słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:45/115)

Kostka czekoladowo- kokosowa 179

Dzisiaj przepis na kostkę czekoladowo-kokosową. Przepis zrobiony na podstawie ciasta słonecznikowego ( przepis ), opartego na delikatnym, bardzo miękkim biszkopcie czekoladowym, przełożonym kremowa masą. Tym razem masa o smaku kokosowym.  KOSTKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Składniki: (forma 25x30) ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta

Bon appetit mon amie
Ciasto cukiniowe z malinami i kremem cytrynowym 157

lubiących wprowadzać warzywa do ciast dla chcących zaskoczyć gości ciekawym smakiem dla chcących świętować ze mną moje socialmediowe mini sukcesy   Składniki na ciasto: 3 jajka szklanka oleju słonecznikowego 2 szklanki cukru 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki tartej cukinii (ok. 250g) pół łyżeczki soli łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody pół kilo malin

Mania Wypiekania
Bezglutenowe i bezcukrowe ciasto jogurtowe 167

cukry, nie ma środków konserwujących czy polepszaczy. Ciasto jest słodkie, pięknie pachnie i jest naprawdę przepyszne. Spróbujcie! SKŁADNIKI: 350 g mixu jogurtowego Nutri free 3 jajka 100 g oleju słonecznikowego 80 g mleka Mieszankę wysyp do miski. Dodaj jajka, oliwę i miksuj mikserem elektrycznym na średnich obrotach. Powolii dolewaj mleko cały czas miksując. tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe ciasto jogurtowe z owocami 203

wykonania. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 340 g mieszanki chlebowej Mix per Pane Nutri free (klik) 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 2 jajka 100 g cukru 1/2 szklanki oleju np. słonecznikowego 300 g jogurtu naturalnego dowolne owoce sezonowe - u mnie truskawki ok. 250 g cukier puder do posypania Mąkę z proszkiem przesiej, dodaj cukier oraz resztę składników i wymieszaj - tylko

Kuchnia bezglutenowa
Biszkopt bezglutenowy najsmaczniejszy 154

Moje Wypieki. Składniki: 5 jajek 120 g drobnego cukru  150 g maki bezglutenowej - u mnie Nutrii Free per dolci 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 15 g (1 łyżka) mąki ziemniaczanej  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki i proszek przesiej i wymieszaj. Do misy miksera wbij jajka i dodaj

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe babeczki ze śliwkami i orzechami 163

Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru 125 ml oleju słonecznikowego 320 g gęstego jogurtu 2 jajka 6 dużych śliwek pokrojonych w kawałki 100 g posiekanych orzechów włoskich  cukier trzcinowy W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki (mix, mąkę, proszek, sodę, cukier i orzechy

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 135

Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru 125 ml oleju słonecznikowego 320 g gęstego jogurtu 2 jajka 6 dużych śliwek pokrojonych w kawałki cukier trzcinowy do posypania W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki (mix, mąkę, proszek, sodę, cukier), w drugim wszystkie mokre (jajka, olej

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe bułeczki z chia 217

mieszanki z błonnikiem Mix per Pane Fibra+ Nutrifree 40 g chia 25 g świeżych drożdży 440 g letniej wody 6 g soli 20 g oliwy z oliwek olej słonecznikowy do posmarowania bułeczek Drożdże rozpuść w wodzie. Mieszankę wymieszaj z chia i wlej wodę z drożdżami. Wymieszaj energicznie. Dodaj sól i oliwę i wyrób gładkie, lśniące ciasto. Ciasto przykryj ściereczką

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe bułeczka z chia 144

Pane Fibra+ Nutrifree  40 g chia  25 g świeżych drożdży  440 g letniej wody  6 g soli  20 g oliwy z oliwek  olej słonecznikowy do posmarowania bułeczek  Drożdże rozpuść w wodzie. Mieszankę wymieszaj z chia i wlej wodę z drożdżami. Wymieszaj energicznie. Dodaj sól i oliwę i wyrób gładkie, lśniące ciasto. Ciasto przykryj

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe muffiny z ananasem 213

mieszanki Mix per dolci Nutrifree  2/3 szklanki cukru  1 duże jajko  100 ml maślanki  80 ml syropu ananasowego (z puszki, po ananasach) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego  1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  3/4 łyżeczki sody oczyszczonej  250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki (waga

Kuchnia bezglutenowa
Muffinki z jeżynami 142

tych, którzy nie mają miksera dla fanów jeżyn dla tych, którzy nie mają pomysłu co zrobić z jeżynami, bo saute są dla nich byt kwaśne Składniki: 80ml oleju (najlepiej słonecznikowego) 200ml jogurtu naturalnego  50g serka mascarpone (jeśli nie mamy mascarpone można dać 250ml jogurtu) jajko 250g mąki pszennej 100g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody

Mania Wypiekania
Owocowo-owsiane batony i chrupiąca zielona soja od Artisan Grains :) 185

baton z nasionami chia i jagodami  rodzynki (30%) * daktyle (23%) * płatki owsiane (13%) * olej kokosowy * nasiona chia (5%) * proteinowe chrupki sojowe * mielone migdały * jagody (koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy) (3,5%) * pestki dyni * morele * koncentrat soku cytrynowego  * aromat  Pierwsze co poczułam po otwarciu opakowania to przesłodki, jagodowy aromat. W smaku baton jest bardzo słodki, z wyczuwalnym akcentem

Zdrowie na języku :P
Tarta z pomidoram i ziołami 167

wielu z Was rozsmakowało się w tartach różnego rodzaju, dlatego przygotowaliśmy dla Was coś specjalnego! Do przygotowania ciasta potrzebujemy: 200-220 g mąki pszennej 7-8 łyżek oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1 jajko (temperatura pokojowa) sól, pieprz, świeże zioła (np. w postaci bazylii, tymianku, rozmarynu) 6 łyżek wody Do przygotowania nadzienia potrzebujemy: 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy

Szybko Tanio Smacznie
Placek ze śliwkami i marchewką. 165

Składniki na dużą tortownicę: 250 g maki pszennej   500 g obranej marchewki   1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody   3/4 szklanki oleju słonecznikowego   1 czubata łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu   1/2 szkl. cukru 1/4 szkl.  syropu klonowego   4 jajka   kilka kropli olejku waniliowego 15 śliwek węgierek Jajka ubijać z cukrem

Kubki smaku
Pasta chili-bardzo ostra!!! 175

Składniki: 1kg papryczki chili świeżej, (najlepsza jest z własnej działki); ½ szklanki octu winnego(jabłkowego); ½ szklanki koncentratu pomidorowego gęstego(czyli dobrej marki); ½ szklanki  oliwy  (może być również olej słonecznikowy); 1 łyżeczka soli; 1 łyżeczka cukru. Przygotowanie:  Zanim zaczniesz- z ałóż rękawiczki!!!  Papryczkę przetnij wzdłuż na pół i oczyść tylko z nasion i ogonków, nie wycinaj

Swojskie jedzonko