śledzie w sosie - 1086 przepisów (strona:13/73)

Śledzie po kaszubsku 🐟🐟 674

łyżeczka majeranku 6-7 ziaren ziela angielskiego 3 świeże listki laurowe 250 g przecieru pomidorowego pół łyżeczki chilli – tu jest wyśmienita przyprawa sól i pieprz Przepis – Śledzie po kaszubsku Nasz przepis zaczynamy od krojenia. Płaty śledziowe kroimy w paski, a cebulę w piórka. Natomiast każdą śliwkę suszoną dzielimy na cztery części. Rozgrzewamy patelnię z ok. 50 ml oleju(...)gotujemy jeszcze maksymalnie 2 minuty. Na koniec dolewamy pozostały olej. Sos zanim dodamy do śledzi musi być zimny. Gdy już dodamy go należy dobrze całość wymieszać. Co ważne, śledzie w sosie powinny się przegryźć minimum dwa dni, a najmniej jeden dzień. Dlatego warto je zrobić szybciej. To wszystko, życzę wam smacznego. Koszt: 24 zł Przygotowanie: 30 minut Śledzie po kaszubsku

Kuchennyviral.pl
Śledzie w sosie pomidorowym 191

Polecam pyszne śledzie z cebulką w sosie pomidorowym . Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2-3 cebule 4 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego Słodka i ostra papryka Sól,pieprz Cukier 1 łyżka octu Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godzimy.Odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody,kroimy na mniejsze kawałki.Cebulę(...)cebula się zeszkli.Dodajemy koncentrat pomidorowy,ketchup,ocet i doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką,solą ,pieprzem i cukrem.Smażymy jeszcze przez 5 minut ciągle mieszając.Do ostudzonego sosu dodajemy śledzie i delikatnie mieszamy.Przekładamy do miski,przykrywamy i wstawiamy do lodówki . Śledzie najlepiej smakują po dwóch dniach

Bajeczna Kuchnia
Śledzie na ostro (po cygańsku). 285

zmianę: musztardę, ketchup i olej, przez cały czas mieszając, tak aby sos się nie rozwarstwił. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku. Do śledzi wlewamy sos i całość dokładnie mieszamy. Śledzie podajemy schłodzone.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Warsztaty kulinarne z pysznym śledziem od SEKO i 10 przepisów na śledzie. Świąteczne inspiracje z SEKO. 203

marynata przestygnie, dodajemy do niej śledzie pokrojone w ćwiartki, a następnie plasterki pomarańczy. Pozostawiamy do zamarynowania się - im dłużej tym lepiej.  3. Pumpernikiel z burakami, jajkiem i śledziem w lekkim sosie chrzanowym z koprem  4 filety śledziowe a’la Matjas SEKO  1 opakowanie chleba pumpernikiel  3 jajka ugotowane na twardo  2 średniej wielkości, upieczone buraki(...)zioła drobno siekamy i całość mieszamy ze śmietaną i dwoma rodzajami musztardy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Następnie ugotowane ziemniaki delikatnie rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Na talerz wykładamy śledzie i polewamy obficie sosem. Podajemy z ciepłymi ziemniakami.  8. Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i z orzechem włoskim  4-6 filetów śledziowych lekko solonych a'la Matjas SEKO

SMYKWKUCHNI
Śledź z sosem tatarskim 174

Śledź w sosie tatarskim to mistrzowskie połączenie słonawej ryby z kremowym sosem z kiszonymi górkami, marynowanymi grzybkami i cebulką. Moja ulubiona wersja świątecznego śledzika.   Składniki: 400g filetów śledziowych a'la matias cebula biała 2-3 kiszone ogórki ok 10 marynowanych grzybów leśnych 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy dijon łyżeczka miodu ½ łyżeczki soku(...)ogórkami i grzybkami. Majonez wymieszać z śmietaną, miodem, sokiem z cytryny i musztardą. Dodać posiekane składniki i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Śledzie serwować z porcją sosu tatarskiego lub pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać. Przechowywać w lodówce. Najlepsze są na drugi, trzeci dzień, gdy smaki się przegryzą. Trudność przygotowania: łatwe Ilość porcji: 2 Kaloryczność

