twarożku lub serka wiejskiego 1 pęczek rzodkiewek ½ pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku 1 średni ogórek kilka łyżek jogurtu lub śmietany (w zależności od tego jak suchy jest ser) garść kiełków słonecznika (lub innych, np. buraka, lucerny rzodkiewki, cebuli) 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie) sól i pieprz Biały ser przełożyć do miseczki. Rzodkiewki, ogórek, szczypior, koperek umyć i osuszyć. Ogórek
Pełny talerzZastanawiam się, czy nie wrzucać co jakiś czas właśnie takich pomysłów nie tylko na śniadanie, co o tym myślicie? :) pszenny chleb z garnka z suszonymi pomidorami i słonecznikiem zrolowana pizza makaron (z sosem sojowym) z warzywami (brokuł, papryka, fasolka, marchewka) i orzeszkami ziemnymi orzechowy makaron ryżowy ( z masłem orzechowym) z kurczakiem i warzywami (marchewka, fasolka, brokuły
More food, love and dreamstaki chleb można upiec i bez ziaren..ale ja miałam akurat specjalną mieszankę ziaren do pieczenia chleba Rafex ..wsypałam prawie całą szklankę..W skład tej mieszanki wchodzą sezam, słonecznik, siemie lniane złote, siemie lniane ,czarnuszka, kminek cały.I lość i dobór ziaren można dać wedle własnego gustu.Chlebek piekłam [chlebek piekł się w automacie] według tego przepisu
Moje domowe kucharzeniemąki żytniej pełnoziarnistej - 30g otrębów owsianych - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1,5 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej - 15-18g świeżych drożdży - 60g ziaren (u mnie słonecznik, sezam, len i chia) - ok.270-280ml letniej wody Drożdże rozkruszyć do kubeczka, dodać 1 łyżkę mąki i ok.50ml letniej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do wyrastania na ok.10 minut. W misie miksera
Smaczne Zdrowebulionu drobiowego lub warzywnego, 30-100 ml kwasu buraczanego, sól i pieprz do smaku żelatyna lub agar w wersji wegetariańskiej. Do podania: serek Philadelphia, cząstki limonki lub cytryny, kiełki słonecznika lub inne. Przygotowanie: Zimny bulion przecedzić przez gęste sitko, odlać 100 ml, pozostałą część wymieszać z kwasem i doprawić do smaku. Żelatynę zalać pozostałym bulionem i odstawić na 20 minut
SzczyptaSmaQkarmelowy posmak oraz piękną orientalną barwę. Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka waniliowego mleka ryżowego 2 płaskie łyżki karobu 8 sztuk daktyli 2 garście ziaren słonecznika 4 łyżki górskich płatków owsianych (opcjonalnie) Jak w przypadku większości koktajli, wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj. Smacznego! 2 porcj
Roślinna - blog wegańskimożna dodać innej mąki); 1 łyżka otrębów pszennych; 1 łyżka suszonej cebuli; 1 łyżka granulowanego czosnku; 1 łyżka papryki wędzonej; 1 łyżeczka pieprzu cayenne; 1/4 szklanki sezamu; 1/4 ziaren słonecznika; 1 i 1/4 szklanki wody; 1 łyżeczka oliwy z oliwek; szczypta soli. Zaczynamy ! Wszystkie suche składniki przekładam do miski i dokładnie mieszam. Następnie
Życie na widelcubazie pochodnej ropy naftowej i mają szkodliwy skład Można przygotować zdrowe i ekologiczne chusteczki do pielęgnacji dziecka tak jak w tym przepisie, ale zamiast oliwy z oliwek/oleju ze słonecznika dodać olej kokosowy Tłuszcz kokosowy w 100% leczy grzybicę okolic intymnych Podczas menopauzy zlikwiduje uczucie suchości i dyskomfortu
ClauditteMissCookingZupa w formie kremu czyli gładka, gęsta i pożywna. Z topinamburu, słonecznika bulwiastego a właściwie tylko jego podziemnych części, które są lekko słodkawe i w smaku przypominają według mnie kalafiora z orzechowym posmakiem. Do tego bardzo zdrowe ziarno amarantusa jakie znalazłam w bogatej ofercie marki Sante , ale o nim kilka słów niżej. Krem topinamburowo-amarantusowy podałam w wersji wiosennej czyli
Smaczna Pyzaklik] . Zauroczył mnie przepis i postanowiłam go wypróbować tym bardziej ze wszelakie pasty uwielbiam. Można pastę podjadać samą ale można i używać do smarowania pieczywa, będzie pysznie. Pasta ze słonecznika z pieprzem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepuszystą masą dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, posiekaną żurawinę oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych oraz wiórków kokosowych (możecie zamiennie użyć innych orzechów lub pestek dyni, słonecznika itp.). Miksujemy wszystko lub mieszamy drewnianą łyżką jedynie do równomiernego połączenia składników. Masę wkładamy na 20 minut do lodówki – ułatwi to formowanie ciastek. 5. PIEKARNIK Przed formowaniem ciastek nastawcie piekarnik
Nerds Kitchenpapryka/ 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki bułki tartej ok. 1 łyżeczki soli pieprz mielony /do smaku tłuszcz do smażenia panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki płatków owsianych Wykonanie: -Do mięsa mielonego wbić jajko, wsypać przyprawy ,sól bułkę tartą i otręby. -Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 20 minut w chłodne miejsce. -Składniki
Zakamarki mojej kuchniszklanki mleka (zwykłego lub roślinnego) - 1,5 szklanki kaszy jaglanej suchej - 2-3 łyżki miodu lub innego słodu - paczka daktyli 150g - 1,5-2 szklanki orzechów, migdałów lub słonecznika Przygotowanie: Kaszę jaglaną zmielić w młynku do kawy (lub ugotować normalną i później zblendować, można też użyć mąki jaglanej) zalać mlekiem i zagotować, cały czas mieszając, po zagotowaniu zmniejszyć
zdrowa vege kuchniałatwe , szybkie , no i smaczne. Są świetnym pomysłem np. na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Kruche ciasto z dodatkiem kaszy manny połączone z kawałkami jabłek , kokosem i prażonym słonecznikiem z całą pewnością zachwyci niejedno podniebienie. Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po kolejne! Ps. ciasteczka troszkę przypominają ciastka owsiane lub pieguski – tak znane i lubiane przez miliony! Polecam
Ostra na Słodkosię od takich smacznych poranków i nawet jak nie zdążę rano przygotowuję je sobie po powrocie z pracy .Smacznego . Składniki : pełna dowolność : jogurt naturalny kiwi amarantus ,popping musli ,ulubione słonecznik ,podprażony na suchej patelni Mieszamy jak chcemy i już
Ladylaura.