żeberek wraz z boczkiem sól, czosnek granulowany Składniki na sos: 1 duża cebula, posiekana z grubsza 400 g pikantnego ketchupu 3 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta papryki słodkiej i ostrej CZAS PRZYGOTOWANIA: 140 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Mięso płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na równe części (ja zostawiłam po dwie kosteczki w każdym kawałku). Posypujemy dużą(...)się go z naszego mięsa) i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. Na tłuszczyk z mięsa wrzucamy cebulę i smażymy aż do miękkości ok 5-7 minut. Dodajemy cukier, paprykę słodką i ostrą do smaku, dokładnie mieszamy. Dodajemy miód, ponownie mieszamy i gotujemy 2 minuty. Dodajemy ketchup, doprowadzamy do wrzenia (nie przestajemy mieszać). Tak przygotowanym sosem zalewamy żeberka. 3. Żeberka pieczemy
My Culinary Artmożliwość dodatków nieograniczona. Jako, że ja uwielbiam kaszę, to zdecydowałam się właśnie na nią. Składniki: 1 kg żeberek 1 ketchup pikantny 150 ml bulionu 6 cebul sól, pieprz słodka papryka olej Wykonanie: Żeberka natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni. Następnie doprawić słodką papryką. Cebule obrać, pokroić w plastry. Połowę rozłożyć dnie naczynia żaroodpornego. Na nią wyłożyć żeberka
Pasja Smakułyżki - pieprz czarny, do smaku - pieprz cayenne, do smaku - przyprawa warzywna typu vegeta, /Aczkolwiek ilość nie jest ścisła, bo zależy od upodobań. Wiadomo - jeśli komuś bardziej podchodzi słodki dip, to miód nie powinien być w mniejszych ilościach niż musztarda. My zawsze robimy na oko i zależnie od danego dnia zmieniamy proporcje. :) Cała filozofia to wymieszać (a najlepiej zmiksować) składniki próbując(...)Użyte przyprawy mają na celu wspomóc pracę układu pokarmowego, przyspieszyć metabolizm, ułatwić przyswajanie/wchłanianie wartości odżywczych i... odchudzać. Matka jest więc zachwycona. Matka zachwycona. Córka... musi poprawić czymś słodkim. :) Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj
Wypisz Wymalujdwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych problemów podczas przygotowania, a i co ucieszy niejednego z Was, jest bardzo podzielne. My zabraliśmy prawie całość (nie licząc
Made By Mom And Sonciastem fermentującym w lodówce. Dodatek masła wzbogacił smak bułek, zaś same bułki, łącznie ze skórką, są bardzo delikatne. Melasa w połączeniu z mąką gryczaną nadały bułkom przyjemny aromat i słodki posmak. Bułki nie są jednak wyraźnie słodkie. Melasa dodała miękiszowi delikatnie brązowego koloru. Pomalowanie bułek rozbełtanym jajkiem również je przyciemnia, można więc to sobie podarować. Bułki pomalowałem wyłącznie
Grahamka, weka i kajzerkahummusem. Składniki: 2 puszki cieciorki 6 ząbków czosnku ok. 200 ml tahini 1/2 szkl. zimnej wody sok z 1/2 cytryny 1/3 szkl. oliwy dodatkowo: oliwa, słodka papryka Wykonanie: Cieciorkę odsączyć i zmiksować razem z tahini, sokiem z cytryny i czosnkiem na gładką masę. Następnie powoli wlać zimną wodę i oliwę. Miksować jeszcze przez kilka minut. Gotowy hummus(...)powinien być jasny i gładki. Następnie należy przełożyć go np. do miski, polać oliwą i posypać słodką papryką. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
Pasja SmakuCzasami człowiek po prostu musi zjeść śniadanie na słodko. Kiedy przygotowałam dżem z pomarańczy została mi odrobina, która nie zmieściła do słoiczków. Postanowiłam dodać dżem do porannej owsianki. Okazało się, że lekko gorzkawy, ale słodki dżem to idealny początek dnia w połączeniu z kremową owsianką. Składniki: 200 ml mleka 4 łyżki płatków owsianych
Sto kolorów kuchniogóle chcecie mieć program w TV, nie musicie mieć absolutnie żadnego pojęcia. O niczym. O gotowaniu zwłaszcza. Napompujcie sobie cyc, zróbcie wargi jak ponton, przyjmijcie durny wyraz twarzy, słodko szczebioczcie i bądźcie słodką idiotką a z pewnością jakaś telewizja zrobi z Was gwiazdkę. Konieczny jest jeszcze tupet i takie poczucie własnej zajebistości, żeby przypadkiem do głowy nikomu nie przyszło
