sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:96/429)

LEKKA SAŁATKA ŚWIĄTECZNA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI + FILMIK 138

Sałatki świąteczne są przeróżne i z różnymi dodatkami. Przygotowałam sałatkę lekką, z tuńczykiem, ryżem i warzywami w dodatku w kształcie choinki na lekkie święta. Można ją podać z sosem czosnkowym lub bez, tak przygotowana nie zaszkodzi diecie w trakcie świąt. Polecam.  SKŁADNIKI :  1 woreczek ryżu  180 g tuńczyka w puszce 6 jajek przepiórczych 1 łyżka majonezu(...)talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt choinki, na dole umieszczamy marchewkę. Dekorujemy sałatkę brokułem, marchewką, groszkiem, kukurydzą, pomidorkami, oliwkami, i przekrojonymi jajkami.  Sałatkę można podać z odrobiną sosu jogurtowo - czosnkowym.  Smacznego.          Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą 173

sprawdzą się doskonale jako przekąska na przyjęciu, samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Spróbujcie. Smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą najlepiej smakują w towarzystwie ketchupu lub ulubionego sosu, np. czosnkowego. Osobiście też często podaję je z zielonym akcentem, np. natki pietruszki. Składniki: (na 15-16 małych pieczarek) 15-16 małych pieczarek 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki kukurydzianej(...)tłuszczu. Pieczarki smażymy z obu stron na złoto. Odsączamy z tłuszczu na papierze i podajemy. Propozycja podania: Pieczarki w cieście posypujemy zieloną pietruszką i podajemy w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego. Smacznego

Słodkie okruszki
Domowa pizza z parówką i frytkami 48

pizzerii. Pizza ta jest prawdopodobnie w dużym stopniu skierowana dla dzieci, które uwielbiają i parówki i frytki. W tym wpisie pokażę Wam jak przygotować klasyczne włoskie ciasto na pizzę, sos pomidorowy, a także podpowiem jakie wykorzystać dodatki. Składniki są na 2 blachy pizzy. Ja zrobiłem jedną i to dzielną smakami. Drugą część ciasta zamroziłem. Tak, tak możemy mrozić ciasto drożdżowe(...)odparować odrobinę soków. Odstawiamy sos pomidorowy do ostudzenia. Frytki smażymy na oleju na złoty kolor. Po 30 minutach ciasto na pizzę smarujemy sosem pomidorowym, układamy na nim pokrojone w plasterki parówki, frytki i posypujemy wszystko mozzarellą. Wkładamy do piekarnika na 8-10 minut nagrzanego wcześniej do 240 st. C. Pizzę możemy podać z sosem czosnkowym, albo domowym ketchupem. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone ziemniaczki 193

Pieczemy w 200 stopniach przez około 30-40 min, tak aby ziemniaczki były w środku miękkie a z zewnątrz lekko zarumienione.  Ja lubię je z ketchupem lub sosem czosnkowym - przepis klik

Kolejny blog o gotowaniu
Kąski z kurczaka z sosem czosnkowym 1116

Obtoczamy kawałki kurczaka kolejno w mące, jajku oraz płatkach. 4. Rozgrzewamy olej na patelni. Wkładamy kąski, smażymy aż mięsko nie będzie surowe;-) a płatki złociste:) Kąski można podawać z sosem czosnkowym: 1łyżka jogurtu naturalnego, łyzka majonezu, szczypta cukru, szczypta soli, zioła prowansalskie, ząbek czosnku

Kuchnia Pełna Pasji
Zawijaki z tortilli 469

dać na to liść sałaty. Na brzeg z jednej strony dajemy paprykę. Zawijamy dokładnie ściskając.  Uwaga, żeby tortilla się nie rozerwała!  Ja bardzo lubię te zawijaki z sosem czosnkowym.  Szybko uciekają ze stołu! Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Bagietka zapiekana z nadzieniem serowym 377

Gotową "mieszankę" przekładamy do wnętrza bagietek. Wierzch posypujemy resztą sera żółtego i smarujemy pozostałością masła z czosnkiem i koprem. Pieczemy ok 15-20 min. Polecam do tego ketchup lub sos czosnkowy :)  Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Domowa Pizza Kebab 2930

pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty

Słodka Strona
Sałatka ziemniaczana idealna na grilla 37

Następnie obierz je i pokrój w kostkę. Ogórki kiszone także pokrój w kostkę, a cebulkę w piórka. Szczypiorek posiekaj. Później wszystkie składniki wrzuć do miski i dodaj do nich sos czosnkowy (wymieszaj jogurt naturalny z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem). Dokładnie wszystko wymieszaj i włóż do lodówki na 1-2h przed podaniem. Smacznego! 1 PORCJA SAŁATKI

Natka Pietruszki
Krokiety z serem i pieczarkami 183

smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.  Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest roztopiony i pięknie się ciągnie. Zachęcam do podawania ich z sosem czosnkowym - klik Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Kugelis to, rajbak czy babka ziemniaczana? 384

godziny (do suchego patyczka). Dalej wersja jest moja: po ostygnięciu kroimy w grube plastry i podsmażamy z obu stron na patelni aż będą chrupkie i rumiane. Podajemy z sosem czosnkowym: 1 część śmietany 18% 1 część jogurtu naturalnego 1 część majonezu czosnek, sól, pieprz PYSZOTA

Z butelką mleczka w tle
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 149

bardzo proste w przygotowaniu.  Kotlety siekane to też fajny pomysł na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych filetów z kurczaka. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety z kurczaka(...)około 2 łyżki ciasta, formując placki. Smażymy z obu stron na złocisty kolor.  Po smażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, koperkowym lub tzatziki

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 150

bardzo proste w przygotowaniu.  Kotlety siekane to też fajny pomysł na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych filetów z kurczaka. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety z kurczaka(...)około 2 łyżki ciasta, formując placki. Smażymy z obu stron na złocisty kolor.  Po smażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, koperkowym lub tzatziki

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 215

przekładamy na blat wyłożony pergaminem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut (do zrumienienia ciasta). Podajemy z dowolnymi sosami. Mi najbardziej smakują z ketchupem i sosem czosnkowym . Moje posty

Słodka Strona