Śledzie w śmietanie najczęściej zajadamy w formie dania obiadowego, gdzie używamy do jego wykonania słodkiej śmietanki 18%, a masa jest dość płynną i pełni funkcję sosu. Śledzie w śmietanie na obiad koniecznie muszą być z jabłkiem, cebulą oraz ziemniakami. Świąteczne śledzie w śmietanie zaś przyrządzamy bardziej na gęsto – a przepis na nie pojawi się wkrótce na blogu. Polecam(...)gęstej śmietany 18% 1 mała cebula – ok 60 g 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) pieprz do smaku sól (opcjonalnie) kilka gałązek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie w śmietanie: Śledzie 3 razy przepłukać pod zimną wodą, a następnie zamoczyć w misce na 2-3 h w 2 szklankach zimnego mleka. Jeśli matiasy po tym czasie wciąż są za słone
Kulinarne PrzebojeŚledzie w śmietanie najczęściej zajadamy w formie dania obiadowego, gdzie używamy do jego wykonania słodkiej śmietanki 18%, a masa jest dość płynną i pełni funkcję sosu. Śledzie w śmietanie na obiad koniecznie muszą być z jabłkiem, cebulą oraz ziemniakami. Świąteczne śledzie w śmietanie zaś przyrządzamy bardziej na gęsto – a przepis na nie pojawi się wkrótce na blogu. Polecam(...)gęstej śmietany 18% 1 mała cebula – ok 60 g 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) pieprz do smaku sól (opcjonalnie) kilka gałązek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie w śmietanie: Śledzie 3 razy przepłukać pod zimną wodą, a następnie zamoczyć w misce na 2-3 h w 2 szklankach zimnego mleka. Jeśli matiasy po tym czasie wciąż są za słone
Kulinarne Przebojekwaśnej śmietany 18% ½ łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku Jeśli wykorzystujemy śledzie solone to moczymy je w mieszance z zimnej wody z ½ szklanki octu, aż śledzie zbieleją. Dzięki temu zabiegowi ości będą miękkie i niewyczuwalne, a śledź się nie rozpadnie. Ja przygotować Śledzie w śmietanie, z cebulką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym: Jabłka, ogórka i cebulę możemy zetrzeć(...)ewentualnie doprawiamy do smaku. Na końcu dodajemy pokrojone śledzie, delikatnie mieszamy aby śledzie się nie rozpadły. Przekładamy do miseczki lub słoika i wstawiamy do lodówki. Ja śledzie tak przygotowane zostawiam w lodówce na około 24 godziny aby się przegryzły. Przechowujemy w lodówce. Podajemy schłodzone . Smacznego! The post Śledzie w śmietanie z cebulą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoje wydanie śledzia, które powstało bardzo spontanicznie :). Spróbuję zebrać przepis w całość, bo jak coś tworzę to robię zapiski, ale trudno mi je potem odszyfrować. Składniki: 60-70 dag płatów śledziowych 2 średnie cebule mały słoik podrzybków marynowanych, (mogą być również kozaki, pieczarki lub borowiki) 4 jaja szczypiorek(...)jabłko biały pieprz 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki kolendry kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe 2 łyżki oliwy 2 łyżki majonezu śmietana łyżka musztardy stołowej Po sprawdzone przyprawy proszę zajrzeć do www.owocowyraj.eu Śledzie jeśli są solone należy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, wodę kilka razy odlać. Cebulę pokrojoną w krążki sparzyć. Śledzie i grzybki pokroić
Apetyczna babeczkaSkładniki: 4 filety matiasy, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka cukier, 1 łyżeczka ocet winny,1 cebula biała, 200 ml śmietana gęsta matiasy bez moczenia tylko
W Mojej Kuchni Lubięsmaki doskonale się równoważyły. Tego śledzia szykujemy dzień wcześniej przed Wigilią, przed Sylwestrem, aby smaki się przegryzły. Podane z kromką chleba czy też z ziemniakami w mundurkach smakują doskonale np. podczas wigilijnej kolacji. W tym przepisie można wykorzystać śledzie solone, wymoczone przed obróbką w mleku lub marynowane śledzie. Polecam! Składniki na Śledzie w śmietanie z cebulą czerwoną, jabłkiem i ogórkiem(...)kwaśnej śmietany 18% ½ łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku ½ szklanki octu Wykorzystujemy śledzie solone, moczymy je w mieszance z zimnej wody z ½ szklanki octu, aż śledzie zbieleją. Dzięki temu zabiegowi ości będą miękkie i niewyczuwalne, a śledź się nie rozpadnie. Ja przygotować Śledzie w śmietanie z czerwoną cebulą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym: Jabłka, ogórka i cebulę kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśledzie z oleju w cebulce. Niektórzy lubią również śledzie w śmietanie, ale może warto spróbować śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami. Swój niezwykły smak zawdzięczają suszonym pomidorom, delikatnej i miękkiej cebulce, a włoskie orzechy delikatnie chrupią podczas jedzenia. Przygotowanie tej przystawki jest niezwykle szybkie, zwłaszcza w odróżnieniu od tradycyjnych śledzi nie musimy czekać aż smaki się przegryzą. Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!octu 2 szklanki wody 1 łyżka cukru po kilka ziarenek ziela i pieprzu czarnego posiekany szczypiorek, natka pietruszki lub koperek do posypania potrawy. Przepis na śledzie ze śmietaną: Krok 1. Filety ze śledzi wyjąć z zalewy, osączyć i włożyć do miski z zimną wodą. Moczyć przez około 2 godziny. W tym czasie 2-3 zmienić wodę, za każdym razem(...)szklanym lub kamiennym naczyniu, obłożyć cebulą i jabłkami. Następnie zalać całość zalewą. odstawić do zamarynowania w chłodne miejsce. Na krótko przed wydaniem osączyć śledzie z zalewy, ułożyć je na półmisku i każdą porcję śledzia polać gęstą śmietaną. Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki albo udekorować koperkiem. Albo układać porcje śledzi z cebulką na kromkach chleba z masłem
Moja Książka Kucharskaprzez noc przeleżeć w lodówce, by smaki się przegryzły. Poniżej znajdziecie przepis na pyszne śledzie w śmietanie, które z pewnością posmakują wszystkim miłośnikom śledzi i nie tylko. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z OGÓRKIEM KONSERWOWYM Składniki 6 solonych śledzi 4 ogórki konserwowe 2 średniej wielkości cebule 200 g śmietany 18% pęczek kopru pieprz Wykonanie Śledzie(...)słoność, jeśli będą zbyt słone, należy je moczyć nieco dłużej. Po upływie czasu wyjmujemy śledzie z wody, osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego i kroimy w paseczki. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki również kroimy w kostkę. Śledzie, ogórki i cebulę umieszczamy w misce. Dodajemy śmietanę, posiekany koperek oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do lodówki
Alle Dobre!octem winnym. Śledzie w śmietanie przygotowuję na kilka sposobów: z dodatkiem majonezu lub nie, łączę pół na pół śmietanę z jogurtem naturalnym, z jogurtem naturalnym z dodatkiem 2 łyżek kwaśnej śmietany – wersja lżejsza, z dodatkiem majonezu i chrzanu, z dodatkiem majonezu i musztardy, w śmietanie z dodatkiem łyżeczki ostrej musztardy, w śmietanie z dodatkiem łyżeczki chrzanu. Dodatkowo wzbogacam smak(...)miseczce łączę rózgą śmietanę, majonez i musztardę. Wsypuję drobno posiekaną natkę, cukier puder i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Łączę ze śledziami. Jeśli wolisz, możesz kolorowy pieprz zastąpić zwykłym lub pieprzem cytrynowym, nada dodatkowego aromatu. Śledzie w śmietanie przechowuj w lodówce, do kilku dni w słoiku lub w szklanej misce przykrytą folią spożywczą. Lepiej przygotować je np. dzień przed świętami
Zasmakuj Kuchniogórkiem konserwowym są tak pyszne, że koniecznie musicie je wypróbować w najbliższym czasie :) Więcej przepisów na smaczne śledzie wigilijne znajdziecie tutaj: Śledzie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w śmietanie i majonezie – Składniki: 200g śledzi Matjas w oleju 2 łyżki soku z cytryny pieprz do smaku 1 mała cebula – ok. 60g 3 ogórki konserwowe – ok. 110g 1 czubata(...)miseczki ze śledziami dodać 1 czubatą łyżkę kwaśnej gęstej śmietany 18%, 2 czubate łyżki majonezu, posiekaną cebulkę oraz ogórki konserwowe. Całość dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem przełożyć śledzie na półmisek, oprószyć posiekaną natką pietruszki (opcjonalnie). Smacznego! Niektórzy do takich śledzi w śmietanie i majonezie dodają jeszcze kwaskowate jabłko
Kulinarne PrzebojeŚledź w śmietanie to nieodzowny element „wystroju” każdego stołu wigilijnego, imieninowego, urodzinowego czy imprezowego. Jeśli przy stole zasiada starsze pokolenie, to nie unikniecie „śledzika(...)wiecie, ja śledzie kocham. Kocham miłością pierwszą i jedyną. Z cebulą, śmietaną, olejem, ze wszystkim. Są takie dni, kiedy myśl o śledziu wzbudza we mnie myśli mordercze i samobójcze jednocześnie, bo w lodówce jak na złość nie ma i rozpacz moja jest bezdenna. Lubię do śledzi dodawać różne, fajne rzeczy i kombinować smakowo. Jedno jest pewne-wszelkie filety śledziowe
ladykitchenwodzie. Rada: śledzie śmietanie z ziemniakami jako danie obiadowe najlepiej sprawdzają się latem, gdy pogoda jest upalna. Fajnie pasują do nich małosolne lub kiszone ogórki. Artykuł Zimny śledź w śmietanie i gorące ziemniaki. Tak, to naprawdę jest pyszne! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska