śledzie w sosach - 1117 przepisów (strona:14/75)

WEGETARIAŃSKI ŚLEDŹ W SOSIE KOPERKOWYM 93

czas nie jeść mięsa. Taki „drobiazg” nie mógł powstrzymać mnie przed podtrzymaniem tradycji, dlatego przygotowałam wegetariańską wersję wspomnianego przysmaku, w śmietanowym sosie koperkowym. I [...] Artykuł WEGETARIAŃSKI ŚLEDŹ W SOSIE KOPERKOWYM pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Śledzie na cztery sposoby. 132

ryby muszą być całkowicie przykryte zalewą. Wierzch polewamy dwiema łyżkami oliwy. Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 dni. Należy spożyć do 2 tygodni. 2) Śledzie w sosie pomidorowym z kurkami. Składniki: - 500 g matijasów - 2 małe słoiczki marynowanych kurek  - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 mały koncentrat pomidorowy - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy(...)łyżeczki musztardy z białą truflą* - 1/2 łyżeczki tymianku * Jest to musztarda na bazie Dijon, o lekko pikantnym smaku. Ja używam z firmy Vilnux. Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie ok. 3 godzin. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Ryby kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w marynacie. Całość przekładamy do słoika typu weck. Zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum

DominikaDolci
Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 153

calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 100 g białego ryżu 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki) 2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu pieprz(...)lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę. Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość

Słodkie okruszki
Ryżowo-paprykowa sałatka śledziowa 169

mnie połączenie idealne. Danie syte, ale nie za ciężkie. A w towarzystwie chrupkich sucharków smakowało wybornie. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: 100 g białego ryżu 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki)  2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu pieprz(...)lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę. Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość

Słodkie okruszki
Śledzie w sosie tatarskim 190

Śledzie schodzą u nas jak ciepłe bułeczki. Jedne się kończą a ja robię następne. Tym razem połączyłam śledzie z sosem tatarski. Sos ten jest świetnym dodatkiem do jajek oraz wędlin ale także doskonale komponuje się ze śledziami. Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki(...)drobną kosteczkę. Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 24 godziny aby smaki się przegryzły. Ja zawsze śledziki przechowuje w lodówce w szklanej misce lub słoju

Monia miesza i gotuje
Śledzie po kaszubsku z odrobiną porto 174

przygotowanie potraw. Fotki udają się tak jak widzicie. Mam nadzieję, że prostota proponowanych dań wpływa na pozycjonowanie stron i popularność bloga. A dziś polecam małe co nieco ze śledziem. Nic skomplikowanego :) Składniki : 3 płaty śledziowe 2 cebule 3 średnie ogórki konserwowe 3 łyżki koncentratu pomidorowego 5 śliwek suszonych 3 łyżki żurawiny, mogą być rodzynki łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 łyżki(...)koncentrat pomidorowy oraz porto - chwilę smażyć do połączenia składników Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru i szczyptą majeranku Sos wystudzić, całość przełożyć do słoja układając warstwami śledzie i sos- aż przejdą wspólnie smakami. Inspiracja pochodzi z miesięcznika Rossmanna - Skarb nr.12/2016 Moje uwagi: Śledzie po kaszubsku muszą postać w słoiku choć przez noc, wtedy najlepsze

Proste Potrawy
Śledzik na kilka sposobów, czyli przepis na Ostatki 139

przepisu na pod zdjęciem, a zostaniecie przekierowani na stronę z przepisem. Śledź po kaszubsku Domowe rolmopsy z papryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku II   Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Śledź wiejski Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź pod buraczkiem

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym po szwedzku 166

może być dla niektórych kłopot z kupieniem creme fraiche bo tej chyba w polskich sklepach nie ma. Ale i na to jest sposób więc nie ma wymówek - robimy śledzie w sosie śmietowo-musztardowym! Dobry śledź jest zawsze dobry a ten przepis przypasował mi bardzo więc i Was zachęcam do wypróbowania. Myślę, że sprawdzi się nie tylko podczas Świąt, ale też

Smaczna Pyza
Śledzie po kaszubsku. 139

cebula i papryka zmięknie.Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, przyprawiamy do smaku i jeszcze chwilę dusimy. Układamy w słoiku lub w innym naczyniu ; warstwę śledzi, następnie sos cebulowo paprykowy i znów śledzi itd. do wyczerpania składników.. Wkładamy na noc do lodówki.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM I PIETRUSZKĄ! 215

