sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:105/429)

Prosta sylwestrowa pizza i szybki sos chrzanowy 257

ostatni, posypujemy obficie startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika (ser powinien się ładnie stopić, a pizza lekko zarumienić). Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie ketchup, sos czosnkowy i szybki sos chrzanowy. Przepis na szybki sos chrzanowy: W miseczce mieszamy majonez, jogurt naturalny, 2 łyżeczki chrzanu, przyprawy i drobniutko posiekaną zieloną pietruszkę. Sos warto wstawić na chwilę do lodówki

Słodkie okruszki
Śniadaniowe tosty z sosem paprykowo czosnkowym 168

Reypol  wybrał mnie do testowania swoich produktów. Dzięki temu miałam okazje spróbować kilka sosów, które pokochałam od pierwszej spróbowanej łyżeczki.  Numerem 1 został  sos paprykowo czosnkowy.                             Chleb tostowy + sos Reypol + ser cheedar Proste?  Banalne! 5 min przygotowań, 10 min w piekarniku. Chcecie(...)jest intensywnie paprykowy z nutą czegoć ostrzejszego. Po przeczytaniu składu wiem, że to zasługa czosnku i chilli.  Koniecznie musicie spróbować ten sos!  Artykuł Śniadaniowe tosty z sosem paprykowo czosnkowym pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Przepis Karoliny na kotlety z czerwonej soczewicy z kaszą jaglaną 111

rodzinie.  Kotleciki z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej najlepiej smakują z cudownie zielonym sosem jogurtowo-czosnkowym z pietruszką i tahini. Kotlety z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z czosnkowym sosem z tahini i zieloną pietruszką Składniki na kotleciki: duża cebula 2 marchewki 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka kaszy jaglanej 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny

Kurnikowo
Makaron z wołowiną i warzywami 127

tylko jasna część) 5 pieczarek lub grzybów shitake (dałam pieczarki) Marynata 1 łyżka cukru 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju ryżowego 2 łyżki sosu sojowego pieprz Sos 1 łyżka czosnkowego sosu chili 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju ryżowego 1 łyżeczka cukru sól Składniki marynaty połączyć ze sobą i dodać do pokrojonej w cienkie paseczki wołowiny. Odstawić

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem 204

farszu można użyć zarówno gotowego, zmielonego sera (takiego jak do sernika, w wiaderkach), jak również samodzielnie zmielonego, tłustego lub półtłustego, białego sera. Naleśniki można podawać same, polane kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym lub z sosem pieczarkowym, czy grzybowym. Smak farszu można wzbogacić o podsmażony, pokrojony w niewielką kostkę boczek (około 125 g). 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka

Gospodyni Miejska
Makaron, piersi z kurczaka i sos pieczarkowo-czosnkowy 91

zapewne zastanawia się: "Co dzisiaj zrobić na obiad?". Mam dla Was małą podpowiedź. Szybko i smacznie - gwarantuję, że mąż będzie zadowolony i najedzony. Makaron, piersi z kurczaka i sos pieczarkowo-czosnkowym Składniki: piersi z kurczaka czosnek pieczarki śmietana 12% makaron przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w kosteczkę. W międzyczasie wstawiamy makaron(...)białej cebuli więc pokroiłam czerwoną. Cebulę wraz z piersiami z kurczaka wsypujemy na patelnię, dodajemy odrobinkę oleju. Dodajemy czosnek - ile? To wszystko zależy od Was. Jeżeli chcecie mieć wyraźnie czosnkowy sos - dodajcie 4 ząbki. Ja chciałam czuć minimalnie smak, więc dodałam dwa. Gdy cebulka i piersi podpieką się troszkę, dodajemy śmietanę, wszystko razem mieszamy i dusimy. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone

My World by Dagmara Rek
Parówki w szlafroczkach 167

wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Parówki w cieście pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z keczupem, sosem czosnkowym lub słodkim sosem chili

My simple kitchen
Śledzie w sosie musztardowym 170

śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Śledzie w sosie musztardowym Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki: 4-5 filetów śledziowych Marynata: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu 10% 5 goździków 5 ziarenek

Kulinarne przygody Gatity
Parówki w cieście francuskim 160

Przepis banalnie prosty ale pomyślałam, że podsunę Wam świetny pomysł na szybką przekąskę np. na imprezę :) Ja uwielbiam jeść je z sosem czosnkowym albo z sosem BBQ ( i tu muszę się przyznać, że najbardziej smakuje mi ten z paczki, a dokładnie jest to Party Dip Barbecue marki Prymat). Składniki: parówki 6-8 szt. ciasto francuskie 1 op. Ciasto kroję

Kuchnia Viki
Nuggetsy w złocistej panierce 195

dłużej tym lepiej.  Po tym czasie polędwiczki panieruję w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażę na gorącym oleju do zrumienienia. Usmażone odsączam na papierowym ręczniku.  Polędwiczki najlepiej smakują z sosem czosnkowym i/lub z sosem z curry

Takie tam pichcenie
Drożdżowe paluchy do piwa 183

odstępach ok 4 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 200 C przez ok 15 minut, do momentu aż paluchy się zarumienią.  Idealna przystawka do piwa, smakują wyśmienicie z sosem czosnkowym lub na sosem chilli.  Smacznego

Niezły Młynek
Świat sosów Folwark - dalsza współpraca i kolejne pyszne przepisy 169

drodzy, znów chciałabym zaprosić Was dalszy ciąg pysznej kulinarnej przygody z sosami Folwark. Dzięki uprzejmości firmy Kotaniec otrzymałam do testowania kolejne wspaniałe sosy: sos czosnkowy ketchup premium sos salsa mexicana Na blogu będziecie mogli znaleźć wiele pysznych i ciekawych przepisów wzbogaconych o ich niepowtarzalny smak. Już dziś zapraszam Was na "Zapiekankę chlebową z boczkiem podaną z nutą meksyku" . Zapraszam

Słodkie okruszki
Spaghetti z wołowiny i warzyw 146

Jakiś czas temu dostałam do wypróbowania od  firmy Folwark    trzy sosy . Sos czosnkowy - Lekki majonezowy sos o charakterystycznym smaku wynikającym z dodatku doskonałego czosnku, idealny do tortilli czy spaghetti  Sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy

Różowa kuchnia
Bakłażan grillowany 123

patelnię z odrobiną oliwy i chwilę poddusić. Wymieszać wszystko z posiekaną miętą i pastą tahini. Nałożyć do bakłażanów i chwilę podpiec w piekarniku. Moje bakłażany podawane były z sosem czosnkowym (przepis na sos znajdziecie tu ) i wieprzowiną gotowaną na parze z czosnkiem niedźwiedzim

Karczma Honorietty
Kolorowo - ciąg dalszy :) 134

żółtym serem. Do nagrzanego do 180 C piekarnika wstawiamy cukinie i nastawiamy czas na 15 min. Po ok. 5 minutach do piekarnika wstawiamy również grzanki. Po upieczeniu podajemy z sosem czosnkowym i/lub słodkim sosem chili. Życzymy smacznego :) Mamy nadzieje, że uprzyjemniliśmy Wam piątek tym daniem i będziecie często wracać do nas po przepis

vegetanie

Proponowane wyszukiwania