ladykitchenpotraw z makaronem czy ryżem, zawsze dobry - SOS SEROWY: 100-200 g sera pleśniowego łyżeczka masła odrobina białego, wytrawnego wina około 50ml 50ml śmietanki słodkiej i gęstej18% sól, pieprz do smaku bazylia WYKONANIE: Ser wkładamy do rondelka, na dno wlewam odrobinę wody i masło, podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszamy(pamiętajmy że ser może szybko przywrzeć(...)grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI: świeże grzybki - ile macie(ja miałam około 1/2 kg. gotowanych) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 1 średnia cebula śmietanka 18% słodka 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, odrobinę vegety WYKONANIE: grzyby czyścimy, myjemy, następnie gotujemy około 1/2h z dodatkiem warzyw, masło rozpuszczamy, wkładamy grzybki i drobno posiekaną
Kuchnia BeatyDziś urodziny mojego Mężczyzny, toteż chciałam sprawić mu trochę radości i przygotować tort. Pewnie bardziej ucieszył się z kociołka, ale ciasto również zjadł Tort jest bardzo słodki, należy do wypieków w stylu 3bit. Jeden kawałek zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Tort kajmakowy Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl
CoolinarniePLgarść suszonych prawdziwków mogą być też podgrzybki, ale wtedy zupa straci piękny jasny kolor 0,5 kg kiszonej kapusty ( u nas domowa ) 0,5 kg zszatkowanej słodkiej kapusty 1 mała marchewka 1 średni ziemniak 1 małą cebula pół łyżeczki majeranku 1 liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 1 ząbek czosnku Wykonanie: Do garnka wlać(...)żeberka. Zagotować i pozostawić na ogniu na około 30-35 minut. Po tym czasie dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka, sól i pieprz, gotować kolejne 10 minut. Dorzucić kapustę słodką i kiszoną. Gotować do miękkości. Na koniec doprawić majerankiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.Podawa
Gosia gotujewołowiny z kością 1/2 dużego selera 1 duża marchew 1 średnia pietruszka 1 cebula 1/2 średniego pora 1 gałka muszkatołowa w całości 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 2 łyżki majeranku 1,5 łyżki mąki 1 liść laurowy 5 -6 ziarenek ziela angielskiego vegeta i pieprz do smaku 3 l wody WYKONANIE: Do garnka z wodą(...)pozostawiam na średnim ogniu pod przykryciem na około 2-2,5 godziny aż do miękkości flaczków.Wyjmuję z garnka wołowinę, która swoje zadanie już spełniła. Czas na przyprawy... słodką paprykę, majeranek, gałkę, pieprz, maggi. Na samym końcu zagęszczam flaczki rozpuszczając dwie łyżki mąki w niewielkiej ilości zimnej wody dodaję do garnka i jeszcze raz zagotowuję. Podaję ze świeżym pszennym pieczywem
Gosia gotujeWątróbka drobiowa to przysmak mój i mojej Mamy.Nie robimy jej przesadnie często, ale jak już, to właśnie w takiej słodko-kwaśnej wersji. Jabłka po uduszeniu świetnie zastępują surówkę, a całe danie wybornie smakuje z ryżem ugotowanym na sypko, polecam. Składniki : 500 g wątróbki z kurczaka 2 średnie winne jabłka 1 duża cebula pół garści rodzynek sol, pieprz do smaku(...)szczypta majeranku 2-3 łyżki oleju Dodatkowo : 1/2 czerwonej świeżej papryki listki pietruszki szczypta słodkiej papryki w proszku ryż ugotowany na sypko Sposób przygotowania : _________________________ Wątróbkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.Cebulę pokroić w piórka, jabłka na ósemki.Na rozgrzaną patelnię wlać olej i wrzucić cebulę, lekko zeszklić. Dodać wątróbkę, pokrojone jabłka i rodzynki.Posypać majerankiem.Dusić pod przykryciem
Gosia gotujeSezon na truskawki w pełni, więc trzeba go pracowicie wykorzystać, choć chyba nie mam szczęścia do kupna tych wybitnie słodkich. Od pewnego czasu nie mamy truskawek na działce , więc polegam tylko na tych kupnych. Mam jednak nadzieję, że jeszcze doczekam się tych słodkich , dojrzałych na słoneczku :) Dzisiaj andruty...polecam. Składniki: 1 opakowanie kwadratowych suchych wafli 150 g miękkiego masła
Gosia gotujerównie wybornie jak ze schabowym... polecam. Składniki: 1 średnia główka kapusty 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku 100 g masła sól i pieprz do smaku opcjonalnie słodka śmietana Sposób przygotowania: Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować prawie do miękkości. Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody, dodać masło i pokrojone szczypior(...)koperek. Doprawić solą, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Można dodatkowo dolać na końcu około 1/3 szklanki słodkiej śmietany. Ja zrobiłam tym razem bez, choć obie wresje polecam...Smacznego
Gosia gotuje