plasterkach jabłek. Śmietanę słodką ubiłem na sztywno, dodałem startą cebulę, resztę soku z cytryny i kwaśną śmietanę. Wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, cukrem i pieprzem kajeńskim. Przygotowanym sosem polałem śledzie, na wierzchu należy ułożyć porcje borówek. Udekorowałem krążkami cebuli, plasterkami ogórków i koperkiem. Podałem z białym chlebem
R'n'G Kitchenpracochłonna ... ale czego się nie robi dla zaspokojenia swojego podniebienia i żołądka. Zachęcam również do spróbowania sałatki śledziowej z jabłkiem śledzi po kaszubsku śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem Składniki: 6 płatów śledziowych 2-3 szt. buraków 1 kg (można mniej) ziemniaków 6-8 szt.kiszonych ogórków 1-2 szt.cebuli 1 szt. jabłka(...)Śledzie namoczyłam aby usunąć z nich nadmiar soli. Odlewałam co jakiś czas z nich wodę i zalewałam je ponownie. Używając ręczników papierowych, wysuszyłam płaty śledziowe z nadmiaru wody. Pokroiłam śledzie w nieduże kawałki. Ugotowałam buraczki w łupinkach, obrałam ze skórki i starłam na tarce o dużych oczkach. Można oczywiście jeśli wolicie pokroić je w kostkę. Pokroiłam drobno cebulkę. Wymieszałam
potrawyregionalnewody 2-3 łyżki białego octu winnego 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu ¾ łyżeczki przyprawy do piernika ¼ łyżeczki cynamonu szczypta mielonego imbiru sól według uznania Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin. Jeżeli są bardzo słone, wodę podczas moczenia można kilka razy wymienić. Gdy będą już odpowiednie, osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę obrać, pokroić(...)Dodać przyprawy i owoce. Dusić razem ok. 5-7 minut lub nieco dłużej aż sos będzie odpowiednio gęsty. Doprawić do smaku (uważajcie na sól - dojdą jeszcze słone śledzie). Odstawić do wystudzenia. Gdy sos przestygnie można wyjąć liście i przyprawy w ziarnach. Śledzie pokroić w dzwonka. Delikatnie wymieszać z zimnym sosem. Odstawić do lodówki na 2-3 dni, żeby smaki się
Pełny talerzodsączyć i pokroić w paski. Jabłko umyć i obrać ze skórki oraz wykroić gniazdo nasienne. Jabłko, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z cytryną i pieprzem. Sosem zalać śledzie, jabłko, ogórki i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Przechowywać w lodówce. Smacznego!!! Polecam również inne przepisy: http://www.przepisybabci.com.pl/2014/06/09/sledzie-po-japonsku-ryba/ http://www.przepisybabci.com.pl/2014/11/23/sledzie-po-lowicku/
Przepisy BabciPyszne śledzie w sosie pomidorowym z cebulką i ogórkami konserwowymi, możemy przyrządzić je na święta lub wigilię. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków konserwowych 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki ketchupu 1 łyżka octu jabłkowego pieprz cukier olej do smażenia Sposób przygotowania: Śledzie moczymy przez 1-1,5 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy
Bajeczna Kuchniapomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką(...)Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym
Kulinarne przygody Gatityułożyć na półmisku. Cebulę pokroić w kostkę, przelać wrzątkiem na sicie by straciła ostrość. Śmietanę, majonez, musztardy, pokrojoną cebulę ,curry ,ocet,gorczycę i kurkumę wszytko wymieszać dokładnie. .Powstałym sosem zalać śledzie i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Viola cooks with passionPyszne i bardzo szybkie do zrobienia śledzie w sosie musztardowym z dodatkiem śmietany i majonezu. To przepyszna przekąska idealna na Świąteczny stół, ale i na każdą inną okazję. Tę sałatkę śledziową szykuje się błyskawicznie. Polecam również świetną i bardzo tradycyjną sałatkę śledziową ze śmietaną i jabłkiem oraz śledzika z żurawiną ! Nie można też nie wspomnieć o przepysznych śledziach
AniaGotuje.plmiski, dodajemy pokrojojną, przetartą cukrem cebulę, ziarenka granatu, rodzynki i pokrojone drobniutko chili. W miseczce łączymy olej, miód, sok z cytryny i grubo zmielony pieprz. Tak przygotowanym sosem polewamu śledzie.Mieszamy i pozostawiamy na minimum kilkanaście minut dp polaczenia się smakow. Smacznego
