pomysłów dla gofrożerców, które w te wakacje u mnie królują, szczególnie te cukiniowe, coś na szybko, no, a dwa ostatnie pomysły całkowicie wegańsko ^^ Miłego dnia :) Makaron noodle z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym Marchewkowe gofry, z pastą ricotta-feta i tymiankiem Tu podobne, z tym, że z cukinią Cukiniowe gofry; z pastą ricotta-feta
More food, love and dreamssmażymy ok. 1 minutę. Dokładamy mięso i podsmażamy. Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. Idealny do ryżu, makaronu lub kaszy. Smacznego
Maminek kulinarnyBlueberry Corner by "jagodzianka" Od rana planowałam zrobienie domowej roboty makaronu. Zastanawiałam się również z czym go podać. Chciałam, aby smak makaronu był w … Przeczytaj cały artykuł Post Sos amatriciana pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerGulasz wieprzowy na pomidorowo z ziołami jest ulubionym gulaszem mojej córeczki. To mięciutkie mięso w sosie, które idealnie komponuje się z kaszami, makaronem, ryżem, ziemniakami czy kluseczkami - możliwości podania mamy całą gamę. Przygotowanie go jest bardzo proste, polecam na obiad, który zostanie odgrzany np. następnego dnia. Pomidorowy gulasz wieprzowy SKŁADNIKI : 500 g łopatki wieprzowej 1 cebula sól i pieprz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidrobne kawałki peperoncino. Po kilku minutach guanciale i papryczki zdejmujemy z patelni i wlewamy na nią passatę, doprawiamy szczyptą pieprzu. W międzyczasie, w osolonej wodzie gotujemy makaron. Nie do końca ugotowany dodajemy do sosu i mieszamy z guanciale oraz peperoncino. Posypujemy pecorino i podajemy gorące
Bon Ton Italiaczosnkiem i podgrzewam pod przykryciem przez ok. 5 min. Dodaję słoiczek przecieru i trochę wody. Wsypuję cukier, przyprawy i duszę kolejne 5 min. Wyciągam makaron z wody prosto na talerze, dodaję sos i posypuję serem. Smacznego
W kuchni bez szafekopakowaniu makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju. 3/ Przesmażone mięso przyprawiamy lubczykiem i majerankiem i dodajemy przecier - mieszamy dokładnie i podgotowujemy chwilkę. 4/ Wykładamy makaron na talerz, na środek dajemy mięsny sos, posypujemy twarogiem i obowiązkowo dodajemy listki melisy/(świetnie przełamuje smak) SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnapapryka będzie już miękka dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody koncentrat i ketchup. Dodać do pomidorów. 6. Całość doprawić solą, pieprzem oraz bazylia. 7. Ugotować makaron, nałożyć porcje na talerz i polać sosem
A Ty Smakuj Mniepaseczki grubości jakiej chcemy , Albo przez wykrojniki do makaronu Pocięte paski makaronu zwijamy w w gniazda. Gotujemy, w osolonej wodzie 8-10minut. Makaron uładamy na talerzu i podajemy z sosem z małżami i kalmarami...Smacznego
w mojej kuchnismaku, ciągle gotując, aż będą całkowicie mięciutkie. Śmietanę rozmieszać z mąką i papryką w proszku, zahartować odrobiną wywaru i wlać do rondla. Doprowadzić do zagotowania się sosu i podawać. Moja wersja podania to makaron i sałatka z buraczków, ale zarówno dobrze gulasz smakuje z ziemniakami jak i z kaszą
Kuchnia w opałachPalecie Smaku. Prosty, smakowity przepis. Piękne zdjęcia. Idealny na dzień taki jak dziś. Z gośćmi, w gościach i z pakowaniem na jutrzejszy wyjazd :)200 g makaronu spaghetti1 łyżka łagodnej oliwy2 łyżki ciemnego sosu sojowegobrokuł - po kilka różyczek na porcję1 czerwona cebulka160 g dobrego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia1
Dzieje kuchennej Wiewióryplasterkach pokroić. Wyszło może niezbyt imponującoa, ale prowizorka zawsze jest ok ;) Podsumowując: żarełko wychodzi z tego dość szybkie i całkiem smaczne, ale polecam użyć mniej makaronu lub więcej cebuli i kurczaka, a sos najlepiej zrobić jednak samodzielnie, jeśli ktoś ma czas, choć ten naprawdę daje radę jak na produkt z torebki. Rodzinie smakowało. Smacznego! Jak widać, efekt finalny nijak się
Kulinarne zapędy Kokosazalać wodą, dodać przyprawy i gotować aż mięso będzie miękkie. Orzechy zmiksować w blenderze, dodać do sosu. Skrobię rozprowadzić w małej ilości zimnej wody, dolać do sosu i gotować do zgęstnienia. Serwować z makaronem z fasoli mung, soi lub tapioki, można posypać sezamem
głodny alergikBardzo lubię chińska kuchnię, te wszystkie grzybki, pędy bambusa, warzywa, makarony sojowe to jest to, co lubię :) Sos sojowy nie tylko zabarwił ładnie potrawę, ale sprawił, że nabrała orientalnego charakteru. Dzięki temu ma wyraźniejszy i pełniejszy smak.Składniki: 2 piersi kurczaka, 1/2 puszki groszku, 1/2 puszki kukurydzy, 1 garść grzybków mun, 1/2 słoiczka pędów bambusa, 2 cebule, 3 marchewki
Aga w kuchnisalaterkach bo to jest danie główne, niejednokrotnie jedyne. W czasie upałówzazwyczaj je sie tylko ten makaron... Jeśli mamymałe dzieci zrezygnujmy z papryczek ;-) Na makaron oraz obok wykładamy nasz bardzo gęsty sos ,posypujemy serem- najlepiej pasuje do tego pecorino ( owczy) ale jak nie mamy to zwykly parmezan wystarczy. Dekorujemy bazylią. I zasypujemy słodkimi migdałami całą naszą potrawę ... Migdały
Z Kuchni Do Kuchni