Wszystko co czekoladowe zawsze cieszy się u nas wielką popularnością;)) jakiś czas temu otrzymałam słodki prezent od firmy Lindt i postanowiłam w końcu zrobić z niego użytek:) Zrobiłam pyszny czekoladowy deser, właściwie czekoladowe ciastka. Bardzo efektowne i bardzo słodkie. Oraz bardzo, bardzo czekoladowe... Składniki: 2 jajka, 100g masła, 25 g mąki pszennej, 75 g cukru
Z miłości do słodkościteż nazwać gulaszem, gdyż jest syta i gęsta. 1 kg mięsa wołowego 300 g marchewki 200 g pietruszki 200 g selera 300 g ziemniaków 100 g cebuli 1 czerwona słodka papryka 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 główka czosnku 1-2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru mielonego lub świeżego 2-4 łyżek miodu 4 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
Jadło i czytadłomiód podbiły jego słodycz. Wyszła bardzo oryginalna i dobra zupa melonowa. Na 1 porcje: 1/2 melona 2 łyżki miodu 1/2 szklanki śmietany 30% 1 ziarnko kardamonu odrobina świeżego imbiru słodka papryka w proszku Melona pokroić w kostkę i rozgotować w odrobinie wody do miękkości. Następnie zmiksować na gładką masę blenderem. Ziarnko kardamonu wyjąć z łupiny i rozetrzeć na proszek, następnie(...)dodać do zupy razem ze śmietanką, miodem i odrobiną imbiru, zagotować. Przed podaniem posypać słodką papryką
Jadło i czytadłofrutti di mare, ale że miałam tylko krewetki postanowiłam dodać do nich (dla kontrastu) coś zielonego. Tak więc padło na zielony, mrożony groszek i wybór okazał się bardzo pyszny. Słodki groszek doskonale zgrał się z krewetkami a obowiązkowy czosnek do krewetek, postawił kropkę nad i. Na dwie porcje sosu: 200 g krewetek 3/4 szklanki groszku, świeżego lub mrożonego, z puszki(...)raczej nie polecam 2 łyżki masła 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1 łyżka maki sól, pieprz Masło rozpuścić i na wolnym ogniu podsmażyć poszatkowaną cebulę do miękkości, następnie dodać krewetki, zmiażdżony czosnek, posolić i popieprzyć. Smażyć ok 2-3 minuty, nie dłużej gdyż krewetki zrobią się gumowe. Mąkę wymieszać ze śmietaną zalać
Jadło i czytadłocebule 1 duża czerwona papryka 2 średnie marchewki 1 szklanka ryżu 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 ząbki czosnku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego słodka papryka w proszku pieprz sól olej do smażenia pieprz cytrynowy Filety ryby posolić i popieprzyć pieprzem cytrynowym, następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Paprykę i cebulę pokroić(...)parze, następnie rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Ryż ugotować w 1 szklance wody z solą. Do warzyw dodać rybę, ryż, przecier pomidorowy, roztarty czosnek, przyprawić solą, pieprzem i słodką papryka. Z podanych proporcji wyjdzie około 5-6 słoiczków średniej wielkości, które można zapasteryzować i przechować
Jadło i czytadłoaromatem czosnku, kurczaka i boczek. To połączenie jest rewelacyjne. 1 podwójna pierś z kurczaka 300 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku Sól Pieprz Liść lubczyku Słodka czerwona papryka 150 g wędzonego boczku w plastrach Filet z kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Delikatnie rozbijamy i układamy na blacie, tak żeby jeden zachodził na drugi. Przyprawiamy słodką
VioletoweKucharzeniekarkówki (ok. 1 kg) 9 dużych białych cebuli Przyprawa do karkówki 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz Olej do smażenia 300 ml wody 2 kostki wołowe Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Plastry karkówki przyprawiamy przyprawą do karkówki. Panierujemy w jajku z odrobiną soli i pieprzu oraz bułce tartej. Każdy plaster podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Cebule kroimy(...)piórka, przekładamy do garnka z odrobiną oleju i dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach wlewamy bulion (woda z kostkami wołowymi), doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 7 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę cebuli. Następnie obsmażone mięso i resztę cebuli. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 60 minut
