sos do mielonego - 4537 przepisów (strona:121/303)

Gulasz z sojowych kotletów z papryką :) 158

cayenne, estragon, sos sojowy oliwa z oliwek 1 szklanka kuskus 4 razowe bułki z otrębami Gulasz sojowy namaczamy na ok 8 min. w bulionie warzywnym lub w wodzie zakropionej sosem sojowym. Warzywa kroimy w grubą kostkę, a czosnek w płatki. Oliwę z oliwek (ok. 2 łyżek) rozgrzewamy w dużym rondlu i wrzucamy na nią cebulę. Lekko ją dusimy i dodajemy(...)sojowe i kroimy również w grubą kostkę, i odstawiamy. Do gulaszu dodajemy cukinię i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, cayenne oraz sporą ilością roztartego w dłoniach estragonu. Wszystko razem dusimy, aż cukinia stanie się szklista. Teraz dodajemy pokrojone kotlety sojowe i doprawiamy sosem sojowym do smaku. Dusimy jeszcze chwilę. Gulasz jest gotowy :) Kuskus zalewamy gorącym bulionem warzywnym lub klasycznie wodą

vegetanie
Pierożki z sosem grzybowym 158

ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , knedle czy pyzy . Ale najczęściej pierogi. I w zależności od tego ile tego mięsa mi zostanie i jakie to jest mięso - pierożki są różne . Z samym mięsem, z mięsem(...)cebulką czy kiszoną kapustą . Różne jest też ciasto na pierogi- parzone , z jajkami , z przyprawami, szpinakiem , buraczkowe itp. Podaję pierożki gotowane , smażone , odsmażane. Robię też pierożki z różnego rodzaju sosami. Tym razem będą to pierożki z mięsem gotowanego kurczaka w sosie grzybowym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
SOS CZOSNKOWY 391

Sos czosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo jest po prostu znacznie smaczniejszy. Składnik opcjonalny wielu naszych przepisów. Wg uznania można dolewać mleka, aby zmienić strukturę na rzadszą. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ROZCIERANIE CZOSNKU(...)gęsty/za rzadki to dodajemy odpowiednio mleka/majonezu. 2. PRZYPRAWIENIE (1 min) Szczypta pieprzu (najlepiej świeżo mielonego), szczypta słodkiej papryki i jeśli macie to poszatkujcie natkę pietruszki – fajnie urozmaici smak i dodatkowo zabije zapach czosnku w ustach, zostający po zjedzeniu sosu. 3. OCZEKIWANIE (1 min) Sos czosnkowy odstawiamy do lodówki na godzinkę, aby smaki sobą przeszły, ale równie dobrze

Nerds Kitchen
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 250

pasowało lepiej niż "wegetarianizm". Taki niezupełny, jak widać. ŚLEDZIE W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM. /własny;/ dla 3-4 osób 4-5 pojedynczych płatów matjasów 1 duża cebula 1 słoiczek musztardy sarepskiej (170g) 3-4 łyżki płynnego miodu, najlepiej akacja lub wielokwiatowy 5 goździków 3 ziarna pieprzu (lub pieprz mielony) Śledzie płuczę i zamaczam, zostawiam na 3-4 godziny, zmieniając(...)przynajmniej raz wodę. Odcedzam i osuszam. Kroję w małe kawałki. Cebulę obieram i sparzam, aby pozbyć się goryczy i ostrości. Następnie kroję w półtalarki. Z musztardy i miodu przygotowuję sos: miód podgrzewam, łączę z musztardą, dodając przyprawy. Zostawiam do ostudzenia. W słoiku układam warstwami cebulę i ryby, przekładając porcją sosu. Zostawiam na 1-2 dni w lodówce, szczelnie zamknięte. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Pulpety drobiowe ze słonecznikiem w sosie pomidorowym. 158

Wyśmienite pulpety ze słonecznikiem w pomidorowym sosie .U mnie z makaronem , ale można je podać z czym lubicie najbardziej. Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle(...)masa nie była za luźna i dało się z niej formować pulpety .Mięso wcześniej mielimy ,lub jeśli nie macie maszynki można je bardzo drobno pokroić nożem , co ja zrobiłam.Formujemy pulpety i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto ,następnie przekładamy do pomidorowego sosu i dusimy jeszcze 15 minut na małym ogniu . Sos pomidorowy: puszka pomidorów 400 g 50 g koncentratu

