smażony ser - 3789 przepisów (strona:23/253)

Schabowy z Mozzarellą 152

kaszy polewamy klarowanym masłem. Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy drugą stronę.   Podajemy z sałatką (przepis na blogu) Pozdrawiam cieplutko! Smacznego! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Kotlety z kalafiora i fety w panierce z płatków żytnich 144

ugotowany kalafior 1 kostka sera typu feta koperek czosnek granulowany pieprz 1 jajko 2 garści płatków żytnich albo otrąb  olej do smażenia Ugotowany do miękkości kalafior mieszamy z serem feta ma gładką masę. Dodajemy jajko, pieprz i posiekany koperek oraz szczyptę czosnku granulowanego. Formujemy w dłoniach kulki na kotleciki i obtaczamy je w płatkach żytnich albo

Bon Appetit Małgorzaty
Frittata z kurczakiem i wędzonym kozim serem 126

KarPACZa) ;) 1 pomidor 2 łyżki olej u z orzechów włoskich Sól, pieprz Przepis: Cebulę wraz z pieczarkami kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej - smażymy do zarumienienia. Kurczaka oraz ser również kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek z cebulą. Doprawiamy i trzymamy na patelni ok. 5 minut ciągle mieszając. W osobnej miseczce roztrzepujemy jajka i po chwili

Emcia Pichci
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 142

Składniki : * pół kg mięsa mielonego z łopatki * mała szalotka * kilka pieczarek * 3 suszone pomidory odsączone z oliwy  * łyżka startego żółtego sera * bułka namoczona w mleku * jajko * sól, pieprz * bułka tarta do panierowania  * olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie : Szalotkę drobno posiekać, przesmażyć na łyżce oleju razem z posiekanymi pieczarkami. Dodać(...)mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką

Magiczne Życie Marty
Krokiety z serem i pieczarkami 249

szklanki mąki pszennej  2 jajka  1,5 szklanki mleka  0,5 szklanki wody gazowanej  Szczypta soli  Olej do smażenia  Składniki na farsz:  0,5 kg pieczarek  250 g sera żółtego  Sól, pieprz  Panierka:  1 jajko  100 g bułki tartej  Przepis:   Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników(...)Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Po ich wystygnięciu dodajemy je do startego na grubych oczkach sera. Całość mieszamy i nakładamy na naleśniki, które następnie zawijamy. Zawinięte naleśniki moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Następnie smażymy je na patelni wysmarowanej tłuszczem na złoty kolor. insertCookd("2d67359d376a86ff2463e9ef0dcb9084

Emcia Pichci
89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz 152

ciasto 2 szklanki mąki 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 4 jajka pół łyżeczki soli olej do smażenia Na farsz 400g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 4 ząbki czosnku sól, pieprz 15 dag sera żółtego.   Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie placki na patelni (24 cm). Masło roztapiamy, dodajemy czosnek

Jadło i czytadło
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 325

chrupiącej panierce.    Składniki na farsz: -1/2 kg mielonego mięsa -6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych -cebula -5-7 dkg żółtego sera -sól, pieprz, przyprawa do mięs -olej lub masło klarowane do smażenia    Składniki na ciasto naleśnikowe: -2 szklanki mleka -1,5 szklanki mąki -2 jajka -2 łyż ki oleju -szczypta soli i cukru -dodatkowo(...)patelni najpierw szklimy cebulkę a następnie dodajemy pokrojone pieczarki.    Kiedy pieczarki się podsmażą dodajemy nasze mięso. Chwilę smażymy razem.    Przekładamy do miski i studzimy a następnie dodajemy tarty żółty ser i mieszamy.    Teraz przygotowujemy ciasto na naleśniki.     Miksujemy wszystkie składniki i ciasto gotowe.     Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe

Maminek kulinarny
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 291

stanie się lepka, gęsta i mocno brązowa. Zdejmujemy z ognia. 3. MIĘSO + SER (5 min) Mięso umieszczamy w misce, dodajemy świeżo zmielonego pieprzu oraz musztardy, NIE SOLIMY. Formujemy burgery (ok. 1,5 cm grubości i średnicy nieco większej niż makaronowe bułki, gdyż burgery skurczą się w trakcie smażenia) i wyciskamy w ich środku małe zagłębienie, które spowoduje, że po usmażeniu(...)usmażeniu każdej strony, nie dociskamy ich też łopatką do patelni – te zabiegi pozwolą na uzyskanie soczystych burgerów. Po zdjęciu z patelni na każdego burgera kładziemy plaster sera, aby lekko się roztopił. 4. SMAŻENIE BUŁEK (8 min) Ostrożnie wyciągamy makaronowe bułki z naczynia i kładziemy je na dobrze rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy na rumiano. Nie ruszamy bułek łopatką

