grillowanym mięsem, warzywami z grilla lub lekką, sezonową sałatką. Możemy je również podać na dużym półmisku, udekorowanym zieleniną, do tego miseczki z oliwą z oliwek, czosnkiem i ziołami - każdy może oderwać kawałek chlebka i maczać go w oliwie z oliwą - świetna przekąska na przyjęcie w gronie znajomych i rodziny. Smacznego
Moja Książka KucharskaSałatka pikantna na bazie oleju na papryczkach halapeno od mojej przyjaciółki. 2-3 pomidory kilka orzechów nerkowca drobno posiekanych oliwa z papryczek halapeno sól pieprz ************************************** Pomidory umyć , osuszyć i pokroić w kostkę.Dodać orzechy , przyprawić , polać olejem.Uwaga , olej jest bardzo pikantny :).Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPięciu Przemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy, 2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu, drobno pokrojoną cebulę pieprz czarny i biały do smaku, ew. jeszcze trochę musztardy, sól. Wszystko wymieszać. www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego
Kuchnia smakówjedzenia nie drogo i smacznie. DANIA GŁÓWNE DO WYBORU: Rosół z kury Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo Krem z boczniaków 2. Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami tu Sałatki : Sałatka a'la caprese
pieprzny smaczekprzekładam go do miseczki gdzie będzie przygotowywana sałatka. Następnie dodaję kaszę. Wszytskie składniki kroję w kostkę. Pora obieram i myję następnie kroję w cieniutkie. małe paseczki. Wszystkie składniki mieszam ze sobą. Na koniec dodaję sos. Dokładnie mieszam. Dodaję pieprzu. Całość wkładam do lodówki min 30 min przed podaniem. SMACZNEGO
Gotowanie Patkiietetycznie, wcale nie znaczy niesmacznie! Od pewnego czasu zrewolucjonizowałam swoje podejście do posiłków zawierających śmietanę lub majonez . Obywam się bez tej tłustej „dobroci”, zastępując je lekkim i o wiele zdrowszym jogurtem naturalnym . Jogurtu używam do zabielania zupy, do polewania pierogów owocowych, do przygotowywania surówek i sałatek. Jogurtem zastępuję także majonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja
Grunt to przepis!Dziś pomysł na szybką sałatkę z tuńczykiem. Składniki : - kilka liści sałaty lodowej - 2 pomidory malinowe - puszka tuńczyka w oleju - kilka łyżek jogurtu greckiego Przygotowanie : Pokroić w kostkę pomidory i posiekać sałatę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Wszystko wrzucić do miski i dokładnie wymieszać z jogurtem greckim. Smacznego
Kuchenne innowacjeminut). Komosa ryżowa to doskonały dodatek do sałatek, dań mięsnych i warzywnych, a także deserów. Może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż. Komosa ryżowa nadała mojej potrawie ciekawego smaku. Doskonale współgrała z mięsem i przyprawami. Zdecydowanie będę po nią częściej sięgać, bo jest zarówno zdrowa, jak i bardzo smaczna. Zachęcam wszystkich do zakupu produktów firmy "MAKAR
Tradycyjna kuchnia Kasizjedzenia czegoś zdrowego.Zapraszam sałatka jest zdrowa i pożywna. Ekspresowa sałatka makaronowa: Składniki: Makaron tri colore Pomidorki koktajlowe kukurydza z puszki Bazylia(świeże listki) Chilli w płatkach Ser pleśniowy Sposób przygotowania: Ugotowany makaron łączymy z połówkami pomidorków,serem pokrojonym w kosteczkę,kukurydzą.Doprawiamy do smaku i dekorujemy bazylią. Przed podaniem schłodzić. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytkolację CHRUPIĄCE BUŁECZKI . Danie proste, ale bardzo smaczne i można je przygotować nieco wcześniej .Co jest bardzo ważne, jeśli mamy do przygotowania kilka potraw. CHRUPIĄCE BUŁECZKI: SKŁADNIKI: 9 bułek - kajzerek, czy zwykłych - jak kto woli około 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz
Kuchnia BeatyPrzygotowanie: Mix sałat mieszamy z sosem do sałatek i 2 wyciśniętymi ząbkami czosnku. Na placki do tortilli nakładamy serek do smarowania, na to dowolna kolejność układania pozostałych składników :) Zawijamy jak na tortillę, i owijamy w folię aluminiowa i wkładamy do piekarnika na ok 30 min,. temp. 200 stopni. Smacznego
ClauditteMissCookingDzisiaj zapraszam na rewelacyjnie proste i smaczne greckie szaszłyki z jagnięciny - souvlaki. Danie nie wymaga wiele wysiłku, ani wymyślnych składników (z wyjątkiem samej jagnięciny), a smakuje identycznie jak w Grecji. Mięso pachnie dużą ilością oregano, cytryną i czosnkiem, a podałem je z frytkami, sosem tzatziki i świeżą sałatką. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z udźca jagnięcego
Wyprawy kulinarnewzględu na to że olej połączy składniki w sałatce) 2/ Siekamy do miski w kostkę sałatę lodową, dodajemy rukolę, kukurydzę i fasolę. Całość doprawimy solą himalajską i suszony czosnkiem niedźwiedzim. 3/ Do przygotowanych składników dodajemy obsmażoną cukinię wraz z olejem. Wszystko mieszamy i przekładamy do salaretki. Ozdabiamy świeżymi kiełkami. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaProsta, lekka sałatka ze szpinaku zarówno do obiadu jak tez jako samoistna przekąska. Teraz gdy trwa zima i brak nam wielu witamin i składników mineralnych taka bomba Popeya pewno się przyda każdemu. Do tego pyszny sos na bazie soku z grapefruita i mamy smaczny duet. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwszystkim uporam. Na kwiecień będzie więcej kolorowych wpisów, sałatek i na pewno kilka propozycji na Wielkanocny stół. W kwietniu kolejne wyzwanie Blogerek i Blogerów. Na które już teraz Was zapraszam! A dzisiaj razowy makaron z papryczką chili. Trochę ostrzejsza wersja makaronu niż do tej pory u mnie na blogu. Smacznego! Składniki : * szklanka makaronu razowego * ulubiony mix warzyw * pół papryczki
Magiczne Życie Marty