Ladylaura.
Rzeżuchokłosy 150

Robimy sos- w miseczce mieszamy majonez, keczup, Worcestershire i whisky. Dodajemy sok z połowy cytryny- drugiego pół możemy użyć do podania. Dodajemy sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. W kwestii sosu, powiedzenie Jamiego "season to perfection" jest kluczowe- próbujemy i wedle uznania doprawiamy, aż uzyskamy idealny smak. Mocno rozgrzewamy dużą patelnię i wlewamy na nią niewielką ilość oliwy. Czosnek obieramy, rozgniatamy(...)żeby pokrył je tłuszcz i smażymy 10 sekund. Następnie dodajemy sól i pieprz oraz mieloną paprykę. Smażymy jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając. Krewetki powinny być chrupiące i złociste. Na talerzu układamy połówki awokado, posypujemy hojnie rzeżuchą i nakładamy porcję krewetek. Polewamy sosem koktajlowym, skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy papryką. Podajemy z kawałkami cytryny. *Jamie używa brytyjskiej

les mirabelles
Meksykańskie burrito 245

burrito, w sam raz na niedzielny obiad.  porcja dla 2 osób: Składniki: sos 1 dojrzały pomidor kiściowy 1 ząbek czosnku sok z połowy limonki 1 łyżeczka musztardy Dijon odrobina oliwy z oliwek  0/5 pęczka posiekanej kolendry farsz burrito 300 g mięsa mielonego wołowego 3 ząbki czosnku 150 g pomidorów w całości bez skórki ( mogą być(...)oliwek odrobina wody 1 limonka 1 łyżeczka cukru/miodu przyprawy do smaku: pieprz, sól, odrobina pieprzy białego,  2 duże płaty tortilli Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: sos pomidora myjemy, i kroimy drobno wrzucamy do naczynia miksującego, dodajemy 1 ząbek czosnku, posiekana kolendrę, musztardę, sok z limonki i odrobinę oliwy. Wszystko miksujemy na gładką masę i przelewamy

Niezły Młynek
Kurczak w serowym sosie gorgonzola 145

śmietanki kremówki  * 3 łyżki oliwy z oliwek  * łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, pieprz świeżo mielony  * natka pietruszki Przygotowanie : Fileta pokroić w plastry około 2cm. Przyprawić, odstawić na pół godziny do lodówki. Usmażyć, dodać pokruszony ser i śmietankę. Zagotować. Przyprawić sos do smaku. Posypać natką pietruszki

Magiczne Życie Marty
Włoska carbonara z surowym żółtkiem – makaronowy ideał 153

makaronu, wsypujemy cały ser i zioła (zostawcie odrobinę do dekoracji), mocno pieprzymy mielonym pieprzem i bardzo dokładnie i dynamicznie mieszamy całość, do rozpuszczenia sera. Rondel ściągamy z ognia, dajemy zawartości 30-40 sekund przestygnąć i wbijamy całe jajko – szybko i dokładnie mieszamy całość, aż jajko zagęści sos i makaron stanie się szklisty– już bardziej rondla nie podgrzewamy , bo jajko

Karo in the Kitchen
Plastry indyka w sosie estragonowym z szybkowaru 166

zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na plastry o grubości 2 cm 2 łyżki suszonego estragonu 1 i 1/2 szczypty soli morskiej drobno mielonej 2 - 3 szczypty białego pieprzu świeżo mielonego 4 łyżki oleju rzepakowego do marynowania olej rzepakowy do smażenia 750 ml zimnej wody Przygotowanie na dno szklanej miseczki o średnicy(...)plastry indyka. Podsmażone plastry indyka... ...przełóż do szybkowaru i... ...zalej zimną wodą. Sos Składniki 50 g masła (możesz użyć oleju roślinnego, np. rzepakowego) 50 g mąki pszennej 3 szalotki, obierz i drobniutko posiekaj cały wywar z gotowania plastrów indyka, przecedź przez drobne sitko biały pieprz świeżo mielony, do smaku 150 ml zimnej wody  Przygotowanie rozpuść masło w niedużym

