Składniki: makaron ryżowy z tapioką i zieloną herbatą (200 g) ananas (1/4 szt.) cebula dymka (2 szt.) marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) pieczarki (2 szt.) brokuły (200 g) pomidory (3 szt.) tofu (50 g) sól pieprz chili (1/5 łyżeczki) olej lub oliwa (1 łyżka) woda (1 szklanka) Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie; Danie najlepiej zrobić(...)Dodajemy do warzyw. Zdejmujemy skórki z pomidorów. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Teraz czekamy aż pomidory się rozpuszczą i zamienią w sos. W trakcie duszenia dodajemy sól, pieprz oraz chili. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu
Weganka gotujerumiano z dodatkiem przypraw. Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody. Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło
Gotowanie PatkiSzklanka) Czas przygotowania: 30 minut 1. Cebulę podduś na patelni ze zmielonym mięsem. 2. Dodaj pomidory. Gotuj aż sos się lekko zredukuje i dopraw ziołami do smaku. 3. Zjedz z ugotowanym makaronem. PODWIECZOREK K:295.1 / B:10.4 / T:6.8 / W:41.8 / Błonnik:13.1 KANAPKI Z PASTĄ FASOLOWĄ Koper ogrodowy – 16 g (2 x Łyżka) Cytryna
Powiedz dietom niewiecie uwielbiam makarony i dziś znów znów zapraszam Was na makaronową ucztę! Mam dla Was przepis na fantastycznym makaron ( u mnie wstążki z pełnego ziarna Lubella ) z pulpecikami z kurczaka w sosie śmietanowo – porowym z odrobiną parmezanu. Danie łatwe do zrobienia, szybkie, smaczne a zarazem sycące Idealny na taki jesienny obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron wstążki
Ostra na Słodkonajczęściej pomidorami, serem albo szynką. Danie świetne na każdą porę dnia. Ja zapraszam na wersję makaronową z tuńczykiem. FRITTATA Z TUŃCZYKIEM Składniki: makaron spaghetti na 1 porcję 3 jajka 1/2 cebuli 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki ser żółty startego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szczypta soli do smaku 1 szczypta pieprzu do smaku
Bon appetit mon amienajcieniej rozwałkowane. Następnie za pomocą nożyka do pizzy lub ciasta kroimy w kwadraty, prostokąty tak, aby w każdym kawałku znajdowała się pietruszka. Makaron gotujemy z wodzie na al dente. Zamiast sera bursztyn, można użyć parmezanu. Sos: Sparzoną cytrynę, suszymy, kroimy na plasterki, a następnie na ćwiartki. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cytrynę i chwilkę podgrzewamy, żeby masło nabrało cytrynowego smaku
Moniki SmakołykiPulpeciki przygotowuję z mięsa z udźca indyka jest ono bardzo soczyste, delikatne,smaczne i zdrowe. Dziś na obiad przygotowałam pulpety w sosie pomidorowym, podałam z ziemniaczkami, ale takie pulpeciki pasują równie dobrze z ryżem ,makaronem czy kaszą. Polecam :) Składniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona
Kuchnia z widokiem na ogródudon 2 posiekane dymki 1 nieduża zielona papryka 2 łyżeczki uprażonych ziaren sezamu Dressing : 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego sok z jednej limonki Przygotowanie W dużej misce wymieszałam składniki dressingu. dodałam makaron i dokładnie wymieszałam. Ugotowałem udon według przepisu na opakowaniu (mój był świeży, więc wystarczyły mu 2-3 minuty), odsączyłem. Następnie dodałam
R'n'G Kitchenmnie przyjemność, relaks, smakowita zabawa. Moim dzieciom z makaronu proste dania wyczarowuję, a mężowi ze względu na pasję do biegania maratonów, makaron też gotuję. Łączę je z warzywami, mięsami, rybami, czasem serami posypuję czy z sosami przygotowuję. Makaronowe dania są dla mnie idealne, krótko mówiąc smakowo genialne. Składniki na 2 porcje: (czas. max 20 min) 4 gniazda makaronu Lubella Pełne