Nerds Kitchen
Naleśniki 168

waniliowy Przygotowanie : Składniki na ciasto wrzucamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę (jeśli będzie za rzadkie dodać więcej mąki, a jak za gęste dodajemy mleko). Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Ser biały rozgniatamy widelcem (daję ten w kostce), dodajemy cukier (ilości w zależności od nas) i cukier waniliowy. Mieszamy i przekładamy naleśniki. Smacznego

charlotte gotuje
Spaghetti pełnoziarniste z smażonymi warzywami i chrupiącym czosnkiem (szpinakiem, cukinią, szparagami) 144

warzywami to danie, które mogę ciągle zajadać i tylko na zmianę różne warzywa dodawać.  Czosnek w plasterki kroimy i na oleju jak frytki smażymy. Cukinię, szpinak, szparagi podsmażamy, z makaronem mieszamy, całość doprawiamy, czosnek, ser, płatki pomidorowe dokładamy i już gotowe danie mamy.   Składniki: garść zielonych szparagów, 200 g świeżego szpinaku, 1 mała młoda cukinia(...)szparagów, mają być al dente. Pod koniec dodajemy główki szparagów, szpinak, makaron i całość podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z płatkami papryki, smażonym czosnkiem, i startym lub w formie płatków serem

Moniki Smakołyki
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 112

wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku. Składniki 4 filety z piersi kurczaka (po 200g) 4 plastry sera królewskiego 1 słoiczek szparagów zielonych mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża(...)Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C. st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Krem z cukinii i szpinaku z serem fetą 173

mrożonej w słupkach 1 por 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa do smaku zioła prowansalskie do smaku sól i pieprz oliwa do smażenia natka pietruszki do dekoracji ser typu feta Cukinię, cebulę, por oraz ząbki czosnku kroimy na drobniejsze cząstki. Warzywa wraz z włoszczyzną podsmażamy na oliwie następnie zalewamy ok 1 l wody i dodajemy(...)blendera, doprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz ziołami. Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy natką pietruszki i posypujemy pokruszoną fetą. Można zupę ozdobić także kleksami ze śmietany. Zupa dobrze smakuje ze smażonym kurczakiem i ziołowymi grzankami

Bon Appetit Małgorzaty
Ser pieczony 169

wnętrze zdążyło się rozpuścić) mąka – do oprószenia jedno jajko bułka tarta garść płatków migdałowych, stostowanych na suchej patelni teflonowej olej do smażenia żurawina lub dżem – najlepiej bezcukrowy – z czarnej porzeczki   Każdy kawałek sera obtaczamy dobrze w mące. Najlepiej używać do trzymania sera dwóch widelców, bo do rąk się wszystko przykleja. Przełożyć do miseczki z roztrzepanym jajkiem(...)miseczki w której wymieszamy bułkę tartą z płatkami migdałowymi i bardzo dokładnie obtoczyć, żeby całość za szybko się nie wylała w czasie smażenia. Smażyć w bardzo gorącym oleju na złoty kolor do momentu, aż ser lekko pęknie, bo to oznacza, że w środku jest już płynny. Odsączyć chwilę na ręczniku papierowym i podawać z żurawiną lub dżemem z czarnej porzeczki

UgotujmyTo.pl
Owsiane naleśniki z kurczakiem, serkiem topionym i orzechami 373

czubate łyżki płatków owsianych składniki na farsz: 2 piersi z kurczaka 3 serki topione śmietankowe (kwadraty) pół pora sól, pieprz 10 dag mozzarelli albo żółtego sera 4 orzechy włoskie łyżka płatków owsianych olej do smażenia Naleśniki: Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować. Można dodać odrobinę gazowanej wody. Następnie dodajemy płatki owsiane i mieszamy. Ciasto nie może być(...)naleśnikach i zwijamy w rulon. Posypujemy serem i układamy na wierzch orzechy włoskie. Zapiekamy około 15-20 minut  w 220 stopniach do roztopienia sera. ciasto na naleśniki farsz z kurczaka i serków topionych smażymy naleśniki smarujemy farsz naleśniki zwijamy w ruloniki naleśniki

Bon Appetit Małgorzaty
Oponki serowe 162

sposób coś sknocić! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.  Składniki: - 1/2 kg sera białego - 1/2 szkl. cukru - 3 jajka  - 3 szkl. mąki - łyżeczka sody - olej do smażenia Przygotowanie: 1. W misce rozgniatamy widelcem ser z cukrem. Kiedy już dobrze się wymieszają dodajemy jajka oraz wymieszaną z sodą mąkę.  2. Rękami szybko wyrabiamy ciasto. Powinno być miękkie, ale nie kleić(...)Szklanką z cienkimi brzegami wykrawamy kółka, a następnie kieliszkiem w środku mniejsze kółeczka. Te mniejsze kółeczka można połączyć, ponownie rozwałkować i wykroić oponki, ale ja po prostu je smażę:) Są świetne, takie na jednego gryza i już! 4. W garnku lub na dużej patelni rozgrzewamy olej. Musi go być dosyć sporo 0,5 - 0,75 litra. Kiedy olej będzie dobrze

Kraina Tysiąca Smaków