sos curry - 2998 przepisów (strona:21/200)

Krem kokosowy 185

Masa netto: 200 g. Krem ma zastosowanie w wielu daniach, w których pożądany jest smak kokosu. Jeśli przygotowujesz danie wytrawne (szczególnie nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa-krem z porów, Saigon 222

dyni. W Saigonie po raz kolejny - po tofu. Uwielbiają je nawet znajomi mi mięsożercy:). Na zdjęciu: tofu z sosie pomidorowym (poza tym do wyboru są inne rodzaje: w sosie curry, słodko-kwaśnym, pikantnym i z warzywami). Bardzo duże porcje i niedrogo. Creamy leek soup It’s very easy and quick to make and tasty. Smoked paprika gives the soup

Qlinarnie i Qlinarnie
Spaghetti z cukinią, Long Phung 195

pieprzem i wędzoną papryką lub ziołami. Wymieszaj sos z makaronem. Natychmiast podawaj. Jak mówiłam, tak zrobiłam - Long Phung po raz kolejny. Ciasteczko z wróżbą na początek. Później tofu w sosie curry (podawane w żeliwnym garnku z miseczką białego ryżu) – bardzo duża porcja. Można pysznie i wegetariańsko (a nawet wegańsko) w Rzeszowie? A pewnie, że tak! Spaghetti with zucchini

Qlinarnie i Qlinarnie
Pizza " z kamienia" 233

tylko do pieczenia pizzy.. 0,5 kg mąki 1 szkl.wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 40 g drożdży 2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolne dodatki sos curry salami ser żółty Drożdże rozrobić w wodzie, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę.Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Następnie uformować pizzę i nałożyć dodatki, posypać serem .Piec

Moje domowe kucharzenie
Papryka faszerowana 423

ryzykowałbym kiszonej kapusty). Poniżej papryka faszerowana ryżem z warzywami. Składniki: opakowanie mrożonych warzyw (ja użyłem mieszanki chińskiej) 1 woreczek ryżu koncentrat pomidorowy olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, cukier, curry, sos sojowy 4 papryki Warzywa smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy koncentrat i przyprawy. Dodajemy ugotowany ryż i odrobinę wody. Z papryki odcinamy górną część razem z łodygą, wybieramy

Gotuj z Misiem
Sos czosnkowy - takie moje tzatziki 188

godziny przed podaniem, choć gotowy do spożycia jest od razu to warto poczekać te 3 godzinki.  Sos czosnkowy na zdjęciu jest po prawej stronie, z lewej jest sos z curry.   Smacznego.  Sos czosnkowy świetnie  pasuje przykładowo do : Kalafior w cieście pomidorowym

Mechanik w kuchni
D... dzikie warzywa! 198

Mimo, że jeszcze nie jestem w ciąży, czasami mam ochotę na naprawdę kosmiczne kombinacje! Co powiecie na warzywa w sosie curry-jogurtowo-ketchupowo-sojowym? :D Wczoraj za bardzo się rozpędziłam ale powiem Wam, że efekt był bardzo smaczny :)Składniki:1 cukinia1/2 papryki czerwonej1 cebula1 ząbek czosnku 1 por1 marchewka1/2 puszki pomidorów3 łyżki kukurydzy1/2 opakowania mrożonek (brokuły + kalafior)1/2 puszki zielonej(...)fasolki1/2 jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwysól, pieprz, przyprawa curry, papryka ostra/słodka, sos sojowy jasny, 1 łyżka ketchupuPrzygotowanie:Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek z cebulą.Po 3-4 minutach dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy wszystkie warzywa z puszki. Zmniejszamy ogień.Warzywa skrapiamy 2 łyżkami sosu sojowego. Mieszamy.W słoiczku łączymy: jogurt, 2 łyżki curry, pieprz, szczyptę

Kitchens Alphabet
Sajgonki 231

wielkości sajgonek) : 450-500g mięsa mielonego 1 mała cukinia lub pół dużej 2 marchewki kapusta pekińska makaron ryżowy nitki (200g) papier ryżowy puszka pędów bambusa świeża bazylia sos sojowy, tabasco curry, papryka słodka, papryka ostra, oregano olej sos chilli słodko-pikantny Na początek myjemy wszystkie warzywa obieramy i drobno kroimy. Dodajemy poszatkowane pędy(...)bambusa. Na rozgrzany olej wykładamy mielone i smażymy. Doprawiamy słodką papryką, żeby nabrało koloru. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa i podsmażamy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, curry, papryką, oregano, tabasco i na koniec dodajemy świeżej poszatkowanej bazylii. Przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu kroimy na 5 cm odcinki i dodajemy do farszu.Szykujemy miskę z chłodną wodą

Pudełko rozmaitości
Curry z indykiem, ananasem i mlekiem kokosowym 213

pomarańczową przyprawą o intensywnym, korzennym zapachu i smaku. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że słowo curry wywodzi się z języka tamilskiego ( kari) i oznacza po prostu sos . Potrawa curry to właśnie sos z dodatkami: mięsa, ryb i/lub warzyw. Kuchnia indyjska charakteryzuje się bogactwem smaków i aromatów, które są wydobywane podczas ucierania przypraw w moździerzu. W mieszance curry znajdziemy

W kuchni Katie
Szybkie curry z kurczaka 227

spory ząbek czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 duży jogurt naturalny (ok. 400 g) (można użyć także mleczka kokosowego) 1 łyżeczka curry - do kurczaka pół łyżeczki kurkumy - do kurczaka pół łyżeczki imbiru - do kurczaka pół łyżeczki kardamonu - do sosu pół łyżeczki cynamonu - do sosu(...)pół łyżeczki kuminu - do sosu pół łyżeczki mielonej kolendry - do sosu pół łyżeczki chilli - do sosu pół łyżeczki kurkumy - do sosu pół łyżeczki imbiru - do sosu 1 łyżeczka curry - do sosu 1 łyżeczka cukru - do sosu sól i pieprz olej kokosowy do smażenia  Tak naprawdę w tym daniu możecie zastosować tylko curry, imbir i chilli, ale ja lubię wzmocnić

Cooking Monster
Tradycyjna kuchnia polska? Niezupełnie! 429

może zaskakujących połączeń, bo może wyjść naprawdę ciekawie. Obiadek smakował nam bardzo, w związku z tym na stałe wejdzie do naszego menu. Chcecie wiedzieć co takiego wymyśliłam? Klopsiki curry w pysznym sosie z podanych składników wyszły 22 spore klopsiki Potrzebujemy: 500 g mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) 1 bułkę kajzerkę 5 plasterków boczku ok. 5 cm świeżego imbiru(...)rozrabiamy ze śmietanką i łączymy z 200 ml mleka. Płyn wlewamy na patelnię po klopsikach. Doprawiamy solą, słodką papryką i curry. Jeśli nasze curry jest łagodne, można też dodać odrobinę ostrej papryki lub chilli. Gdy sos zacznie się gotować, dodajemy zrumienione klopsiki i całość dusimy ok 10 min. Podajemy z ryżem lub tak jak ja, z domowymi kopytkami ziemniaczano-marchewkowymi

Ratunku obiad
Tajskie curry z małżami 167

roztopić masło. Dodać pomidory pokrojone w niewielką kostkę, czerwoną paprykę pokrojoną w cieniutkie paski, imbir i zmiażdżony czosnek. Podsmażać około 2 minuty. Dodać mleko kokosowe i pastę curry, połowę natki kolendry, sos rybny i sok z limonki oraz poszatkowaną cebulkę. Podgotować całość przez około 5 minut, aż smaki się wymieszają, a mleko nieco się zredukuje. Wrzucić małże (nie zapomnijcie(...)wszystkie muszle się otworzą (bezwzględnie wyrzucić muszle, które zostały zamknięte!). Tajskie curry z małżami podawać w miseczkach, posypać natką kolendry i koniecznie pamiętajcie o pieczywie do sosu.     Post Tajskie curry z małżami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 201

SKŁADNIKI 1 duża pierś z indyka 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 cebula czerwona 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 1 płaska łyżeczka chilli cayenne 4 łyżki sosu sojowego 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich. 1/4 papryki(...)zielone, żółtej i czerwonej sok z 1/2 limonki PRZYGOTOWANIE Pierś umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę. Cebulę posiekać po czym dodać ją do mięsa, wymieszać i następnie doprawić sosem sojowym, pastą curry i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym

ClauditteMissCooking
Warzywne curry z ciecierzycą, kalafiorem i batatami 161

gotuj sos przez 5 minut. Następnie włóż do sosu upieczone warzywa i odcedzoną ciecierzycę. Zamieszaj i gotuj curry przez 10 minut. Pokrój grubo kolendrę i wymieszaj z sosem. Podaj curry z ryżem lub chlebem. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Warzywne curry z ciecierzycą, kalafiorem i batatami appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia