Sałatka warstwowa ze śledziem, kapustą pekińską, jajkami i żółtym serem to bardzo smaczna propozycja dla amatorów sałatek śledziowych. Dzięki poszczególnym warstwom, składniki nie łączą się ze sobą przypadkowo, ale tworzą niepowtarzalny smak. Taka sałatka doskonale sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na domowej imprezie. składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 2 czerwone cebule(...)wrzucamy na dno szklanej miski. Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie umieszczamy je na warstwie cebuli. Na śledziach rozsmarowujemy połowę sosu majnezowo-śmietanowego. Kapustę pekińską drobno szatkujemy po czym równo rozprowadzamy na warstwie sosu a następnie smarujemy drugą połową sosu majonezowo- śmietanowego. Na wierzch sałatki ścieramy na tarce o dużych
Smakowite Daniaśledzie na świąteczny stół lub szukacie pomysłu na imprezową przekąskę – szczerze polecam! Smørrebrød to dosłownie ‘posmarowany chleb’ – to rodzaj otwartej kanapki na żytnim chlebie, podawanej do zjedzenia nożem i widelcem – z racji piętrzących się na kromce dodatków: zimnych i ciepłych mięs, kiełbas, wędlin, pasztetów, ryb, krewetek, jajek, serów, świeżej i marynowanej cebuli, przeróżnych warzyw, feerii sosów majonezowych, chrzanowych, reliszy(...)poprzez dodatki – słodki ciemny chleb balansuje smak ryby, cebula i szczypior dodają ostrości. Korniszony to chrupki i octowy element całości, a dodatek ziół wnosi powiew świeżości do ciężkiego sosu. Jeśli chcecie śledzie podać na stół nie w formie kanapek, rozłóżcie sałatkę na półmisku, obłóżcie ją plasterkami jajek, posypcie krążkami cebulki, korniszonami i ziołami – tak, żeby przy nabieraniu sałatki goście mieli
Karo in the Kitchengorczycy 1 liść laurowy 2 łyżki cukru kilka rodzynek i żurawiny Sos: 4 cebule 4 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru 4-6 łyżek oleju 1 garść żurawiny 1 garść rodzynek 3/4 szklanki wody sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Składniki na zalewę zagotować. Śledzie (wymoczone w wodzie lub mleku) włożyć do ostudzonej zalewy i pozostawić(...)rodzynki, żurawinę i cukier (cały czas mieszać). Wlać wodę wymieszaną z przecierem i doprawić solą z pieprzem. Całość dusić przez około 3-4 minuty (cały czas mieszając). (Sos powinien mieć gęstą konsystencję.) Śledzie przekroić wzdłuż - na dwie połówki, namoczyć w sosie, pozwijać w rulon (można zwinąć z odrobiną cebuli, żurawiną i rodzynkami) i ułożyć warstwami w słoiku lub misce. Całość
Di gotujeniej w domu. Zrobiłam i muszę przyznać, że bardzo mi smakowało, pomimo tego, że dałam zdecydowanie za dużo majonezu. Potem okazało się, że identyczne śledzie zrobiła też ciocia (z odpowiednią ilością sosu). W tym roku na pewno powtórzę. Składniki: 500 g matjasów 2 łyżki majonezu (lub majonez + śmietana) 2 - 3 łyżeczki curry 5 ogórków konserwowych(...)kilka godzin przed podaniem przygotować sos. Cebulę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z curry, majonezem (lub majonezem i śmietaną). Śledzia wyjąć z zalewy i pokroić. Wymieszać z sosem i odstawić na kilka godzin
Sto kolorów kuchnimiodu sól, pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek Przygotowanie Śledzie pokrójcie na małe kawałki. Musztardy połączcie ze śmietaną i majonezem, dodajcie miód, sól i pieprz, dokładnie wymieszajcie. Do sosu wrzućcie pokrojone śledzie oraz koperek, jeśli używacie. Przełóżcie do słoika, zakręćcie i odstawcie do lodówki
OliveandThymegorczycy 1 liść laurowy 2 łyżki cukru kilka rodzynek i żurawiny Sos: 4 cebule 4 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru 4-6 łyżek oleju 1 garść żurawiny 1 garść rodzynek 3/4 szklanki wody sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Składniki na zalewę zagotować. Śledzie (odsączone z oleju) włożyć do ostudzonej zalewy i pozostawić w niej(...)cukier (cały czas mieszając). Wlać wodę wymieszaną z przecierem pomidorowym i doprawić solą z pieprzem. Całość dusić przez około 3-4 minuty (nadal cały czas mieszając). (Sos powinien mieć gęstą konsystencję.) Śledzie przekroić wzdłuż - na dwie połówki, namoczyć w sosie, pozwijać w rulon (można zwinąć z odrobiną cebuli, żurawiną i rodzynkami) i ułożyć warstwami w słoiku lub misce. Całość zalać
