przygotowaniu i baaaardzo smaczna. SKŁADNIKI: 100g świeżej rukoli 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duży ogórek 1 duży pomidor 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej garść pestek słonecznika pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Ogórka oraz pomidora obrać i pokroić w kostkę Kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą Tuńczyka częściowo odsączyć z oleju, ale nie całkowicie- zostawić trochę
peanutbuttermonsterbłonnika. SKŁADNIKI: 400g płatków owsianych górskich 100g masła orzechowego bez soli i cukru firmy Primavika/zmielonych orzeszków ziemnych 40g siemienia lnianego 40g wiórków kokosowych 60g sezamu 30g nasion słonecznika 30g pestek dyni 30g rodzynek 10g soli- łyżka 12g cynamonu- 3 łyżeczki 100g miodu/syropu z agawy w wersji wegańskiej ok. 500ml wody PRZYGOTOWANIE: 2 szklanki płatków owsianych mielimy na mąkę, 2 bierzemy
peanutbuttermonsterpotrzebnych do przygotowania dzisiejszego dania jest krótka, a wśród nich znajdziemy aromatyczną mieszankę Cynamonowy Raj o składzie, który jest wprost stworzony do deserów i stanowi ich doskonałe uzupełnienie. Prażony słonecznik, orzechy arachidowe, sezam, cynamon, kardamon i goździki- taki miks z pewnością przyda się w każdej kuchni. Wracając do deseru: porcja ze zdjęcia to 396 pysznych kalorii
peanutbuttermonsterJedzmy owoce sezonowe ( tutaj pierwszy przepis ). Traf ponownie padł na gruszki, ale jak tu ich nie lubić? Doskonałym uzupełnieniem całości jest mieszanka sezamu, siemienia lnianego i słonecznika od firmy Ziarenkowo- niezastąpiony dodatek w kuchni, który świetnie komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi potrawami. Przepis można śmiało wzbogacić o inne ulubione owoce i dostosować do swoich zachcianek
peanutbuttermonsterwody Jeśli nie potrafisz przekonać się do tego smaku- dodaj więcej jabłka czy też trochę miodu. Dla urozmaicenia można dorzucić również ulubionych ziaren jako źródła tłuszczu. Świetnie sprawdzi się słonecznik czy też dynia. Warto eksperymentować z takimi koktajlami. W zależności od potrzeb możemy modyfikować je, aby dostarczać sobie niezbędnych witamin i wspomagać nasz organizm. Możliwości są praktycznie nieograniczone
peanutbuttermonsterinne 2 szklanki kakao lub karob 1 łyżeczka skrobia kukurydziana lub budyń bezglutenowy 2 łyżki syrop z agawy, miód lub cukier do smaku pestki z dyni 1 łyżka pestki słonecznika 1 łyżka płatki migdałowe esencja waniliowa 1 łyżka 1 łyżeczka Przygotowanie: Ryż zalać wrzątkiem i ugotować na miękko, ewentualny nadmiar wody odcedzić. Skrobię lub budyń i kakao rozmieszać
głodny alergikwedług przepisu Marzeny . Składniki: Makaron Pomidorki koktajlowe Suszone pomidory Ser feta Świeża bazylia Zmieniłam trochę sos i dodałam tylko: 2 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów Siemię Lniane Słonecznik Sałatkę robi się bardzo szybko. Jest bardzo smaczna. Pozdrawiam Serdecznie
Chocolate Stop TemptingTylko jeden nowy składnik... Zapraszam! To był mój pierwszy koktajl z dodatkiem twarogu! Muszę powiedzieć,że mi smakował! Twaróg Banan Jogurt naturalny Płatki owsiane Do posypania : Żurawina Siemię Lniane Słonecznik Miłego weekendu
Chocolate Stop Temptingprzysmak, który długo czekał w swojej kolejce, aby się tu pojawić: Twaróg z Owocami! :) Składniki: Twaróg Jogurt Naturalny Suszona żurawina Ulubione owoce - ja wybrałam kiwi i brzoskwinię, Słonecznik Zapraszam też do przeczytania pierwszego Poniedziałkowego postu ! :) Miłego Poniedziałku
Chocolate Stop TemptingDzisiaj takie drugie śniadanie na szybko! Jednak nadal zdrowo. :) Ulubiona granola Maliny lub inne ulubione owoce Suszona żurawina Słonecznik Jogurt Naturalny Napiszcie co Wy lubicie jeść na drugie śniadanie! :) Miłego dnia
Chocolate Stop Temptingmąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ksylitolu 100 g masła 1 jajko M/L 70 g ziaren słonecznika polewa: 50 g gorzkiej czekolady (skoro ma być bez cukru to raczej takiej ponad 90%, ewentualnie innej bez cukru) 3 łyżki mleka 1 łyżeczka (lub więcej) ksylitolu Przygotowanie: Ze wszystkich
Ze smakiem i z pasjąnich . Składniki ; 5 dag drożdży 3 łyżeczki cukru 1 kg mąki pszennej szklanka otrębów pszennych Po 3 łyżeczki soli, siemienia lnianego, sezamu, pestek dyni i ziaren słonecznika Drożdże rozetrzyj z cukrem i rozrób ciepłą wodą. Mąkę przesiej, dodaj pozostałe sypkie składniki i wlej zaczyn drożdżowy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę
Apetyczna babeczkaDomowe paluchy do przegryzania, dodatki dowolne- słonecznik - dynia - gruba sól - mak - orzeszki i co tylko macie i lubicie :). Jeśli w domu są dzieci to warto pozwolić im samodzielnie wyrobić ciasto i wykonywać precelki i paluchy, bo to lepsza zabawa niż z ciastoliną, ponieważ można swoja pracę na końcu spałaszować! :) dobrej zabawy! Składniki: 60 dag mąki pszennej 1 torebka suszonych
Apetyczna babeczkacebule 3 ząbki czosnku 2 jajka świeżo starta gałka muszkatołowa, ok 1/2 łyżeczki 4-6 łyżek otrębów żytnich z zarodkami 4-6 łyżek ziaren dyni 4-6 łyżek ziaren słonecznika harrisa na koniec łyżeczki, w zależności od upodobań i intensywności smaku 1/2 łyżeczki majeranku pieprz sól oliwa Soczewicę moczymy przez kilka godzin, najlepiej zostawić ją na noc. Następnie obgotowujemy
Apetyczna babeczkamaki pszennej 20 dag drobno mielonego orkiszu 1/2 łyżeczki wody 4 dag drożdży 2 łyżeczki soli 6 łyżek siemienia lnianego 3 łyżki sezamu 6 łyżek ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni szklanka otrębów pszennych lub żytnich 20 dag śliwek suszonych bez pestek 750 ml letniej wody tłuszcz lub papier do formy Mąkę przesiej do miski, dodaj sól. Drożdże rozetrzyj
Apetyczna babeczka