Szybko Szybkowar
Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką 210

pojawia się w naszym domu bardzo regularnie w różnych konfiguracjach smakowych, to jest bardziej wyrafinowana wersja kotleta mielonego. Jej zaletą jest niska cena i prostota wykonania. Bardzo dobrze też smakuje, zarówno na ciepło pokrojona w grube plastry podana z ziemniakami sosem na obiad, jak i na zimno na kanapkach pokrojona w cienkie plastry. Pieczeń rzymską można upiec(...)szynka faszerowana lub pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym. Jak przygotować najlepszą pieczeń rzymską z pieczarkami i marchewką vel klops pieczony z pieczarkami ? Składniki: ok. 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 duża marchew 5 dużych pieczarek 1 cebula 1 łyżka domowej roboty czosnku i cebuli w proszku 1 łyżka oleju 5 łyżek bułki tartej + 100 ml mleka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos kubański 285

cebuli, 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego i pieprzu, 2 ząbki czosnku, łyżeczka mielonych goździków /proponujemy znacznie mniej dać/, łyżeczka cynamonu,gorczycy, chili,pieprzu cayenne 1 czerwona papryka Wykonanie; Pomidory sparzmy wrzątkiem, obieramy, kroimy na kosteczki i gotujemy.Dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy około 1.5 godziny. Gdy sos gęstnieje dodajemy ocet i przyprawy. Jeszcze przez kilka

Anioły w kuchni
Lasagne z własnym sosem beszamelowym 110

cebule oraz czosnek, lekko podsmażamy i dodajemy mielone mięso, smażymy do momentu gdy mięso straci swój różowy kolor.  Dodajemy oregano, bazylię, sól, pieprz, mieszamy.  Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem na małym gazie ok. 10 minut.  Na drugiej patelni lub w garnku przygotowujemy sos beszamelowy.  Roztapiamy masło/margarynę, dodajemy

upichcona
Risotto z PRLu 104

zwykłego ryżu, ugotowanego osobno. Takie dania, to istny wehikuł czasu.  Składniki 100 g ryżu 250 g mięsa mielonego 1 cebula 2 łyżki oleju 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 mała puszka kukurydzy 5 pieczarek 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie) szczypiorek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy

R'n'G Kitchen
Pasta party dla biegaczy- jednogarnkowe danie z makaronem. 127

Tasty na FB. Dla 6 głodnych osób przygotujcie: - ok. 400g makaronu jajecznego z pszenicy durum - ok.400g mielonej wołowiny - ok. 200ml rosołu wołowego - ok. 250ml mleka  - 1 posiekana cebula - pół szklanki bułki tartej - 2 ząbki czosnku - łyżka sosu sojowego - łyżeczka soli - łyżeczka pieprzu - pęczek zielonej pietruszki - pół szklanki tartego parmezanu Najpierw przygotowuję klopsiki. Ostatnio przypomniały się nam wyczyny

I tu będę miała takie te
Cukinie faszerowane po meksykańsku 169

przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas całkowity 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas całkowity 55 min Składniki 3 cukinie 300 g mięsa mielonego wieprzowego 150 g pieczarek 1 średnia cebula 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 1 papryczka chilli 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego 100 ml wody(...)Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chilli razem z pestkami. Kiedy cebula lekko się zeszkli dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy do momentu, aż mięso zmieni kolor. W tym czasie pieczarki kroimy w większą kostkę. Następnie do sosu dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, kukurydzę i pieczarki. Doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami i dusimy na małym ogniu około

Wędrówki po kuchni
Zupa gulaszowa 120

średnia cebula (biała lub czerwona) 4 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka mielonego kminku posiekana natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego  sól i pieprz 1 łyżka przyprawy warzywnej maggi 2-3 łyżki sosu worcestershire (niekoniecznie) Wołowinę zalać zimną wodą w dużym garnku (ok. 6 szklanek). Po zagotowaniu zdjąć szumy

Czerwień i błękit
Paszteciki nadziewane pieczarkami 139

żółtko - 15g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczki soli farsz: - 400g świeżych pieczarek - 1/2 cebuli średniej - mielony czarny pieprz - suszona bazylia - sól Marsala&Rozmaryn Royal Brand dodatki: - 1 białko do wysmarowania ciasta - olej rzepakowy do smażenia - sos czosnkowy lub barszcz czerwony do podania Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Mleko lekko podgrzewam, dodaję rozkruszone drożdże oraz cukier

Kuchnia co dnia
Zapiekanka mięsna 122

Propozycja na połączenie mięsa z warzywami. Składniki 500 g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 1 cebula 300 g porów 250 g pieczarek 50 g masła 7 łyżek oleju 1 łyżka sosu worcester 1/8 l bulionu mięsnego , może być z kostki 175 g mąki pszennej 3 łyżki mleka 1 żółtko sól , świeżo zmielony pieprz Przygotowanie   Cebulę obrałem , drobno posiekałem

