łyżka majeranku, 2 listek laurowy, 4 ziela angielskie, 200 g koncentratu pomidorowego, 4 łyżki pikantnego ketchupu. Delikatny śledzik w sosie pomidorowym z dodatkiem suszonych śliwek i moreli na pewno trafi w gust nie jednego smakosza :) Śledzie pokroić na około 4-5 cm kawałki, przełożyć do miski i zalać octem. Wymieszać i odstawić na ok. 1 godzinę(...)oraz ketchup i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać około 10 łyżek oleju. Wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Przygotować średniej wielkości słoiczki i układać w nich warstwami (na przemian) śledzie z sosem pomidorowym. Przechowywać w lodówce. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej KuchniCoś szybkiego i coś łatwego na kanapkę . Nie znam łatwiejszego smarowidła kanapkowego . Składniki 2 jajka 1 puszka śledzi w sosie pomidorowym 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka musztardy ostrej pieprz do smaku sól ( nie koniecznie ponieważ śledzie są słone) Wykonanie - Ugotować jajka - Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub posiekać . - Do miseczki przełożyć
Eli Gotowanietrójkąciki z kurczakiem i pieczarkami Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Francuskie ślimaczki ze szpinakiem Tortilla z pesto bazyliowym i szynką Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej Śledzie w sosie salsa Bigos z kiszonej kapusty – łatwy i pyszny! Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci Serki Gentelmen’ki Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach LIKIERY, DRINKI i ALKOHOLE: Jeśli(...)kurczakiem, pomidorami i oliwkami Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Oryginalna sałatka grecka (chłopska) z fetą Sałatka z makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym Śledzie pod pierzynką. Szuba. Sałatka śledziowa. Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem CIASTA, CIASTKA, BABECZKI
Kulinarne PrzebojeJakiś czas temu kupiliśmy sos tandoori curry, który połączyliśmy ze śledziami, słodkim ananasem i niebiańskimi morelami. Resztę zobaczcie sami. Składniki 500 g filetów śledziowych 200 g świeżego ananasa 200 g suszonych moreli 1 garść rodzynków 1/4 małego kalafiora 4 szalotki 100 ml oleju sezamowego 1 szklanka sosu tandoori curry 125 ml soku pomidorowego Przygotowanie Szalotki obieramy, kroimy w krążki(...)ogniu. Studzimy. Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu, przez dwie godziny, często wymieniając wodę. Osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy na 1 cm kawałki. Dodajemy do sosu, delikatnie mieszamy i przekładamy do naczynia. Śledzie najlepiej smakują po kilku dniach
R'n'G Kitchenpiórka i zalewamy wrzątkiem. Tak sparzoną kładziemy na ostatnią warstwę śledzi. Teraz czas na zalewę. Mieszamy ze sobą sok z cytryny, czosnek, olej, cukier i sól. Tak przygotowanym sosem zalewamy śledzie. Całość przykrywamy i zostawiamy w lodówce. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Nadal jestem na diecie i nie wolno mi jeść cebuli i stosować ostrych przypraw, wymyśliłam więc wersję śledzi w sosie pomidorowym łagodną (bez cebuli i pieprzu). Jak się okazało, takie śledziki też są bardzo pyszne. SKŁADNIKI 6 śledzi matiasów 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki miodu pszczelego łyżeczka octu 2-3 łyżki oliwy 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela
Passions hobbies lifeŚwiętach... Trzeba wziąć mały oddech i zacząć przygotowywać się do Sylwestra, który już lada moment. Był na blogu przepis na mojego ulubionego śledzia w sosie czosnkowym , dzisiaj pojawi się przepis na klasycznego śledzika w oleju. Nie może go zabraknąć na żadnym imprezowym stole. Śledzie powinniśmy przygotować co najmniej jeden dzień przed Sylwestrem
Kulinarne przygody Gatityosuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w ukośne paski. Cebulkę drobno pokroić, koperek posiekać. Do śmietany dodać cebulkę, koperek, doprawić do smaku, wymieszać. Ułożyć na zmianę na półmisku pokrojone śledzie i sos śmietanowy. Udekorować koperkiem i piórkami cebulki. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem
Smakołyki Asimajonezem. Nie solimy, bo śledzie już są słone. Można dodać odrobinę pieprzu. Po godzinie odsączamy filety z mleka, kroimy w zgrabne kawałki. Na półmisek wykładamy warstwę sosu, układamy na nim śledzie i przykrywamy resztą sosu. Smacznego
Kulinarne przemysleniarobili te śledzie na patelni, ja byłam wtedy mała, śledzi nie lubiłam, ale uwielbiałam wyjadać z nich rodzynki. Pyszne, miękkie rodzynki w pomidorowym sosie. Te rodzynki, które przygotowałam dziś smakują dokładnie tak samo, jak tamte (za śledzie też mogę ręczyć). Na pewno posmakują każdemu, kto lubi śledzie w nieco słodszym wydaniu. kilka filetów śledziowych typu matjas 250 g. rodzynek(...)miód i jeśli potrzeba doprawić do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty można rozrzedzić odrobiną wody. Ostudzić. Do słoika lub innego naczynia (dobrze jeśli ma pokrywkę) wkładać śledzie na przemian z sosem. Ostatnią warstwą musi być sos. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki na minimum dobę. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce około tygodnia. * Śledzie przed podaniem wyłożyć
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieCzas na sylwestrowe przekąski czyli np śledziki w gorącym, latynoskim sosie salsa. Śledzie z dodatkiem ananasa, papryki w pomidorach to idealna propozycja dla każdego. Śledzie są szybkie, łatwe w wykonaniu i pyszne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkiedy je przyrządzam. Obok stoi szklanka wody do popicia. Zawsze jestem spragniona po śledziach. Co roku na Boże Narodzenie przyrządzam kilka rodzajów śledzi. Robię śledzie w zalewie , śledzie sałatkowe i w różnych sosach np. musztardowym lub pomidorowym . Śledzie lubiłam już jako dziecko. Nie mogę pojąć, że moje dzieci nie cierpią śledzi. Mój małżonek też nie należy do ich fanów(...)zawsze mamy gości na święta, którym śledzie bardzo smakują. Mam więc dla kogo je przyrządzać. Sałatka śledziowa Składniki: 4 porcje 200 g śledzi solonych 1 duże jabłko 3 kiszone ogórki 1 szalotka Sos śmietankowy 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka nasion brązowej gorczycy 2 łyżki majonezu pieprz do smaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Namocz śledzie w zimnej wodzie. Czas
codojedzeniadrobną kosteczkę, wszystko wrzucić do miski.W osobnym naczyniu przygotować sos. Miód wymieszać z ketchupem i musztardą, przyprawić pieprzem, na sam koniec cały czas mieszając dolewać olej. Gotowym sosem zalać śledzie, całość wymieszać. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku
Kuchenne aromatysię uzyskać - jest to sprawa tak naprawdę indywidualna ). Po wymoczeniu pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Musztardy wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić pieprzem. Sos wymieszać z cebulą oraz śledziami. Całość odstawić na kilka godzin do lodówki. Życzę smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat SmakuPewnie nie każdy z was lubi śledzie, ja też nie jem ich za często, ale od dwóch tygodni ciągle miałam na nie ochotę ;) kiedyś kupiłam sobie śledzia w sosie musztardowym i był pyszny! :) jednak w skład wchodził oczywiście majonez, śmietana, cukier i takie tam bomby kaloryczne. Wczoraj przygotowałam sobie light-ową wersję takiego śledzia i dziś kiedy przeszedł
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość