stopni na około 35-40 min Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Smacznego
Kuchnia moimi oczamioryginalnym przepisie jest biała fasola, ale miałam akurat tylko czerwoną i czarną. Wybrałam czerwoną, stąd ten kolor :) Składniki: 100 g suchej fasoli niecała połowa szkl. wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli szczypta cukru 1/3 - 1/4 szkl. oleju (u mnie z orzechów laskowych, ale może być każdy inny) Wszystkie składniki, poza olejem
chwile dla mnieImbirowy drink...smacznego• 330 ml piwa imbirowego• 100 ml białego rumu• łyżeczką soku z cytryny lub limonkiWszystkie składniki mieszamy. Przelewamy do niskich, szerokich szklanek. Dorzucamy kilka kostek lodu
Anioły w kuchniwyszło przepysznie. Skorzystałyśmy z przepisów internetowych i po drobnych przeróbkach, przedstawiamy naszą wersję. Składniki: 1 kg selera korzeniowego 20 dag pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 szkl. wody 4 jajka 1 szkl. bułki tartej 1łyżka oliwy 1\2 kostki masła sól, pieprz Wykonanie:Selera, cebulę i czosnek obrać i zetrzeć na tarce
Anioły w kuchninieduża kapusta 2 - cebule 2 - marchewki ½ łyżeczki soli ¼ szklanki cukru pudru ¼ łyżeczki pieprzu ¼ szklanki mleka ½ szklanki majonezu 1½ łyżki - octu winnego 2½ łyżki - soku z cytryny WYKONANIE Kapustę, marchew i cebulę szatkujemy lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Zszatkowane warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny
W kuchennym oknie Ewymieć burgerów. Dzisiaj z buraków, z nutką aioli. Cóż to jest aioli? To tradycyjny czosnkowy sos prowansalski. Żółtka ucieramy z czosnkiem i musztardą, następnie powoli dolewamy olej oraz sok z cytryny i ubijamy trzepaczką
Gotuj z Blue Ravenmieszając rózgą, zrobić jasną zasmażkę. Do zasmażki dolewać powoli, cały czas mieszając około 2 szklanek mleka. Doprawić do smaku – solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Można dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Mieszając i podgrzewając sos doprowadzamy do jego zgęstnienia. Nie należy dopuścić do całkowitego wystudzenia, ponieważ stygnąc, robi się coraz bardziej gęsty. Makaron włoski lasagne. Płaty makaronu wkładać
Kulinarny karnet Christopheramieszając rózgą, zrobić jasną zasmażkę. Do zasmażki dolewać powoli, cały czas mieszając około 2 szklanek mleka. Doprawić do smaku – solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Można dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Mieszając i podgrzewając sos doprowadzamy do jego zgęstnienia. Nie należy dopuścić do całkowitego wystudzenia, ponieważ stygnąc, robi się coraz bardziej gęsty. Wykonanie: Kliknij aby powiększyć Kalafior podzielić
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 6 filetów flądry bez skóry 1 łyżka soku z cytryny 2 pory 1 seler naciowy 2 szalotki 4 łyżki masła klarowanego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki mąki 100 ml wina białego hiszpańskiego Celebro [TUTAJ] 100 ml śmietany kremowej 2 łyżki pietruszki posiekanej Umyte i osuszone filety skropić cytryną ,przykryć i odstawić na 15min. Jasne części porów
Kulinarny karnet Christopherasmacznym ,bogatym w witaminy owocem. 1 persymona 2 udka kaczki 1 łyżka oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka tłuszczu do obsmażenia udek 150 ml wina czerwonego Udka natrzeć solą i marynatą przygotowaną z oliwy, miodu, cytryny i zmiażdżonego czosnku
Kulinarny karnet Christopheraoliwek zielonych kiełki rzodkiewki Sos żurawinowy: 2 łyżki żurawina suszona 2 łyżki jogurt 2 łyżki śmietana sól, pieprz 2 łyżki sok z pomarańczy 0,5 łyżeczki sok z cytryny Wykonanie: Ziemniak ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej we frytkownicy, ew. na patelni. Twaróg wymieszać z pokrojoną cebulą, suszonymi pomidorami, łyżką śmietany i czubrycą. Posolić, oprószyć
Kulinarny karnet Christopherakorzeń. Dlatego marchewka będzie tylko dodatkiem, a królik będzie pieczony i podany w sosie śmietanowym. Składniki. 1 królik 250ml śmietany 1 cebula 200ml wina białego wytrawnego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła 3 marchewki zioła świeże: tymianek, rozmaryn, majeranek sól, pieprz 1-2 łyżki mąki Wykonanie. Sprawionego, umytego królika pokroić na 6 części -skoki, łapy i comber
Kulinarny karnet ChristopheraSalad with shrimps. Składniki. 6 szt krewetek 6 dag ryż basmati i dziki 0,5 szt. awokado 0,5 szt. grapefruit liście szpinaku 1 łyżeczka sok z cytryny przyprawa do potraw Kucharek pieprz 1 łyżeczka sos sojowy chilli 2 łyżeczki oliwa z oliwek 2 łyżeczki ocet balsamiczny Wykonanie. Sos sojowy, chilli, przyprawę do potraw Kucharek, pieprz
Kulinarny karnet Christopherabakłażan sól oliwa z oliwek Chermoula. 1 łyżka kminku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ziela ang. mielonego 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 2 ząbki czosnku rozgniecione 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki kolendry świeżej, posiekanej 2 łyżki mięty świeżej, posiekanej Wykonanie. Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić na 30minut. Opłukać i osuszyć. Plastry
Kulinarny karnet Christophera