śledzie z ogórkami - 960 przepisów (strona:22/64)

Śledzie w sosie tatarskim 146

płaty śledziowe matias 1 cebula 3 jajka 2 łyżki kaparów kilka grzybków marynowanych pół ogórka kiszonego mały słoiczek majonezu ok 200g Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były słone. Jajka ugotować na tardo. Majonez przełożyć do miseczki, dodać drobno posiekane dwa jajka, grzybki, ogórek i kapary. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Śledzie pokroić w paseczki, ułożyć na dnie

Gotowanie jest łatwe
Sałatka śledziowa 13700

małych  ziemniaków 6 ogórków konserwowych1 kg  matiasów1 czerwona cebulasól, pieprz sos tatarski z jajkiem- przepis tutajWykonanie:Moczymy śledzie.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Ugotowane ziemniaki kroimy w gubą kostkę. Wymoczone śledzie kroimy w paski. Ogórki w półtalarki. Cebulę- w półtalarki.Wszystkie składniki łączymy- dodajemy cały sos tatarski z tego przepisu .Solimy I pieprzymy do smaku I sałatka gotowa

Smaki Edyty
Pyszna sałatka śledziowa z ryżem 294

bardzo smaczna, idealnie nadaje się do podania na kolację lub lekki obiad. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowani śledzi będziemy potrzebowali: 500 g filetów śledziowych a`la Matias – solonych 100 g ugotowanego ryżu 4 jajka ugotowane na twardo 200 g ogórków konserwowych 1 cebula pęczek szczypiorku na sos: 3 łyżki ketchupu pikantnego 4 łyżki majonezu do smaku: pieprz, sól (adsbygoogle(...)słone mamy śledzie. Przygotowanie pozostałych składników na sałatkę śledziowych: Ugotowany i wystudzony ryż przekładam do salaterki. Jajka kroję w kostkę, ogórki kroję w drobną kostkę, cebulę kroję w drobną kostkę, wszystkie składniki dodaję do ryżu. Wymoczone śledzie osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w nie za dużą kostkę i dodaję do sałatki. Szczypiorek drobno kroję, posypuję nim sałatkę przed podaniem

Uwaga Babcia Gotuje
śledź od "zielonego" do rolmopsa 168

ziaren pieprzu 8-10 ziaren ziela angielskiego 1 cebula sposób przygotowania Śledzie myjemy( jeżeli mamy całe śledzie, to je patroszymy i pozbawiamy głów), przekładamy do kamionkowego naczynia ( lub wykonanego ze stali nierdzewnej), zasypujemy solą, dokładnie mieszamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu przez dwa dni. Po dwóch dniach tuszki śledzi wyjmujemy z solanki ( solankę wyrzucamy), dokładnie płuczemy, układamy na powrót(...)pięć minut, po czym dokładamy pokrojoną w krążki cebulę gotujemy jeszcze minutę, zestawiamy z palnika i studzimy. Obieramy drugą cebulę i kroimy ją w cząstki, ogórki kroimy na pół ( większe w ćwiartki). Śledzie wyjmujemy z octowego roztworu i usuwamy z nich kręgosłupy ( robimy to rękoma, nie używając noża, ponieważ tuszki śledzi leżąc w occie zmiękły na tyle, że powinniśmy

Miód i pieprz
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 126

Już jakiś czas za mną chodziła ta sałatka i wkońcu udało mi sie ja zrobić. Szybka prosta i smaczna Składniki 1 opakowanie śledzi a'la matias 2 duże ogórki kiszone 1 duże kwaśne jabłko 2-3 jajka  4 duże ziemniaki 1 duża cebula 2 duże łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 1 duża łyżeczka musztardy pieprz(...)zalewy w której były śledzie (opcjonalnie) Ziemniaki gotujemy około 20 min odkąd woda zacznie wrzeć, jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie ogórka kroimy w drobną kostkę i odciskamy. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy. Śledzie kroimy również w kosteczkę. Wszystko mieszamy. Jak jaka się ugotują również kroimy je w kostkę, dodajemy do reszty i dokładamy 2 łyżki jogurtu

Piekielna Kuchnia Pati
Śledzie z fasolą białą 149

śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. cebulę obrać i pokroić  w paski. Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki. Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie

Camilla w kuchni
Śledzie słodkokwaśne 146

mogą być też ala matijas) * 0,5 kg cebuli * słoik ogórków konserwowych * 0,5 kg jabłek * ketchup (mały słoik) * 0,5 szklanki oleju Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z olejem. Wszystkie składniki mieszamy. Źródło: przepis od mojej mamy