VioletoweKucharzeniePolędwiczka wieprzowa to jedno z moich ulubionych mięs. Daje bardzo dużo możliwości eksperymentowania i idealnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, które osobiście uwielbiam. Tym razem postawiłam na dodatek żurawiny, którą wykorzystałam do przygotowania sosu. Jeśli jesteście również fanami mięsa ze słodkim dodatkiem, to zachęcam do skorzystania z przepisu. Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym Składniki: około 400 g polędwicy
Mania Gotowaniaprzygotowana karkówka przypadnie do gustu osobom lubiącym mniej pikantne dania. Słodko-kwaśny sos nadaje karkówce zupełnie nowe oblicze. Taką karkówkę warto zrobić, choćby dla sprawdzenia nowych doznań smakowych. Smak jest pewnie znany, mi przypomina sos słodko-kwaśny ze sklepu, tylko z tą różnicą, że jest z dużą ilością mięsa, bez tych różnych utrwalaczy i wzmacniaczy smaku. 50 dag karkówki
Kuchcik gotujekiedyś dodawałam ten przepis, ale postanowiłam go odświeżyć, bo w drodze do ideału wprowadziłam sporo modyfikacji. To nasze ulubione muffinki. Każdy po ich zjedzeniu robi wielkie WOW. :-) Wilgotne jabłka, słodka krówka i przeogromna ilość przepysznej kruszonki - nic dodać, nic ująć. Na stałe wpisałam je do mojego słodkiego menu - ku uciesze domowników, bo znikają szybciej niż się pojawiają. :-) (składniki
Szefowa kuchniżeberek wraz z boczkiem sól, czosnek granulowany Składniki na sos: 1 duża cebula, posiekana z grubsza 400 g pikantnego ketchupu 3 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta papryki słodkiej i ostrej CZAS PRZYGOTOWANIA: 140 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Mięso płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na równe części (ja zostawiłam po dwie kosteczki w każdym kawałku). Posypujemy dużą(...)się go z naszego mięsa) i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. Na tłuszczyk z mięsa wrzucamy cebulę i smażymy aż do miękkości ok 5-7 minut. Dodajemy cukier, paprykę słodką i ostrą do smaku, dokładnie mieszamy. Dodajemy miód, ponownie mieszamy i gotujemy 2 minuty. Dodajemy ketchup, doprowadzamy do wrzenia (nie przestajemy mieszać). Tak przygotowanym sosem zalewamy żeberka. 3. Żeberka pieczemy
My Culinary Artmożliwość dodatków nieograniczona. Jako, że ja uwielbiam kaszę, to zdecydowałam się właśnie na nią. Składniki: 1 kg żeberek 1 ketchup pikantny 150 ml bulionu 6 cebul sól, pieprz słodka papryka olej Wykonanie: Żeberka natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni. Następnie doprawić słodką papryką. Cebule obrać, pokroić w plastry. Połowę rozłożyć dnie naczynia żaroodpornego. Na nią wyłożyć żeberka
Pasja Smakułyżki - pieprz czarny, do smaku - pieprz cayenne, do smaku - przyprawa warzywna typu vegeta, /Aczkolwiek ilość nie jest ścisła, bo zależy od upodobań. Wiadomo - jeśli komuś bardziej podchodzi słodki dip, to miód nie powinien być w mniejszych ilościach niż musztarda. My zawsze robimy na oko i zależnie od danego dnia zmieniamy proporcje. :) Cała filozofia to wymieszać (a najlepiej zmiksować) składniki próbując(...)Użyte przyprawy mają na celu wspomóc pracę układu pokarmowego, przyspieszyć metabolizm, ułatwić przyswajanie/wchłanianie wartości odżywczych i... odchudzać. Matka jest więc zachwycona. Matka zachwycona. Córka... musi poprawić czymś słodkim. :) Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj
Wypisz Wymalujdwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych problemów podczas przygotowania, a i co ucieszy niejednego z Was, jest bardzo podzielne. My zabraliśmy prawie całość (nie licząc
Made By Mom And Sonciastem fermentującym w lodówce. Dodatek masła wzbogacił smak bułek, zaś same bułki, łącznie ze skórką, są bardzo delikatne. Melasa w połączeniu z mąką gryczaną nadały bułkom przyjemny aromat i słodki posmak. Bułki nie są jednak wyraźnie słodkie. Melasa dodała miękiszowi delikatnie brązowego koloru. Pomalowanie bułek rozbełtanym jajkiem również je przyciemnia, można więc to sobie podarować. Bułki pomalowałem wyłącznie
Grahamka, weka i kajzerka