Moniki Smakołykiwięcej, gdyby rosły gdzieś w pobliżu i mogłabym sama nazbierać, a tak... trzeba iść na ryneczek i zapłacić :) Jako że zapas makaronu Barilla już do mnie dotarł, to postanowiłam wykorzystać go na słodko. Właśnie z sosem jagodowym i białym serem. Przyznaję bez bicia, że do odrobinki, która została podchodziłam non stop... dopóki nie zobaczyłam dna :) Składniki: 200g makaronu
Kuchnia w czekoladziebrzegach makaronu lepiej zdobiła królewskie dania od prostych wstążek, być może miała także przypominać zdobienia ówczesnych szat dworskich. Karbowane brzegi tego rodzaju makaronu to nie tylko ozdoba – przede wszystkim mają znaczenie praktyczne: dzięki nierównym brzegom każdy sos idealnie przylega do powierzchni dzięki czemu potrawa ma pełny i bogaty smak. Do dania piemonckiego użyłam karbowanej wstążki od FABIJAŃSCY To makaron
Z Kuchni Do Kuchnilitra bulionu lub wody w której gotował się makaron - 1 filet drobiowy, opcjonalnie - 200 ml słodkiej śmietanki, użyłam 18 % - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz - olej rzepakowy 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy liście szpinaku, gdy ich objętość znacznie się zmniejszy podlewamy wszystko bulionem(...)mięsem dodajemy obsmażonego fileta pokrojonego w kostkę. Wszystko razem dusimy przez 2-3 minuty. 3. Śmietanę łączymy z mąką, a następnie zagęszczamy nią sos szpinakowy, doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy i łączymy z odcedzonym makaronem, mieszamy i gorący nakładamy na talerze. Podajemy ze świeżymi pomidorami
Apetyczna babeczkaczosnku 1 papryczka chilli 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 400 g piersi kurczaka 1 łyżka sosu sojowego sok z 1/2 limonki 300 ml mleka kokosowego 200 g wstążek makaronu ryżowego 2 małe listki kaffiru 1 l bulionu drobiowego szczypta soli do dekoracji kilka cząstek limonki nitki chilli natka pietruszki lub kolendry Pierś(...)kurczaka oczyścić, umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Pokroić w kostkę, przełożyć do miski, zalać sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstawić. Chilli opłukać, usunąć pestki, drobno pokroić. Czosnek obrać i rozetrzeć w moździerzu ze szczyptą soli i chilli. Dodać imbir,kurkumę, pastę curry i utrzeć razem. Bulion z kurczaka zagotować z listkami limonki. Gotować 10 minut. W rondlu rozgrzać
Pełny talerzjest przepyszne! Składniki: -500g szpinaku (u mnie mrożony) -250g sera ricotta -200g makaronu cannelloni (ok. 20 rurek) -1 jajko -1 ząbek czosnku -sól i pieprz -łyżka oleju -60g tartego parmezanu Sos pomidorowy: -600g pomidorów z puszki -2 ząbki czosnku -1 cebula -1 łyżeczka ziół(...)był wszędzie. Układamy cannelloni na obu sosach. Zalewamy rurki reszta sosu, tak by pokrył każdą z nich. Następnie polewamy całość reszta beszamelu i rozprowadzamy równomiernie. Posypujemy całość parmezanem. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Smacznego! * Najszybciej i najłatwiej nadziewać makaron, szprycą do ciasta z dużym otworem. Nakładanie łyżką lub palcami trwa wieki
Smakuj życie!pierwszym kęsie wołałam o dokładkę!Szpinak oczywiście świeży , w liściach … soczysty kurczak … i kremowa gorgonzola , która po rozgrzaniu zamieniła się w aromatyczny sos totalnie zawładnęły moim podniebieniem!Uwielbiam szpinak i jestem totalną fanką makaronów , więc danie było strzałem w 10!Spróbujcie … a gwarantuję , że nawet Ci z Was , którzy od szpinaku uciekają z daleka , zjedzą
Ostra na Słodko