R'n'G Kitchen
Pasta do chleba z tuńczykiem i kremowym serkiem 126

bardzo smaczną parę. Przygotowanie takiej pasty nie zajmuje więcej niż 30 minut. Składniki 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina z pesto i rukolą kilka suszonych pomidorów 1/2 cebuli sól pieprz świeżo mielony Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy kremowy serek Arla Apetina z pesto i rukolą

My Chcemy Jeść
KOTLETY JAGLANE 169

Proszę Państwa oto przedstawiam pyszne i zdrowe kotlety jaglane. Niczym nie ujmują od tradycyjnych mielonych. Fantastyczne, można je podawać tradycyjnie z ziemniakami, jako burgery w bule lub po prostu jak jak z moim ukochanym sosem czosnkowym. Nie wiem czy wiecie, że kasza jaglana przyspiesza przemianę materii i tym samym pomaga nam w odchudzaniu. Kurcze poza

pieprzny smaczek
Kurczak w czerwonym winie zapiekany pod ziemniakami 174

łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany łyżka przecieru pomidorowego olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, szczypta cukru, liść laurowy *W przygotowywaniu tej potrawy mąkę można pominąć. Zapiekanka nie traci na smaku, jednak powstały sos będzie rzadszy. Ziemniaki obieramy i gotujemy al dente. Musimy uważać by ziemniaki podczas gotowania nie zmiękły, twarde łatwiej będzie

Kolizje Smaków
Duszone żołądki z indyka. Pyszny gulasz. 156

kółko. Ale namieszałam :) Ale polecam skusić się i spróbować. Smaczny gulasz z rozpływającego się w ustach mięska ze smakowitym sosem. U mnie podany z kaszą jęczmienną i kiszonymi ogórkami. Składniki - żołądki z indyka 70 dkg. - czosnek 3 ząbki - papryka mielona, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy, domowa wegeta - śmietana 12% - mąka 2 łyżeczki Wykonanie Żołądki moczę w zimnej wodzie, dokładnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Zrazy mielone w sosie grzybowym. 346

Zraz mielony to mięso, które często gości na stołach polaków. Podajemy je na różne sposoby - moja dzisiejsza propozycja to zrazy w sosie grzybowym , do tego kopytka, jakaś surówka i królewski obiad gotowy. Obiad jeszcze trochę parował, więc zdjęcie trochę zamglone. SKŁADNIKI: SOS GRZYBOWY: garść suszonych grzybów,  1 mała cebula, 1 łyżka masła klarowanego, sól, pieprz,  1 łyżka

Kuchnia Beaty
Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami i papryką 202

zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Przygotowane roladki obsmażam na maśle. Wlewam 1 litr wody. Wsypuję mąkę oraz paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu do miękkości. Śmietanę mieszam z musztardą. Wlewam odrobinę wywaru spod mięsa. Mieszam i wlewam do sosu. Gotuję 3 minuty. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Roladki układam na talerzu, usuwam wykałaczki. Podaję z ziemniakami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pulpety w sosie pieczarkowym + jak wybierać mięso mielone? 129

wyobrażamy sobie obiadu bez schabowego czy mielonego. No właśnie – mielone. Jakie kupować, żeby było najzdrowiej? Właściwie mięso mielone najlepiej jest przygotowywać samemu w domu. Wybierajmy do tego nietłuste gatunki, jak np. drób, jagnięcina, wołowina. Raczej unikajmy wieprzowiny, ze względu na dużą zawartość cholesterolu. Jeśli nie mamy maszynki do mielenia lub zwyczajnie brakuje nam czasu, starajmy się(...)tłuszczowe) ulęgają rozpadowi Jeśli chcecie jeść zdrowo, wybierajcie pieczenie, grillowanie bez tłuszczu, gotowanie czy duszenie. Składniki (3 porcje): Mięso mielone z indyka 250g 10 łyżek otrębów pszennych 2 ząbki czosnku 1 jajko Przyprawy: zioła prowansalskie, tymianek, bazylia, sól, pieprz Sos: 450 g pieczarek 300 g jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy Sól, pieprz Wykonanie: Mięso mieszamy z otrębami, dodajemy jajko