Pobite gary Barbary
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 184

Bardzo smaczne połączenie ziemniaków i śledzi.     Składniki: -8-10 ugotowanych w mundurkach średnich ziemniaków -4 płaty śledzi matias -4 średnie kiszone ogórki -kawałek pora -200 ml gęstego jogurtu naturalnego -4 łyżki majonezu -sól, pieprz    Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę i osuszamy. Wystudzone, obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Pora kroimy na drobno

Maminek kulinarny
Sałatka śledziowa w jabłku 123

wody, 200 ml octu jabłkowego, 3 goździki, 1 listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, 1 nieduży ziemniak sałatkowy, 4 płaty śledzia z oleju, 1/2 cebuli, ogórki z curry , musztarda francuska, 1 – 2 łyżki oliwy, Jabłka obrać, ściąć wierzch, delikatnie, dokładnie wydrążyć. ( po obraniu i wydrążeniu jabłka wkładać do wody zakwaszonej sokiem z cytryny lub octem(...)ostygnięcia. Ziemniaka ugotować, w skórce (w mundurku) al dente. Ostudzić. Obrać i pokroić w kostkę. Filety śledzia pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Wymieszać śledzia z ziemniakiem i cebulą. Doprawić do smaku musztardą i ogórkiem curry pokrojonym w kostkę. Dodać oliwę i wymieszać. Jabłka wypełnić sałatką. zastawa

królestwo garów
Śledzie smażone 175

każdej strony po 1-2 minuty, gdy będzie złoty jest gotowy. Śledzia spożywamy na ciepło, zaraz po usmażeniu, np. z ziemniakami z wody z koperkiem i kiszonymi ogórkami . Smacznego! The post Śledzie smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledź w śmietanie 99

towarzystwie pieczonych kartofelków. Ile miłośników śledzi tyle przepisów. U nas najczęściej jada się śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka i ogórka, które dobrze komponują się z pozostałymi składnikami nadając kwaskowatości i słodyczy oraz wzbogacając strukturę potrawy. Składniki : 5 filetów śledziowych (matias) 2 cebule 2 ogórki konserwowe 1 kwaśne(...)jabłko sok z cytryny cukier, biały pieprz 1 szklanka śmietany 18% 3 łyżki majonezu Wykonanie: Śledzie moczymy co najmniej 2 godziny w mleku. Wymoczone śledzie wycieramy papierowym ręcznikiem, układamy na półmisku i skraplamy sokiem z cytryny. „Espumisan Max to wyrób medyczny CE” Cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę. Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej lub kroimy w cienkie plasterki

Kasia i jej kobiecy świat
Śledzie w pikantnej salsie 161

wodę, delikatnie poddusić, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup i chwilkę dusić. Następnie dodać ocet, przyprawy, cukier, miód i jeszcze 1-2 min poddusić, zdjąć z ognia, wystudzić, odać ogórki pokrojone w kostkę, śledzie pokrojone w paski, całość wymieszać, przełożyć do pojemnika lub salaterki i włożyć do lodówki na kilka ok. 12 godzin, aby się przegryzły

Mix smaku
Sałatka śledziowa 294

zapamiętać tak krótkiej ilości składników. Składniki: 3 dużych ugotowanych ziemniaków 6 filetów śledziowych w oleju 2 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego 3 średnie ogórki kiszonych sól, pieprz majonez Wykonanie: Śledzie odsączone z oleju, ziemniaki, jajka i ogórki pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać groszek konserwowy, doprawić do smaku solą i pieprzem

Pasja Smaku
Śledziowa wieża. 163

cebulki drobno pokrojone Świeżo zmielony pieprz 1 mały ogórek kiszony pokrojony w kostkę 1 mała papryka konserwowa [TUTAJ] Wykonanie: Ziemniak obrać, pokroić w talarki, rozłożyć ściśle w ausztycherze ( obręczy). Docisnąć łyżką i na ziemniakach rozsmarować majonez. Następnie go góry, warstwami. Śledź pokrojony w paski, cebulkę, cebulkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, ogórki i na wierzch paprykę. Cebulka odbierze oliwę(...)śledzia i nie trzeba jej niczym doprawiać

Kulinarny karnet Christophera
Śledzie z marynowanymi grzybkami 180

kcal 120 g filetów śledziowych solonych 60 g grzybów marynowanych pół małej cebuli 2 łyżki majonezu light łyżeczka musztardy pieprz mały ogórek konserwowy WYKONANIE: 1. Śledzia moczymy w zimnej wodzie ok pół godziny. Odsączamy i kroimy w drobną kostkę. 2. Cebulę i ogórka drobno kroimy. 3. Grzybki odsączamy z zalewy i drobno siekamy. 4. Majonez łaczymy z musztarda i pieprzem

Atlas Smaków