200g), - 1 cebula (ok. 40g), - ząbek czosnku, - 4 suszone pomidory (ok. 80g), - opakowanie świeżego szpinaku (ok. 150g), - 4 łyżki jogurtu greckiego (ok. 100g), - przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, curry, sos, sojowy. Sposób przygotowania 1. Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w łyżce oleju i ulubionych przyprawach, i smażymy na patelni teflonowej. 2. Cebulę szklimy na łyżce oleju i dodajemy do niej
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachsposobem podanym poniżej: Zwinięte krokiety panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku z łyżką mleka i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Do krokietów doskonale pasuje Kremowy sos curry . Smacznego
Piąty grzech głównywinem Porto Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami Świąteczne choinki bezowe Śledzie wigilijne Obłędne Śledzie w sosie curry Piernikowe ciasteczka z białą czekoladą wg. Marthy Stewart Świąteczny kapuśniak z grochem i grzybami mojej mamy Pierogi ze szpinakiem, grzybami i serem cheddar
karmelowymiksuję ją na pure - uprzednio wydrążając pestki i obierając skórkę. Takie pure wykorzystuję do serników, deserów, koktajli, sosów, kopytek i innych potraw. Upieczoną dynię można wykorzystać także do sałatek, sosów, curry i innych dań - tym razem nie miksując, a krojąc dynię w kostkę. Kilka PRZEPISÓW z wykorzystaniem pure z pieczonej dyni znajdziecie TUTAJ
kolorowotorcikowoProponujemy schab w ciekawej oprawie - z kalafiorem, w sosie curry z surówką z kiszonych ogórków z jabłkiem. Składniki: -ok. 0,8 kg schabu bez kości -kalafior -cebula -500 ml przecieru pomidorowego -sól, pieprz, curry -czosnek niedźwiedzi -kilka łyżek oleju -łyżka masła -surówka z kiszonych ogórków z jabłkiem Schab myjemy, osuszamy i nacinamy z jednej strony, pozostawiając z drugiej
Maminek kulinarnytrzeba już niczym zagęszczać - jest kremowy i oblepia dobrze kawałki mięsa. Jeśli lubicie tego rodzaju potrawy czyli mięso w gęstym, kremowym i aromatycznym sosie to koniecznie spróbujcie Kurczaka w sosie curry . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamiski jogurt i majonez. Wsypałam przyprawy i wymieszałam. Polałam sosem czosnkowym sałatkę i wymieszałam. Smacznego! Polecam również Sałatkę ziemniaczaną z szynką Sałatkę ziemniaczaną z jajkiem ogórkiem kaparami w sosie curry Sałatkę śledziową z ziemniakami i burakami Sałatkę ziemniaczaną z wędzonym rekinem
potrawyregionalneprzygotować tę sałatkę w formie warstwowej, będzie wyglądać bardziej efektownie i elegancko. Smacznego! Dla miłośników ziemniaczanych sałatek polecam: Sałatkę ziemniaczaną z czosnkiem Sałatkę ziemniaczaną z jajkiem ogórkiem kaparami z sosem curry Sałatka ziemniaczana z szynką Sałatkę ziemniaczaną z wędzonym rekinem
potrawyregionalnekawałki szynki. Wsypałam świeży koperek i musztardę francuską. Przyprawiłam i wymieszałam składniki z majonezem. Smacznego! Polecam również inne sałatki ziemniaczane: Sałatka ziemniaczana z jajkiem ogórkiem kaparami z sosem curry Ziemniaczaną z czosnkiem Śledziowa z ziemniakami i burakami
potrawyregionalnezrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej z rzodkiewką . Jeśli macie ochotę na inną wersję przystawki z kapustą pekińskiej to również znajdziecie na moim blogu np z marchewką (przepis) , albo z sosem curry, którą uwielbiam (przepis) . Ja takie sałatki lubię również jako dodatek do kanapek i od razu smakują lepiej. Składniki: 1 średnia główka kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewek
O kuchni z uczuciemjako mój trzeci posiłek w ciągu dnia. Często jest to sałatka, odgrzana zupa (w pracy mamy mikrofalówkę), a czasami resztka obiadu z poprzedniego dnia (np. mięsko, zapiekanka, makaron z sosem, curry, kasza z warzywami itp.). OBIAD (ok. godz. 17.00) Dzięki temu, że jem konkretny posiłek w pracy, do domu wracam syta i nie zaczynam od podjadania. Zaczynam po prostu przygotowywać
bistro mamaPyszne, szybkie danie kuchni indyjskiej. Nie ma nic lepszego od ryby ugotowanej w aromatycznym sosie curry. Jak dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na curry z ryby: 500 g ryby (u mnie filety z łososia) 1 duża cebula olej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry 250 g obranych pokrojonych pomidorów, mogą być z puszki (lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego) sól
Rozpustne gotowaniekropli tabasco lub 1 łyżka sosu sweet chilli SOS CZOSNKOWY: 1/2 szkl Majonezu Kieleckiego 1/2 szkl jogurtu naturalnego 5-6 ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę sól, pieprz, ostra papryka SOS CURRY: 1/2 szkl jogurtu naturalnego 2 łyżki Majonezu Kieleckiego 2 łyżki Musztardy Kieleckiej 1 łyżeczka curry
Kto ugości moich gości?pieprzem. Nałożyć po łyżce masy do każdej foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. Podawać ciepłe. Przekąski doskonale komponują się z kremowym sosem curry
Piąty grzech głównyMasa netto: 200 g. Krem ma zastosowanie w wielu daniach, w których pożądany jest smak kokosu. Jeśli przygotowujesz danie wytrawne (szczególnie nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis
Qlinarnie i Qlinarnie