Niezawodny przepis na śledzie w sosie śmietanowym!SKŁADNIKI:- 10 filetów śledzi- 2 jabłka szara reneta- 150 ml śmietany 18%- 150 ml jogurtu greckiego- pietruszkaŚledzie moczymy w wodzie aby wypłukać nadmiar soli.Kroimy na kawałeczki.Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłka i pozostałe składniki.Mieszamy ze sobą.Marynujemy w lodówce przez noc.Gotowe

SMYKWKUCHNI
Śledzie w sosie musztardowym 151

Marynata: 1/2 szklanki białego octu winnego 2 łyżki cukru sól i biały pieprz do smaku Sos musztardowy: 3 łyżki musztardy 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz Przygotowanie : Śledzie opłucz i pokrój na dwu centymetrowe kawałki. Przygotuj marynatę: wszystkie składniki wymieszaj w rondelku(...)zagotuj na wolnym ogniu, ostudź Zimną marynatą zalej pokrojone śledzie i odstaw pod przykryciem na 24  godz. do lodówki Przygotuj sos, mieszając podane składniki.  Osącz zamarynowane śledzie, zalej z sosem musztardowym. Odstaw na całą dobę do lodówki. przepis stąd

Proste Potrawy
Śledzie po kaszubsku 3815

Śledzie po kaszubsku – czyli aromatyczne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem suszonych owoców. Przepisów i receptur na nie jest tyle, co gospodyń i gospodarzy przyrządzających wigilię, bo w każdym domu robi się je inaczej. Jednak śledzie przyrządzone po kaszubsku mają coś w sobie, że smakują nawet osobom, które za tradycyjnym śledzikiem nie przepadają (czyli na przykład mnie). Moim zdaniem(...)się zagotuje, zdejmujemy z ognia i studzimy. Namoczone śledzie kroimy w paseczki lub kostkę. Mieszamy z dwoma łyżkami oleju z czosnkiem. Do słoika układamy na zmianę warstwami śledzie i cebulę w sosie. Zamykamy, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej całą noc. Post Śledzie po kaszubsku pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
ŚLEDZIE CURRY (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu) 461

Śledzie to element prawidłowo skomponowanej diety ketogenicznej dlatego goszczą u nas regularnie w wielu wariantach jak te pod tłustą pierzynką czy po kaszubsku . Tym razem polecam Wam śledzie w sosie curry, które jemy na co dzień i od święta, ponieważ świetnie się prezentują i doskonale smakują. Połączenie słonego śledzia, ze słodkawą przyprawą curry i pikantną cebulką daje niesamowity efekt Składniki(...)zalać woda na godzinę. Cebulę posiekać w drobna kostkę a następnie sparzyć wrzątkiem i wystudzić. Wymieszać majonez, śmietanę,curry, sok z cytryny i przestudzoną cebulę. Śledzie pokroić w drobne kawałki i wymieszać z sosem. Opcjonalnie można dodać pokrojonego ogórka kiszonego. Całość wstawić do lodówki minimum na noc. Polecam przed podaniem oprószyć posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! — BTW całości

Ola la LCHF
Śledź z curry 128

razem propozycja śledzia na wigilijny stół ( i nie tylko) w nieco orientalnym wydaniu. Słone i miękkie kawałki śledzia pod kremowym sosem z chrupiącą cebulą to eksplozja smaku i tekstury w jednym kęsie. Do zrobienia w kilka minut! Będzie ciekawą odmianą na świątecznym stole i z pewnością zdobędzie kubeczki smakowe gości. Jeśli lubicie te ryby i ciekawe połączenia, to jest(...)majonezu Sposób przygotowania: 1. Śledzia pokrój na mniejsze kawałki. 2. Cebulę pokrój w małe piórka lub bardzo cienkie półplasterki. 3. Wymieszaj majonez z przyprawą curry i cebulę. 4. Śledzia przykryj powstałym sosem i wstaw do lodówki na 15min. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śledzie po cygańsku 2251

moja kolejna wigilijna propozycja. Połączenie śledzi z cebulą, ogórkami i sosem pomidorowym to połączenie doskonałe. Warto przygotować te śledziki, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 2 cebule, 3 ogórki konserwowe, oliwa do smażenia, Sos: 1/2 szklanki wody, 1,5 łyżki oleju, 150 ml ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym SPOŁEM, 1,5 łyżki octu spirytusowego SPOŁEM, 1,5 łyżeczki(...)wodzie. Następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Ogórki konserwowe ścieram na tarce o dużych oczkach. 3. Śledzie mieszam z ogórkami, cebulą i zimnym sosem pomidorowym. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane śledzie odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce, aby smaki się "przegryzły".  Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania