pół, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, grzanki oraz natkę pietruszki. Przygotowujemy sos wyciskamy czosnek i mieszkamy z octem i oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Cynamonowe szczęściequinoą, dodajemy szczaw, plasterki buraka, kalarepę pokrojoną w trójkąty, kawałki łososia i owoce nasturcji. Oliwę z oliwek mieszamy z octem jabłkowym, pieprzem, solą i musztardą. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Quinoa Raz!pomidorków i posypać na wierzchu resztą sera. 8. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 min. 9. Podawać z rukolą i pomidorkami koktajlowymi lub ulubioną zieloną sałatką. Smacznego
Podwójnaporcjadalsze 8 – 10 minut. Klopsiki tuż po upieczeniu są jeszcze częściowo miękkie, po przestygnięciu – zwarte, dlatego też najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, jako samodzielna przekąska lub np. dodatek do sałatek. Smacznego! Zapisz Zapisz
Even Better FoodProsta, szybka do przygotowania i bardzo smaczna sałatka ryżowa z piersią kurczaka, czerwoną papryką, kukurydzą oraz dużą ilością zielonej pietruszki. Idealna na drugie śniadanie 😊 Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki surowego ryżu + 1 i 1/4 szklanki wody 1 połówka piersi z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 mały pęczek zielonej pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka masła
Ugotowaćugotować al dente, również przelać zimną wodą, pokroić w kawałki ok 1cm. Buraki obrać, pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić. Wszystkie składniki sałatki wyłożyć do miski. Składniki dressingu wymieszać, polać sałatkę. Smacznego
Obiad gotowyoctem balsamicznym do smaku. Na koniec włóż do sosu usmażone polędwiczki wraz z sokami z talerza, dopraw tymiankiem i podgrzewaj przez 1-2 minuty. Podawaj z młodymi ziemniaczkami i sałatką. Smacznego! English version Pork loin with rhubarb sauce (4 servings) Ingredients: 1 medium pork tenderloin, cut into 1 cm slices 2 rhubarb stalks, washed and sliced 3 tablespoons strawberry
karmelowyprzeciskamy przez praskę. Czosnek, jogurt i majonez łączymy. Sos solimy oraz pieprzymy do smaku i łączymy z warzywami. Na patelni prażymy słonecznik i sezam. Ziarna studzimy i dodajemy do sałatki. Smacznego
Smak mojego domupieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 45 minut. Co 15 minut otwieram piekarnik i mieszam “mięsko”, żeby równomiernie się wysuszyło. Podajemy z ulubionym sosem, makaronem lub sałatką . Smacznego! *Przepis podejrzałam u Anji . Artykuł Mięso mielone z kalafiora pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plgóry i gotuj całość przez 10-15 minut, aż kurczak przestanie być różowy w środku a ziemniaki zmiękną. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj natychmiast najlepiej z lekką sałatką. Smacznego! English version Braised chicken with baby potatoes and spinach (2-3 servings) Ingredients: 2 tbsp of clarified butter 2 chicken legs, thighs and drumsticks separated 1 tsp smoked paprika
karmelowymiseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, musztardą, solą i pieprzem. Sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim wierzch sałatki. Smacznego :-) Mam dla Was ciekawostkę od firmy Bonduelle:-) Czy wiesz, że? Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym
kulinarne odsłony patioraz ser. Na koniec posypujemy szczypiorkiem. Do pojemniczka wlewamy oliwę, ocet oraz dodajemy miód, dokładnie wymieszać, doprawić sola i pieprzem do smaku i ponownie wymieszać. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiplastry, ogórka w plastry. Orzechy siekam. Fetę kruszę, suszone pomidory kroję w paski. Składniki mieszam. Podaję z ugotowanym jajkiem w koszulce. Składniki dressingu dokładnie mieszam, przygotowanym sosem polewam sałatkę. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaLekka i smaczna sałatka,idealna na kolację. 100 g makaronu w kształcie ryżu 200 g wędzonego filetu z kurczaka 2 świeże ogórki 5 rzodkiewek mała puszka kukurydzy kilka gałązek świeżego koperku 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz Makaron ugotować,odcedzić i wystudzić. Ogórki obrać,pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki również.pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy
Kolorowa kuchnia ElkiLekka i smaczna sałatka z jajkami i awokado, ogórkiem i rukolą, można się nią porządnie najeść. Letnią porą zamiast tradycyjnego obiadu wolę takie sałatki z różnymi dodatkami. Uwielbiam sałatki z dodatkiem awokado, są bardzo pożywne. Składniki: 50 gram rukoli Pół awokado 1 ogórek zielony 2 jajka ugotowane na twardo Mała cebula Pieprz kolorowy Sól himalajska 2 łyżki oleju lnianego Sposób
Bajeczna Kuchnia