majonezem, śmietaną i pieprzem. Ważne, żeby przed dodaniem soli spróbować naszego sosu, ponieważ większość produktów jest dość słona. Podajemy schłodzony, jako dodatek do wędliny, czy jajek lub jako samodzielną sałatkę. Smacznego:) Artykuł Sos tatarski pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujestrumieniem olej do uzyskania porządnej – gęstej i puszystej masy. Możemy podawać od razu lub przełożyć do słoiczka, zakręcić i schować do lodówki. Idealnie pasuje do jajek, wędliny, czy sałatek. Smacznego Artykuł Majonez pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeWarzywa umyć,pokroić w talarki,,porwać na kawałki sałatę.Warzywa posolić popieprzyć,wymieszać,włożyć do salaterek ,posypać porwaną sałatą i polać sosem. Sos-wszystkie składniki sosu mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiplastry awokado i rzodkiewki, ugotowane jajko w koszulce i pokruszone chipsy z szynki parmeńskiej oraz fetę. Całość posypuję posiekanymi orzechami laskowymi. Składniki dressingu mieszam i polewam nim sałatkę. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaoczkach (paski). Szczypiorek i oliwki pokroić. Laminarię osączyć, połączyć z marchewką, szczypiorkiem i oliwkami. Olej, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, cukier wymieszać, polać sałatkę. Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałatce. Smacznego
Obiad gotowypółplasterki awokado. Do oliwy dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i polewamy sałatkę. Wierzch sałatki skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki. Sezam prażymy na suchej patelni, następnie posypujemy nim sałatkę. Smacznego
kulinarne odsłony patioczkach (paski). Szczypiorek i oliwki pokroić. Laminarię osączyć, połączyć z marchewką, szczypiorkiem i oliwkami. Olej, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, cukier wymieszać, polać sałatkę. Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałatce. Smacznego
Obiad gotowyplastry, bób obieramy ze skórek i wrzucamy do miski. Pokrzywę, sok z pokrzywy, sok z limonki, olej lniany, sól i pieprz blendujemy i powstałym w ten sposób dressingiem polewamy sałatkę. Smacznego
Quinoa Raz!dosypujemy do miseczki. W o d dzielnej miseczce wlewamy sok z limonki i 2-3 łyżki oleju wiejskiego z zalewy śle dziowej. Mieszamy z pieprzem i solą i polewamy sałatkę. Smacznego
ChilliJemyplasterki RZODKIEWKĄ ,selerem pokrojonym w talarki,ananasem pokrojonym w kostkę ,roladki w plasterki i półplasterki.Posiekac drobno natkę pietruszki i szczypiorek.Olej wymieszać z posiekanym czosnkiem i polać sałatkę.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmaczna sałatka z białą kaszą gryczaną, tuńczykiem, groszkiem, papryką oraz suszonymi pomidorami. Jest sycąca ale zarazem bardzo lekka. Przygotowałam ją na piątkową kolację, następnego dnia zabrałam ją jeszcze do pracy. Składniki: 100 gram kaszy gryczanej 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka zielonego groszku 1 duża czerwona papryka 1 słoik suszonych pomidorów 1 łyżeczka czubrycy zielonej Sól himalajska Pieprz
Bajeczna Kuchniaokoło 15 minut, w tym czasie odwracamy je wielokrotnie. Gotowe żeberka polewamy sosem z marynaty, posypujemy obficie posiekaną zieleniną i dekorujemy plasterkami cytryny. Podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką. Smacznego :) *zdjęcie dzięki użytkownikowi Amenic181 z FreeDigitalPhotos.net
Moja Książka Kucharskastrony, upieczoną przekładamy na talerz i, pod przykryciem, odstawiamy na 5 minut, aby soki dokładnie rozeszły się w mięsie. Befsztyki podajemy polane sosem z plastrami cytryny oraz ulubioną, lekką sałatką. Smacznego :) * zdjęcie dzięki użytkownikowi Apolonia z freedigitalphotos.net
Moja Książka Kucharskadoprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowe szaszłyki polewamy sosem, podajemy z ryżem, dekorujemy zieleniną. Świetnie smakują również podane z lekkim sosem jogurtowym oraz lekką sezonową sałatką. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI - BITWA NA PRZEPISY
Moja Książka KucharskaSzybka, smaczna sałatka Składniki 1 garść rukoli 1 awokado 6 szt jajek przepiórczych 6 szt pomidorków koktajlowych garść rzeżuchy 120 g szynki wieprzowej , surowej w plastrach Sos :1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka miodu sól pieprz Przygotowanie Rukolę umyłem, osuszyłem. Jajeczka przepiórcze ugotowałem na twardo
R'n'G Kitchen