miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, musztardą, solą i pieprzem. Sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim wierzch sałatki. Smacznego :-) Mam dla Was ciekawostkę od firmy Bonduelle:-) Czy wiesz, że? Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym
kulinarne odsłony patioraz ser. Na koniec posypujemy szczypiorkiem. Do pojemniczka wlewamy oliwę, ocet oraz dodajemy miód, dokładnie wymieszać, doprawić sola i pieprzem do smaku i ponownie wymieszać. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiplastry, ogórka w plastry. Orzechy siekam. Fetę kruszę, suszone pomidory kroję w paski. Składniki mieszam. Podaję z ugotowanym jajkiem w koszulce. Składniki dressingu dokładnie mieszam, przygotowanym sosem polewam sałatkę. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaLekka i smaczna sałatka,idealna na kolację. 100 g makaronu w kształcie ryżu 200 g wędzonego filetu z kurczaka 2 świeże ogórki 5 rzodkiewek mała puszka kukurydzy kilka gałązek świeżego koperku 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz Makaron ugotować,odcedzić i wystudzić. Ogórki obrać,pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki również.pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy
Kolorowa kuchnia ElkiLekka i smaczna sałatka z jajkami i awokado, ogórkiem i rukolą, można się nią porządnie najeść. Letnią porą zamiast tradycyjnego obiadu wolę takie sałatki z różnymi dodatkami. Uwielbiam sałatki z dodatkiem awokado, są bardzo pożywne. Składniki: 50 gram rukoli Pół awokado 1 ogórek zielony 2 jajka ugotowane na twardo Mała cebula Pieprz kolorowy Sól himalajska 2 łyżki oleju lnianego Sposób
Bajeczna Kuchniamajonezem, śmietaną i pieprzem. Ważne, żeby przed dodaniem soli spróbować naszego sosu, ponieważ większość produktów jest dość słona. Podajemy schłodzony, jako dodatek do wędliny, czy jajek lub jako samodzielną sałatkę. Smacznego:) Artykuł Sos tatarski pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujestrumieniem olej do uzyskania porządnej – gęstej i puszystej masy. Możemy podawać od razu lub przełożyć do słoiczka, zakręcić i schować do lodówki. Idealnie pasuje do jajek, wędliny, czy sałatek. Smacznego Artykuł Majonez pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeplastry awokado i rzodkiewki, ugotowane jajko w koszulce i pokruszone chipsy z szynki parmeńskiej oraz fetę. Całość posypuję posiekanymi orzechami laskowymi. Składniki dressingu mieszam i polewam nim sałatkę. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaoczkach (paski). Szczypiorek i oliwki pokroić. Laminarię osączyć, połączyć z marchewką, szczypiorkiem i oliwkami. Olej, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, cukier wymieszać, polać sałatkę. Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałatce. Smacznego
Obiad gotowypółplasterki awokado. Do oliwy dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i polewamy sałatkę. Wierzch sałatki skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki. Sezam prażymy na suchej patelni, następnie posypujemy nim sałatkę. Smacznego
kulinarne odsłony patioczkach (paski). Szczypiorek i oliwki pokroić. Laminarię osączyć, połączyć z marchewką, szczypiorkiem i oliwkami. Olej, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, cukier wymieszać, polać sałatkę. Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałatce. Smacznego
Obiad gotowyplastry, bób obieramy ze skórek i wrzucamy do miski. Pokrzywę, sok z pokrzywy, sok z limonki, olej lniany, sól i pieprz blendujemy i powstałym w ten sposób dressingiem polewamy sałatkę. Smacznego
Quinoa Raz!dosypujemy do miseczki. W o d dzielnej miseczce wlewamy sok z limonki i 2-3 łyżki oleju wiejskiego z zalewy śle dziowej. Mieszamy z pieprzem i solą i polewamy sałatkę. Smacznego
ChilliJemySmaczna sałatka z białą kaszą gryczaną, tuńczykiem, groszkiem, papryką oraz suszonymi pomidorami. Jest sycąca ale zarazem bardzo lekka. Przygotowałam ją na piątkową kolację, następnego dnia zabrałam ją jeszcze do pracy. Składniki: 100 gram kaszy gryczanej 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka zielonego groszku 1 duża czerwona papryka 1 słoik suszonych pomidorów 1 łyżeczka czubrycy zielonej Sól himalajska Pieprz
Bajeczna Kuchniaokoło 15 minut, w tym czasie odwracamy je wielokrotnie. Gotowe żeberka polewamy sosem z marynaty, posypujemy obficie posiekaną zieleniną i dekorujemy plasterkami cytryny. Podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką. Smacznego :) *zdjęcie dzięki użytkownikowi Amenic181 z FreeDigitalPhotos.net
Moja Książka Kucharska