Dziś postanowiłam przedstawić sałatkę, czy raczej pastę do kanapek, którą "wyniosłam" z domu. Moja mama przygotowywała ją na święta i inne uroczystości. Dobrze to pamiętam, ponieważ często biegałam po okolicznych warzywniakach w poszukiwaniu pieczarek i cienkiego szczypiorku. Oto przepis na banalnie prostą, szybką, smaczną i efektowną pastę pieczarkową ze szczypiorkiem . Gorąco ją Wam polecam, ponieważ idealnie komponuje się
Codzienne Gotowanieostatnio robię sałatki, które zabieram do pracy. Dziś proponuję sałatkę z roszponką. Składniki : 3 garści roszponki 3-4 średniej wielkości rzodkiewki pokrojone w plastry 5-6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół sok z 1/3 cytryny W misce umieścić powyższe składniki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i gotowe. Prosta, szybka, smaczna
Niebieski kubek z kawaciepło jako surówka i jako dodatek do sałatek. Łatwo dostępna o każdej porze roku i bardzo wdzięczna w przygotowaniu. U mnie w menu pojawia się co najmniej raz w tygodniu i staram się aby była za każdym razem chociaż troszkę inna, a zmieniając dodatki można uzyskać naprawdę smaczny efekt. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska ( lub pół większej ) - 2 pomidory
Kuchnia z widokiem na ogródwyśmienitą przekąską i pysznym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Świetnie smakują położone na świeżym domowym pieczywie posmarowanym masłem. Przeważnie suszy się je w pełnym słońcu, ale w naszym klimacie ciężko liczyć na takie słońce, dlatego wspomagać się musimy piekarnikiem co nie znaczy, że pomidory smakują gorzej, są równie smaczne. Oliwę lub olej z zalewy można wykorzystać jako dodatek do wielu
Zakątek rozkoszy kulinarnychTaki stwór świetnie nadaje się do sałatki. Ilość składników podana trochę "na oko". Nie ma znaczenia czy ziemniaki będą dwa czy trzy, ilość ośmiornicy też zależy od tego czy chcemy aby była tylko niewielkim dodatkiem czy raczej głównym składnikiem. Każda wersja połączenia poniżej podanych składników będzie smaczna. Polecam, świetna przystawka! Na podstawie tego przepisu składniki
Stare Garytakiej tortilli. Świeży szpinak bardzo dobrze smakuje w sałatkach z dodatkiem sosu vinaigrette lub czosnkowego na bazie naturalnego jogurtu. Jakkolwiek go przygotujecie i zawiniecie w naleśnik, też będzie pysznie :) Gdybyście jednak woleli w naleśnikach szpinak w innej formie, to zerknijcie na naleśniki ze szpinakiem i serem feta . Życzę smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennainspiracją do sporządzenia własnych, zaskakująco smacznych i pięknie wyglądających przy okazji potraw, bo przecież ich wygląd jest bardzo istotnym elementem. Na pewno każda z nas lubi zaskoczone i zachwycone miny naszych gości patrzących na potrawy, które dla nich przygotowałyśmy. Na początek, moim zdaniem, bardzo ciekawa sałatka, nie spotkałam się z nią jeszcze nigdzie i u nikogo, można zatem
Garniec Magaliedanie jest równie smaczne jak proste. Filet, pieczarki i dużo cebuli. Wszystko posypane przyprawą kebab - gyros. To samo zdrowie a podane z frytkami i surówką to nic innego jak domowa, zdrowsza i zmodyfikowana wersja kebaba. ;-) Polecam w takim właśnie zestawie. Frytki: PRZEPIS i sałatka obiadowa: PRZEPIS . 2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 duże cebule przyprawa gyros olej, pieprz
Szefowa kuchnibyło nienaruszone (ja podłożyłam sobie trzonek od łyżki do sałatek, który blokował mi całkowite przecięcie ciasta)... ... i każdy plasterek parówki odkręcamy na płasko, raz w lewą, raz w prawą stronę Smarujemy parówki roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut Zjadamy na ciepło, ale na zimno też są smaczną przekąską Podajemy z keczapem lub bez niego :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkolację. Dzisiaj właśnie przygotowałam takową surówkę - lekką i smaczną. Jest ona idealnym dodatek do obiadku bądź może być serwowana dla osób będących na diecie. Surówka szlachecka z kapustą pekińską SKŁADNIKI: 30 dag kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 pęczek koperku 4 pomidory rzymskie lub 1 duży malinowy przyprawa do sałatek świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską szatkujemy dość drobniutko
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitypu baby 4 pomidory pęczek zielonej cebulki przyprawa do sałatek 2-3 łyżki oleju pół łyżeczki octu winnego z białego wina Sposób przygotowania: 1. Szpinak, pomidory i szczypiorek myjemy. 2. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, a zieloną cebulkę siekamy. 3. Wszystko mieszamy, dodajemy olej, przyprawy i ocet. Wszystko mieszamy. Smacznego
Kuchnia domowa Anidobrze łączy się z rybami i wędzonym mięsem. Sałatka ze smażonym jarmużem ,jabłkiem i Prosciutto Crudo posypana pistacjami. Liście smażonego jarmużu (chipsy )podałem z plasterkami lekko przesmażonego winnego jabłka posypanego słodką papryką i z szynką. Całość posypałem bardzo drobno posiekanymi pistacjami. Do tego chrupiąca grzanka też się przyda. Smacznego, na zdrowie. Uwaga. Liście smażymy naprawdę bardzo krótko
Kulinarny karnet Christopherawody). Obieramy jajka (i kroimy) oraz bób. Dokładamy do sałatki. Posypujemy płatkami sera. Aby stworzyć sos łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Sos wyszedł dobry i pasował do całości jednak trochę jeszcze warto przy nim pokombinować. A może polanie samą oliwą z pomidorów byłoby wystarczające? Pozostawiam to Waszej kreatywności. ;) Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkiczęści - tak aby była "wygodna" do zjedzenia w sałatce. Przelewamy zimną wodą, aby ją zahartować. Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki - zależy od wielkości i Waszych preferencji :) Wystudzoną fasolkę i kurczaka mieszamy z kukurydzą (bez wody), pomidorkami, pokrojoną w kostkę papryką. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!!! Przepis dodaję do akcji
Miksturownikziemniaków) w formie papki lub grillowanej bądź też smażonej. Często dodatkiem do polenty jest starty parmezan lub ulubione zioła, które sprawią, że będzie smaczniejsza. Sprawdza się również jako składnik sałatek. Może być alternatywą dla frytek, usmażona na małej ilości oliwy lub grillowana i podana z ulubionym sosem np. pomidorowym lub serowym . Z moją polentą poszłam na łatwiznę i przygotowałam(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. Zostawić na około 1 godzinę do stężenia. Następnie pokroić i usmażyć na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek na złoty kolor. Smacznego
Oryginalny smak