Pyry na Gaz
Jak zrobić śledzie w oleju 500

Śledzie to jedna z ulubionych przystawek Polaków. Jemy je przy okazji spotkań towarzyskich, imprez i świąt. Ze względu na to, że śledź jest potrawą postną jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledź z koperkiem 119

płaty śledzia w oleju, pęczek koperku (ok. 40 g), sos(...)łyżki cukru, 3 łyżki soku z limonki, 4 łyżki oliwy Płaty śledzia osaczyć z oleju, osuszyć, pokroić w plasterki szerokości około 0,5 cm. Koperek posiekać. Składniki sosu dobrze wymieszać. Ułożyć śledzia, posypać koperkiem, polać sosem.   zastawa

królestwo garów
Śledzie w sosie pomidorowym 249

Śledzie z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym Składniki: z przepisu z bloga Gotuję bo lubię 700 g śledzi typu Matjas 400 g cebuli 3 marchewki słoiczek koncentratu pomidorowego (użyłam takiego o pojemności 190g) 1 łyżeczka kremu balsamicznego 100 ml oleju 1 szklanka wody 1 ząbek czosnku 2 płaskie łyżki cukru 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1/2 gorczycy sól(...)podsmażyć przez kilka minut. Dodać wodę, koncentrat pomidory oraz wszystkie pozostałe składniki. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Do przestudzonego sosu dodać śledzie, wymieszać, przełożyć do szczelnie zamykanego pudełka lub słoika i odstawić do lodówki. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Śledzie po kaszubsku 709

cebulką. W tym roku postanowiłam poszperać trochę, poszukać i posmakować innych rodzajów śledzi. Mam nadzieję, że zdążę się wszystkimi z Wami podzielić jeszcze przed świętami ;) Dziś zapraszam na śledzie w sosie pomidorowym z dodatkiem cebulki i ogórków konserwowych. Bardzo smaczna alternatywa do zwykłego śledzia, zapewne dobrze Wam znana.  Może skusicie się na mój przepis?:)   Składniki(...)minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Śledzie odsączamy na papierowym ręczniku, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do rondelka z sosem. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce. Śledzie najlepsze są na drugi dzień. Życzę smacznego! ;) Przepis pochodzi z bloga gotujzcukiereczkiem.blogspot.com

Czerwona Porzeczka
Śledzie z suszonymi pomidorami 214

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie z suszonymi śliwkami i cebulą 191

preferencji smakowych. Gotowe śledzie z suszonymi śliwkami i cebulą najlepiej jest wstawić na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie musztardowym Przepis na śledzie po kaszubsku Pasta z makreli i jajek – prosty przepis   Artykuł Śledzie z suszonymi śliwkami i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Śledzie na słodko z rodzynkami 278

półksiężyce. Następnie należy zeszklić cebulę. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, miód, sok z cytryny oraz rodzynki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy wszystko dokładnie mieszając. Śledzie przekładamy wystudzonym pomidorowym sosem.   Artykuł Śledzie na słodko z rodzynkami pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
SPOSOBY NA WIGILIJNEGO ŚLEDZIA 214

ŚLEDZIOWA Z POMARAŃCZAMI TATAR ZE ŚLEDZIA ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ I ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI OCTOWE ROLMOPSY ŚLEDZIE W ŚMIETANIE SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU ŚLEDZIE CYTRYNOWE WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU W ofercie firmy znajdziemy też wiele gotowych dań ze śledziem w roli głownej, które tylko wystarczy przełożyć na talerz. Są to m.in: *Beczka

Z Majeczką w kuchni
Tatar ze śledzia 195

buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 200 g filetów ze śledzia 2 konserwowe ogórki 1 mała cebula olej rzepakowy 1 łyżka siekanego koperku

Kulinarne przygody Gatity
Warsztaty Seko - na fali smaku 160

rolmopsy, moskaliki, koreczki), sałatki, pasty i produkty mrożone. Dominika przygotowała dla nas następujące przepisy: śledzika na grzance z konfiturą cebulowo-imbirową śledzia z selerem w sosie remoluade śledzie w chimichurri sałatkę ze słodkim śledziem w curry zdekonstruowana sałatkę śledziową na pieczonym ziemniaku śledzie w peperonacie z gorącymi ziemniakami gryczane bliny z jabłkiem, jajkiem i śledziem tatara

Kulinarne przygody Gatity
Restauracja „Biały Dwór” - Podzamcze koło Kwidzyna 222

naprawdę godzien polecenia. Równie oryginalny i smaczny okazał się łosoś podany na ziemniaczanym placku z dobrze dobranym sosem. Nieco słabiej wypadł śledź po holendersku z 3-ma sosami, choć amatorów śledzia z pewnością nie zawiedzie.. Wybór zup ciekawy. Ja, jak zwykle degustator żurku oceniłam wersję Białego Dworu na czwórkę ( przede wszystkim dlatego, że jadałam lepsze ). Mój mąż, nie znalazłszy

Smaki Ewy