Di gotujecebuli i zagotować na niedużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą , ostudzić. Filety śledziowe pokroić w kostkę i ułożyć warstwami w słoiku. Każdą warstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem można udekorować posiekaną zieloną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Tak przygotowane śledzie skutecznie pobudzają zmysły. Wspaniałe danie na Wigilię
Przepisy i porady kulinarneszklanki rodzynek 300 ml pomidorowej passaty pół łyżeczki tabasco 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Śledzie włożyłem do miski, zalałem wodą i moczyłem 2 godziny. Po wciągnięciu z wody, osuszyłem i pokroiłem na nieduże kawałki. Rodzynki i żurawinę zalałem gorącą wodą i zostawiłem na około(...)odcedzone rodzynki, żurawinę, tabasco. Wszystko razem dusiłem 2 minuty, wlałem passatę, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Gotowałem razem jeszcze 2 – 3 minuty, sos powinien być dosyć gęsty. Śledzie wyłożyłem do salaterki, przekładając gorącym sosem. Zostawiłem do wystygnięcia, po czym wstawiłem do lodówki
R'n'G Kitchensuszone daktyle 1 szklanka passaty pomidorowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z cytryny pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Śledzie włożyłem do miski, zalałem wodą i moczyłem 2 godziny. Po wciągnięciu z wody, osuszyłem i pokroiłem na nieduże kawałki. Rodzynki, daktyle i morele zalałem gorącą wodą i zostawiłem na około(...)pokrojone morele i daktyle. Wszystko razem dusiłem, dodałem koncentrat pomidorowy i passatę pomidorową, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Gotowałem razem jeszcze 2 – 3 minuty, sos powinien być dosyć gęsty. Śledzie wyłożyłem do salaterki, przekładając gorącym sosem. Zostawiłem do wystygnięcia, po czym wstawiłem do lodówki
R'n'G Kitchenbólu, ale oszczędzę tego widoku Wam a mnie samej takiego upokorzenia. POZOSTAŁE SAŁATKI: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka Śledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta kanapkowa z pora(...)Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 7. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 8. Sałatka Jarzynowa 9. Sałatka Fasolowa 10. Sos tatarski mocno grzybowy 11. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, 12. Sałatka pieczarkowa 13. Sałatka szpinakowa z kawiorem 14. Sałatka szpinakowa
Wypisz Wymalujpietruszka, czosnek - zdecydowanie zasługuje na polecenie. Mieszankę kupić można tu: KLIK . Dla sałatkożerców coś na ząb: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka Śledziowa a'la sos tatarski 3. Śledzie solone podawane w słoiku + ekspresowa sałatka paprykowa 4. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 5. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 6. Kremowa sałatka włoska ze śledziem
Wypisz Wymalujśledź w oleju z żurawiną, ogórkiem i papryką Śledzie wigilijne z kurkami Śledzie wigilijne z marynowanymi grzybami , ogórkami i papryką Wigilijne Śledzie z marynowanymi warzywami śledzie po sułtańsku. Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem wigilijne rolmopsy z ogórkiem i koperkiem w delikatnej zalewie octowej Rolmopsy wigilijne z marchewką, ogórkiem i koperkiem w zalewie winno-octowej Śledzie w pikantnej salsie Wigilijna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOprawione śledzie pokroić na paseczki. Obrać cebule i pokroić w cienkie plasterki. Jogurt i,śmietanę wymieszać ,dodając sok i miód,oraz musztardę, doprawiając pieprzem. Do tak przygotowanego sosu dodać pokrojone śledzie,wymieszać Na koniec dodać zieloną pietruszkę.Odstawić do przegryzienia smaków. Wyjątkowe i smaczne wspomnienie mojego dzieciństwa
w mojej kuchniDzisiejszy przepis na śledzie w zalewie octowej, to świetna baza do wielu pysznych przekąsek. Możecie takie śledzie podać w ulubionym, dowolnym sosie, czy ze śmietaną Składniki na śledzie: 1,2kg świeżych tuszek śledziowych 650ml wody 300ml octu 1 duża cebula 1 marchewka 4 czubate łyżki cukru 2 płaskie łyżki soli po łyżeczce ziaren gorczycy i ziaren pieprzu po 5 liści
NiePieprz.pljabłka 1 mała cebula Na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny łyżeczka musztardy biały pieprz łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Śledzie moczymy minimum 60 minut w zimnej wodzie, odsączamy, osuszamy i kroimy w paski. Ogórki kiszone, jabłka i cebulę kroimy w kostkę. Składniki łączymy ze sobą w misce, dodajemy
Smak mojej kuchni