Śledzie w pomidorach

Śledzie w pomidorach

Śledzie w pomidorach

Śledzie w pomidorach według przepisu z broszury p. Florentyny „100 przepisów przyrządzania ryb morskich”, z 1930 roku. W przepisie oryginalnym podane jest aby użyć 4-5 pomidorów świeżych, lub odpowiednią ilość konserwy pomidorowej. Ja użyłam domowy przecier pomidorowy . 500 g płatów świeżego śledzia, 600 ml przecieru pomidorowego, 2 – 3 marchewki, 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, tłuszcz do smażenia, sól, cukier, Płaty śledzi oprószyć mąką i usmażyć na tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Marchewki obrać pokroić (ja po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.