pizzy. Kolejnym produktem z paczki jest tofu marynowane w sosie tamarii również z serii BIO. Tego tofu także nie próbowałam, ale myślę, że świetnie sprawdzi się na grillu i w jakimś azjatyckim daniu

wegujemy
"Na grzyby" - podsumowanie akcji 161

Maślaki na tostach Jajecznica z grzybami Rydze na surówce z fenkułu Grzybki marynowane (2 sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski jaglano-dyniowe z sosem grzybowym Pęczak z pecłonkami Bieszczadzki smalczyk z rydzami Wegetariańskie flaczki z rydzów Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi Bigos staropolski z wolnowaru DYNIOWE RISOTTO z PRAWDZIWKAMI (RISOTTO

Weekendy w domu i ogrodzie
placuszki pizzowe 2685

Takie placuszki często robię na drugie danie lub kolację a dodaję do niech to, co akurat mam w lodówce. W smaku trochę przypominają pizzę i podobnie pachną. Świetnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.  Składniki: 500 ml mleka 300 g mąki  2 jajka 150 g pieczarek 150 g żółtego sera 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki cebula

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Błyskawiczny sos pomidorowy + film 133

Błyskawiczny sos pomidorowy na bazie soku jest świetnym dodatkiem do pizzy, gołąbków czy makaronu, doskonałym pomysłem dla osób zabieganych lubiących ekspresowe i proste potrawy  jest mega  pyszny, aksamitny i aromatyczny. składniki na 2 porcje 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 250 ml soku pomidorowego szczypta cukru szczypta bazylii sól przepis W garnku małym ogniu rozpuszczamy masło, wsypujemy

Smakowite Dania
Pieczarki 179

najlepsze są młode o białych kulistych kapeluszach i grubym trzonie. Można je spożywać na surowo. W kuchni stosuje się je jako dodatek do zapiekanek i pizzy, składnik farszu do uszek lub krokietów , do przyrządzania sosów

Wiem co jem
Pizza na puszystym cieście 124

wyrośnięcia wyrabiać je ok. 5 min. Następnie rozwałkować nie mniej niż 1 cm. Ja piekłam na prostokątnej formie.  Dodatki można modyfikować wedle upodobania. Moja pizza na brzegach ma zawiniętą mozzarelle. Następnie polewam ją sosem pomidorowym, nakładam pomidory, kukurydzę i wszystkie sery. Wkładam do nagrzanego piekarnika 200 stopni(z termoobiegiem) na 25-30 min. Smacznego

Panda i jej świat
Oryginalny włoski sos pomidorowy. 191

najważniejsze, ma bogaty smak i trudno mu się oprzeć. Jest pyszny. Idealny do makaronów, pulpetów, zapiekanek, a nawet jako baza do pizzy (przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ ). Bardzo polecam! Składniki na oryginalny włoski sos pomidorowy: 2 łyżki oliwy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 małego selera 1 marchewka 500 g pomidorów (poza sezonem 1 puszka krojonych pomidorów

Rozpustne gotowanie
Dip czosnkowy 165

Uwielbiam czosnek i jest on obowiązkowym składnikiem mojej kuchni :) Dip czosnkowy to świetny dodatek do grilla, zapiekanek, pizzy, sałatek, przekąsek na imprezy i wielu innych dań. Jest jednym z ulubionych sosów nas wszystkich a do tego baaaardzo zdrowy ze względu na znajdujący się w nim czosnek w dużej ilości.     Składniki: śmietana 18% - (duży kubek) jogurt naturalny

Alutka-Gotuje
Pizzerinki 120

Koniecznie musicie dzisiaj zjeść pizzę! Ale nie dzwońcie do pizzerii tylko zróbcie sami. Sekret tkwi w chrupiącym i delikatnym cieście. A więc smacznego świętowania! Składnki: • 500 g mąki pszennej • 25 g drożdży • 1/3 szklanki ciepłego mleka • 1 łyżeczka cukru • 4 łyżki oleju • 1 łyżeczka soli • 1/2 szklanki ciepłej wody Sos pomidorowy • 1 puszka pomidorów krojonych(...)st.C, przez 12 minut. • Z pozostałego ciasta zrobić okrągły placek i postępować tak samo, dodająć pozostałe dodatki. Piec również 12 minut. Pizzy nie jada się polanej ketczupem, tylko ewentualnie oliwą. Za keczup robi sos pomidorowy, do którego można dodać keczup. Jeśli więc w pizzerii nie ma ketchupu, to nie należy o niego prosić

To co kocham
Przepis na pizze II 116

przykleja do tacki), a także dobra organizacja pracy i jak najkrótszy czas przebywania ciasta na tacce . Również po dodaniu zbyt dużej ilości sosu pomidorowego i mokrych składników będziemy mieć trudności ze zsunięciem ciasta na kamień do pizzy. W zależności od grubości ciasta i ilości dodatków pieczemy pizze około 4-6 minut . Poznamy, że pizza jest gotowa po zarumienionych brzegach . Zobacz

WegePrzepis
Amerykańska zapiekanka z mielonym i sosem serowym 138

Amerykańska zapiekanka z mielonym i sosem serowym Zapiekanka , to danie pojawia się u nas dość często ,szczególnie kiedy mam mniej czasu . Zazwyczaj przygotowuję ją wieczorem dzień

Ogrodnik w podróży
Ciasto na pizzę z majerankiem. 126

Ciasto na pizzę z majerankiem. Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 5 dkg drożdży 3 łyżki oleju 1 płaska łyżka cukru sól 1 płaska łyżeczka majeranku Sposób wykonania : Mąkę przesiać przez sitko na stolnicę,dodać majeranek wymieszać z mąką. Wodę troszkę podgrzać na ogniu (około 35 C ) dodać cukier oraz pokruszone drożdże i wymieszać. Zrobić dołek w mące(...)masę. Rozwałkowujemy nasze ciasto na cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.  Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo mięciutkie i pulchne

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania