placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta, dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej tylko to co przyszło mi do głowy, co sama robiłam i jadłam oraz to co widziałam:) Ciekawostki? Kompot z dyni pity
Pause Gotowanie!Mango jest owocem o szerokim zastosowaniu. Sproszkowane zielone mango czyli amchur to bardzo popularna przyprawa w kuchni indyjskiej. Z dojrzałych owoców można przyrządzać sałatki, smoothie, dodawać do curry, ryb, ciast i wielu, wielu innych potraw. Ususzone i zmielone dojrzałe mango pięknie zabarwi lukier i nada ciekawy smak deserom. Z mango można też przygotować przepyszne chipsy, stanowiące doskonałe uzupełnienie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakoktajl, który na pewno Wam się kojarzy z wakacjami i ciepłem - mi również. Tak ma być i podrzucamy sobie na wzajem trochę słońca i witamin . Takie smoothie możecie zabrać ze sobą nawet do pracy i tam też zasięgnąć trochę ciepełka wakacyjnego. Składniki: 100 g borówek sok z dwóch pomarańczy 1 duże jabłko 1 łyżeczka siemienia lnianego
Niezły Młyneklepiej przyswajalna jest ze świeżych owoców i warzyw niż z tabletek, które w Polsce są tak popularne, zwłaszcza w okresach przeziębień. Mango i ananas zawierają jej dużo - a smoothie z nich robi się tylko pięć minut. Warto je poświęcić, bo smakuje naprawdę wybornie
Milion Smakówpyszne śniadanie! ;-))) Idealny posiłek potreningowy. Szybko doda nam energii, smakuje obłędnie i ma w sobie to co biegacze kochają najbardziej: banan i masło orzechowe (u mnie z nerkowców) ;-) Smoothie bananowe z masłem z nerkowców! SKŁADNIKI: - 1 banan - 1 łyżka masła z nerkowców - 1/2 łyżeczki kakao W/w zmiksuj. Wlej do miseczki dodaj płatki crunch i maliny! Gotowe! Kto chętny? Smacznego
SMYKWKUCHNIwiele lepszy. Od długiego czasu jem na śniadanie owsianki, staram się je jeść dwa, trzy razy w tygodniu. Często goszczą też u mnie jajka na miękko, czy różnego rodzaju smoothie z owocami. I dzisiaj właśnie takim szybkim śniadaniem, pełnym energii, z Wami się dziele. Składniki: - 1 dojrzały banan - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 1 łyżeczka kakao - 3 łyżki mleka W/w zmiksuj
SMYKWKUCHNIJadacie, a raczej pijacie śniadania w postaci płynnej? :) To znaczy - koktajle, smoothie i inne napoje. Ja, powiem szczerze nigdy nie praktykowałam takiego śniadaniowego sposobu :) Aż tu jednego razu spróbowałam, w końcu co mi szkodzi :D Koktajl przygotowałam na bazie wody kokosowej, słodkiego banana oraz suszonych daktyli, a kwintesencją smaku było surowe kakao :) Później niestety musiałam dosypać troszkę zwykłego, ciemnego, gorzkiego
Zdrowie na języku :Pbrokułami Zielony makaron ryżowy w dyniowym sosie curry Kasza gryczana w sosie dyniowy z masłem orzechowym; z pieczarkami i brokułem i coś na słodko mrożony smoothie banan-dynia
More food, love and dreamsOkazuje się, że coś co jest nieposłodzone, wcale nie musi być bez smaku. Dowodem na to, jest to oto smoothie. Chłodny mus owocowy z dodatkiem mięty bez cukru! Banan dostatecznie słodzi i zagęszcza ten napój! Spróbujcie! Dla kogo: dla fanów zdrowego odżywiania dla mających doniczkę ze świeżą miętą dla lubiących orzeźwiające napoje Składniki: 4 nektarynki 1 banan garść listków mięty
Mania WypiekaniaMarwit” to tytuł konkursu, który właśnie pojawił się na Durszlaku . Zadanie polega na stworzeniu przepisu z wykorzystaniem produktu marki Marwit . A wśród tych produktów znajdziemy świeże soki, soki typu smoothie, surówki, sałaty, zupy krem i świeże marchewki. Co wyróżnia te produkty spośród wielu innych dostępnych na rynku. Przede wszystkim świeżość, brak obróbki termicznej i konserwantów. Wszystko przygotowane nie z koncentratów
Wiem co jemSpędziłem wczoraj popołudnie i wieczór na trawie. W przepięknych okolicznościach przyrody i z widokami. Z koszem piknikowym pełnym owoców i w przemiłym towarzystwie Joanny i Artura
Mam To Na Widelcugalaretki. Arbuza kroimy, obieramy, usuwamy wszystkie pestki. Na galaretkę potrzebujemy ponad półtora litra purée z tego owocu, co najłatwiej osiągnąć wrzucając go po prostu do blendera i używając trybu ‚smoothie’. Do wymaganych 1,700ml na tą galaretkę zużyłam około 3kg kawałek owocu. Zostawiamy dwie garści niezblendowanego, drobno pokrojonego arbuza. Purée przelewamy do dużego, grubego i szerokiego rondla, wlewamy
Karo in the KitchenGęste i smaczne smoothie, które doskonale sprawdza się podczas ciepłych dni. Lekko kwaśny smak kiwi i słodycz pomarańczy dają bardzo orzeźwiające połączenie. Dodatkowo, bo przecież smak tu jest najważniejszy, mieszanka tych owoców z pyłkiem pszczelim to prawdziwa bomba witaminowa i odżywcza
Milion Smakówzmieniła, to bardziej chrupiąca bułka, zdecydowanie tam zajrzyjcie jeżeli będziecie w Krakowie! A ja czekam, aż otworzą się w Warszawie ^^ A na dodanie siły podczas spaceru, polecam smoothie w Krakowska 10 cafe , robione na miejscu, z samodzielnie dobranej kompozycji. Nie zabrakło również sławnego Momo , i Masala Dosa z sosem orzechowym na deser skusiliśmy się na wegańskie ciasto
More food, love and dreams