Płatki kukurydziane rozdrobniłam wcześniej za pomocą blendera na prawie miałką konsystencję. Taka kombinacja daje chrupkości nuggetsom. Smażyłam w głębokim oleju do uzyskania mocno złotego koloru. Podawałam z sosem czosnkowym tutaj sos i ketchupem. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąJeżeli zostanie Wam z obiadu kuskus to proponuję zrobić z niego super placki. Podawać je możecie z ulubionym sosem, sosem czosnkowym, ketchupem,sosem pieczarkowym itp. Do tego proponuję surówkę i mamy wspaniały syty obiad. Więcej przepisów na placki znajdziecie na moim blogu w zakładce PLACKI I PLACUSZKI. Polecam również placki z ziemniaków gotowanych. Jeżeli skorzystaliście z moich przepisów to proszę
O kuchni z uczuciemMOZZARELLĄ I AWOKADO PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA GRECKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA JAJECZNO WARZYWNA- DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WARZYWNA Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM PRZEPIS TUTAJ DODATKI DO GRILLA: SOS CZOSNKOWY PRZEPIS TUTAJ SOS TZATZIKI PRZEPIS TUTAJ SOS TATARSKI PRZEPIS TUTAJ ODRYWANY CHLEBEK CZOSNKOWY PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA
Blog z Apetytem120g sera żółtego 80g zielonej papryki 50 g makaronu (u mnie drobne rurki) 250-300g fileta z kurczaka papryka słodka przyprawa do kebaba 400g śmietany 18% sos sałatkowy czosnkowy sos sałatkowy włoski olej 1 łyżeczka natki pietruszki WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w drobna kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, doprawić papryką słodką i przyprawą do kebaba
Dziś Ja gotujesłonecznika lub płatki migdałowe. Prażymy. Odstawiamy do przestudzenia. Fetę kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz, mieszamy. Brokuły mieszamy z fetą oraz czosnkowym sosem. Na koniec posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika/płatkami migdałowymi
Smaki Na TalerzuDzisiaj mam dla Was aromatyczne szaszłyki drobiowe. Mięso przyprawiłam domową mieszanką gyros i połączyłam z cukinią. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste. Szaszłyki proponuję podać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki . Składniki: cała podwójna pierś z kurczaka (wyjdzie około 7-8 szaszłyków) 3 malutkie cukinie patyczki do szaszłyków olej rzepakowy sól Składniki marynaty do mięsa: 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez
Smak mojego domumiodowym, a następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym, lub sosem na bazie majonezu i ketchupu. Uwagi: Jajko najlepiej mieszać z musztardą i miodem tuż przed samym panierowaniem. Kiedyś chciałam sobie „przyoszczędzić” czas, przygotowałam jajo wcześniej
Smaki Na Talerzuoprószonej mąką, stolnicy. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy mięsny farsz i pieczemy przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. WSKAZÓWKI: do podania sos czosnkowy lub sos curry
Kopystką po garachSpołem”. Podobnie jak majonezy, musztardy i sosy, również ketchupy wykonane są najwyższej jakości produktów. Niepowtarzalny smak, imponująca zawartość soczystych pomidorów oraz brak substancji konserwujących. SOS KIELECKI CZOSNKOWY Sosy Kieleckie to nowatorska linia wyśmienitych dodatków do potraw. Wytwarzane z najwyższej jakości przypraw, ziół i warzyw z całego świata, cechują się wspaniałym smakiem i aromatem. Dzięki nim potrawy nabierają zupełnie
Gotowanie Patkijabłek. Jeszcze nie spotkałam prostszego przepisu na szarlotkę. Jest równie smaczna jak wygląda. Przepis: kliknij po przepis Mini bułeczki nadziane serem żółtym, a do nich sos majonezowo czosnkowy. Sos do bułeczek można zrobić dowolny np. koperkowy. ostry czy też inny, Wasz ulubiony. Przepis: kliknij po przepis Pulpeciki w zalewie octowej. Przepis: kliknij po przepis
W kuchni u Monikiprzez praskę czosnkiem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i cząbrem. Z gotowej masy formujemy małe kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy na ciepło ze śmietaną lub sosem czosnkowym lub sosem grzybowym
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 2 tortille 30 cm Fanex 100 g pieczarek 100 g boczku w plasterkach kawałek czerwonej papryki 6 jajek cebula sos czosnkowy Fanex sos 1000-wysp Fanex ketchup Premium Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z jajecznicą
czarrna od kuchniKolejna propozycja na aromatyczne szaszłyki drobiowe. Tym razem w domowej przyprawie gyros, którą Wam bardzo polecam. Tak przygotowane mięso jest miękkie i bardzo soczyste. Szaszłyki proponuję podać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki . Składniki: cała duża pierś z kurczaka (wyjdzie 6 małych szaszłyków) patyczki do szaszłyków Składniki marynaty: 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę czubata łyżeczka oregano czubata łyżeczka majeranku
Smak mojego domuSzybkie, orientalne danie na obiad Składniki: 1 woreczek ryżu 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 papryki 1/2 pora 1/2 cukinii kawałek białej kapusty garść grzybów mun sos chili czosnkowy sos … Czytaj dalej Chińska potrawka z ryżem
czarrna od kuchniPomidory pod pierzynką... Plastry soczystych, czerwonych pomidorów. Otulone czosnkowym sosem majonezowo-śmietanowym. Oprószone wiórkami żółtego sera. Pyszna przekąska na imprezy. Polecam! Składniki: 4 średnie pomidory; 150 g żółtego sera (u mnie gouda); 2 ząbki czosnku; 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 3 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w plastry i ułożyć
Gospodyni Miejska