Gosia gotujeosolonej i ocukrzonej wodzie. Na patelni, łyżkę masła przesmażyć z łyżką mąki. Do zasmażki dodać pomidory, zagotować. Dodać odsączoną marchewkę, doprawić do smaku solą, cukrem i zagotować. Ostudzonym sosem zalać śledzie. Odstawić na co najmniej 12 godzin. W lodówce mogą stać kilka
królestwo garówsłoika majonezu średni kubek gęstego jogurtu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, suszony czosnek i zioła do smaku Wykonanie : Majonez wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawami. Śledzie odcedzić, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kwadraty. Jajka ugotować na twardo, a po przestudzeniu obrać. Fasolę odsączyć z zalewy. Korniszony pokroić w kosteczkę. wyłożyć do salaterki. Pory przekroić(...)posiekać w cienkie niteczki. Zalać osolonym wrzątkiem, a po 10 minutach odcedzić i ostudzić. Na spód salaterki wyłożyć korniszony, a na nich fasolę. Posmarować 1/3 porcji sosu. Na to wyłożyć śledzie, a na śledziach pory. Posmarować 1/3 sosu. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i położyć jako kolejną warstwę. Posmarować ostatnią porcją sosu. Na sos wyłożyć pokrojoną
Czerwień i błękitMarynowane śledzie możemy przechowywać w zalewie kilka dni. W ten sam sposób możemy marynować łososia. Również polecam.. Szwedzkie matiasy. Na każdym, tradycyjnie zastawionym "szwedzkim stole" nie może zabraknąć śledzia. 2 filety matiasów w marynacie 1 jabłko 100ml kremówki 50ml kwaśnej śmietany lub jogurtu 2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz kajeński, cukier truskawki lub konfitura z żurawin Matiasy wyjąć(...)zwinąć w ruloniki. Plasterki jabłek skropić cytryną i ułożyć na nich ruloniki śledziowe. Śmietanę kremową ubić, dodać kwaśną śmietanę, cytrynę, sól, pieprz kajeński i cukier do smaku. Sosem przykryć śledzie i położyć truskawki lub konfiturę z żurawin. Śledź opiekany. Składniki: 1 kg śledź świeży 2 cebule pokrojone w piórka 1 szk. ocet spirytusowy 6% 2 szklanki wody 2 liście
Kulinarny karnet Christopherazakwas. 3. Ryby (2 tygodnie przed wigilią) W moim wigilijnym menu goszczą zawsze trzy ryby: Karp po żydowsku , Sandacz w galarecie i Śledź w sosie musztardowym . Ich przygotowanie rozpoczynam zawsze 14 dni przed wigilią. Mimo, że gotowe filety trafią na dwa tygodnie do zamrażalnika, dzięki odpowiedniemu przyrządzeniu możemy zachować(...)filetowaniu, możemy kupić już wyfiletowane ryby. Filety wystarczy przed zamrożeniem zamoczyć na około godzinę w mieszance soku z cytryny, soli i pieprzu. Śledzie musimy jedynie wstawić do wody około 4 godziny przed wigilią. Jeśli ryby będą mocno zasolona możemy pozostawić ją do namoknięcia trochę dłużej, do około jednej doby. Karp
kuron.com.plKolejna potrawa w mojej kuchni, której nie trzeba dosalać, doprawiać i dodawać różnych zbędnych składników. Sałatka śledziowa, w której czuć smak wszystkich składników,oczywiście po odpowiednim
Kuchnia z widokiem na ogródczas. Podczas warsztatów, niemalże w oka mgnieniu wyczarowaliśmy przepyszną świąteczną zupę - krem z grzybów jesienny krem z dyni, nieco podobny do mojej zupy krem z dyni z mlekiem kokosowym sos żurawinowy - idealny dodatek do pasztetów, mięs i serów wigilijne ś ledzie marynowane z imbirem i śliwki w czekoladzie Mały, ale wielki - chciałoby się powiedzieć o robocie Kohersen Mycook po stworzeniu(...)tego urządzenia nadal mnie zaskakują, pomimo, że używam go już od dość dawna. Niedowiarków zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów :) sernik z białą czekoladą przygotowany w Kohersen Mycook śledzie w sosie curry Ps. Info dla niewtajemniczonych Wielofunkcyjny robot kuchenny Kohersen Mycook to wykorzystujące technologię indukcji urządzenie typu All in One (wszystko w jednym). Z takich urządzeń korzystają też szefowie kuchni
Cztery Fajery