Przepis na : obiad
Bardzo lubię Boeuf Bourguignon , czyli wołowinę w czerwonym winie. Jednak szczerze się przyznam, że nie zawsze mam czas na jej przyrządzenia. Wpadłam na pomysł by wołowinę w tym daniu zastąpić kurczakiem, a całość zapiec pod ziemniaczkami. Przyznam szczerze, danie nie jest, aż tak dobre jak słynne Boeuf Bourguignon… Jednak zdecydowanie gwarantuje niesamowite doznania smakowe i wodzi na pokuszenie kolejnej porcji (i to nie małej!) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten* Ilość porcji: 4 Cza... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...