Powiedz dietom nie
Potrawka meksykańska z mięsem mielonym 2139

Danie jednogarnkowe, idealne na obiad lub kolację. Można je podawać z makaronem lub same jako gęstą zupę. Z doświadczenia wiem, że na drugi dzień kiedy wszystkie

Kolejny blog o gotowaniu
Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką 138

wiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczarki i to pod każdą postacią. Smażone, pieczone, gotowane, grillowane, w sosie, pasztecie… i nie tylko. Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką należą do moich ulubionych.   Składniki: - 13 dużych pieczarek (portobello) - 220g mielonych migdałów - ok. 40g pistacji - 2 pory - 2 jajka - sól - olej arachidowy   Pieczarki dokładnie oczyszczamy przy użyciu pędzelka. Łyżeczką

mojewypiekiinietylko
Sałatka z pekińskiej z ogórkiem kiszonym i kukurydzą 729

przepyszną sałatkę z ogórków kiszonych . Smakuje przepysznie i pasuje do każdego obiadu. U nas była dodatkiem do kotletów mielonych. Polecam i zapraszam po przepis. : Składniki: Pół główki kapusty pekińskiej 1 mała puszka kukurydzy 6 ogórków kiszonych Składniki na sos: 4 łyżki majonezu lub jogurtu 1 łyżeczka koperku świeżego lub suszonego 1 -2 łyżeczki soku z cytryny 1-2 łyżeczki

Smaki Edyty
Roladki naleśnikowe ala gołąbki w sosie pomidorowym 379

jajka – 2 szt – olej – 3 łyżki FARSZ: - podsmażone mięso mielone – ok. 300 g – jajko – 1 szt – sól , pieprz – do smaku – cebula – 1 szt – czosnek – 1 ząbek – ryż – 1 woreczek SOS: - pomidory koktajlowe – 200 g – oregano suszone – 1 łyżeczka – sól, pieprz

Ostra na Słodko
Drobiowe pulpeciki jako dodatek do domowego rosołu 145

pulpeciki, dodatek do domowego rosołu. Bardzo miłe, aromatyczne urozmaicenie tradycyjnego dania. Warte wypróbowania :) Składniki: 50 dag mięsa drobiowego mielonego sól pieprz estragon świeży lub suszony ząbek czosnku papryczka chilli 150 g sera pleśniowego 100 ml zimnej wody łyżka sosu rybnego  2 łyżki  sosu sojowego  Wykonanie: Gotujemy rosół, taki jak lubicie najbardziej :) Do naczynia przekładamy

Taste Of My Day
Naleśniki po meksykańsku 284

mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.  FARSZ  Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili, sos tao tao. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej

Kuchnia Danusi
Mexican Nachos czyli Zapiekanka z Chipsami :) 221

15min aż ser się rozpuści. Ja lubię jak się trochę przyrumieni. Możemy podać do tego salse lub jakiś sos według uznania. Możliwości podania nachos są naprawdę duże. Moje warianty to: oliwki zielone oliwki czarne papryka papryczka jalapeno mięso mielone cebula czosnek pomidory koktajlowe szczypiorek Jak widać każdy coś dla siebie znajdzie ulubionego. Na imprezach przekąską będzie miała wzięcie

Olikowa kuchnia
Köttbullar - szwedzkie klopsiki i rösti 188

wyjęczała.. córka o klopsiki z Ikei. W końcu się zebrałam i zrobiłam. Jako ze ostatnio używamy głownie mięsa mielonego indyczego postanowiłam go użyć zamiast tradycyjnego wp-wol, żeby było to danie lżejsze. Do tego pyszny kremowy, śmietanowy sos, placki rosti i żurawina. Było pysznieeeee... :) Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Leczo 192

Leczo jak zapewne wiecie to węgierska potrawa, przyrządzona z pokrojonych w cząstki składników w gęstym pomidorowym sosie. Może być daniem tylko z warzyw, a może mieć elementy mięsne jak kiełbasa, boczek a nawet klopsiki z mięsa mielonego. Ja leczo jadam jako samoistne danie z dodatkiem chleba czy bułki, szczególnie latem i jesienią, kiedy warzywa są w przystępnej cenie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak cajun- cajun chicken 381

zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień)  Smacznego :) * Cajun- ( słodka papryka w proszku, chili w proszku, pieprz cayenne, oregano, tymianek, czarny mielony pieprz, biały mielony pieprzu, czosnek w proszku, cebula w proszku

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania