Bardzo smaczna sałatka z cukinii, papryki cebuli i marchewki. Możemy ja wykorzystać do obiadu do drugiego dania. Składniki: 4 kilogramy cukinii 2 kilogramy cebuli 1 kilogram marchewki 2 papryki czerwone 2 łyżki soli Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 3/4 szklanki cukru 2 łyżki vegety 6 ziaren ziela angielskiego 6 listków laurowych 1 łyżka pieprzu świeżo zmielonego 1 łyżka
Bajeczna KuchniaSmaczna sałatka z sałatą lodową, pomidorami , cebulą i sosem czosnkowym. Polecam do grilla lub obiadu. Składniki: główka sałaty lodowej 500 gram pomidorów cherry 2 cebule czerwone 0,5 szklanki oleju 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz sok z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy Sposób przygotowania: Sałatę lodową myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki
Bajeczna KuchniaSzybka i smaczna sałatka ideala na każdą okazję. Polecam! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka por kukurydza z puszki fasola czerwona z puszki ok. 250 g pieczarek 4 jajka ugotowane na twardo majonez sól i pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i doprawić ulubioną przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na patelni na minimalnej ilości oliwy. Pieczarki obrać, pokroić
The Sweet DamselBardzo szybka i smaczna sałatka, która nie wymaga dużego nakładu pracy. Składniki: 250 g sera żółtego miękkiego 100 g kabanosa peperoni 0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, papryka czerwona Sposób przygotowania : Ser żółty tarkujemy na tarce o grubych oczkach, kabanosa, kroimy w plasterki a korniszony w kostkę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką
Darcia w kuchniSZYBKA I SMACZNA SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM Składniki SAŁATA, MOŻE BYĆ MASŁOWA MAŁA CEBULA OGÓREK WĘŻOWY ŚREDNI CZERWONA FASOLA UDKO WĘDZONEGO KURCZAKA NA SOS: OLIWA,ŚWIEŻY KOPEREK, OCET, CUKIER, SÓL, PIEPRZ, MUSZTARDA Sposób przygotowania 1. DO MISECZKI WŁOŻYĆ WCZEŚNIEJ UMYTĄ I POSZARPANĄ SAŁATĘ 2. CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W PIÓRKA, POŁOŻYĆ NA WIERZCH 3. OGÓRKA UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE
Darcia w kuchnisałatę i resztę warzyw . Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy olej , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , miód, ocet , sól i pieprz do smaku , mieszamy i polewamy sałatkę . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka z tuńczyka, która posmakuje każdemu!:) Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Sałatka z tuńczyka Gotowa sałatka, smacznego Składniki : 160 g tuńczyka ( nie polecam tuńczyków rozdrobnionych) 5-6 ogórków kiszonych 170 g puszka kukurydzy 6 jajek 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie
Sprawdzone przepisy kulinarneoliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, świeżą bazylię, oregano, chilli, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie przelać sos równomiernie do sałatki. Smacznego! Czasami wystarczy niewielki impuls, inspiracja i spojrzenie pod innym kątem. I talent, który potrafi wszystko połączyć w jedną całość. Bo w życiu każdy ma swoje powołanie i przeznaczenie, żeby
Kuchnia Pani Wiosnyprzesuszyć mięsa. Przenosimy do miski. Wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce fetą i świeżą bazylią. Jogurt mieszamy z majonezem, oliwą z oliwek, curry i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnymogą wyfrunąć na nasz stół , lub do komórki na odciekanie i leżakowanie . Spokojnie powiszą około 2 dni . Świetne na ciepło z bułą lub na zimno w kanapce , czy w sałatce Smacznego Post Wędzone półtuszki kurczaka z beczki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymące, jajku i płatkach i smażymy na oleju z cebuli i czosnku. Pod koniec smażenia na patelnie wykładamy cebulę i chwile razem dusimy! Podawałam z gotowanymi ziemniakami i sałatką. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnipieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Słonecznikiem posypać górę sałatki. Smacznego
W kuchni u Monikiwymieszałam Polałam sosem sałatkę i posypałam startym parmezanem. Proponuję,żeby zamiast startego sera dodać cienkie kawałki. Na wierzch w zależności od gustów polecam uprażyć orzechy włoskie i posypać nimi sałatkę. Smacznego
potrawyregionalnekukurydzę konserwową. Dodałam majonez i jogurt. Doprawiłam szczyptą soli i pieprzu. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki, aby smaki się połączyły. Szybka a naprawdę o ciekawym ostro-słodkim smaku sałatka. Smacznego
potrawyregionalnenajwyższych obrotach do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy go na 5 minut, by stężał. Przelewamy do pojemnika i trzymamy w lodówce nie dłużej niż 4 dni. Świetnie pasuje do różnych sałatek. Smacznego
Be Fit Be Strong