śledzie z oleju w cebulce. Niektórzy lubią również śledzie w śmietanie, ale może warto spróbować śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami. Swój niezwykły smak zawdzięczają suszonym pomidorom, delikatnej i miękkiej cebulce, a włoskie orzechy delikatnie chrupią podczas jedzenia. Przygotowanie tej przystawki jest niezwykle szybkie, zwłaszcza w odróżnieniu od tradycyjnych śledzi nie musimy czekać aż smaki się przegryzą. Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!octu 2 szklanki wody 1 łyżka cukru po kilka ziarenek ziela i pieprzu czarnego posiekany szczypiorek, natka pietruszki lub koperek do posypania potrawy. Przepis na śledzie ze śmietaną: Krok 1. Filety ze śledzi wyjąć z zalewy, osączyć i włożyć do miski z zimną wodą. Moczyć przez około 2 godziny. W tym czasie 2-3 zmienić wodę, za każdym razem(...)szklanym lub kamiennym naczyniu, obłożyć cebulą i jabłkami. Następnie zalać całość zalewą. odstawić do zamarynowania w chłodne miejsce. Na krótko przed wydaniem osączyć śledzie z zalewy, ułożyć je na półmisku i każdą porcję śledzia polać gęstą śmietaną. Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki albo udekorować koperkiem. Albo układać porcje śledzi z cebulką na kromkach chleba z masłem
Moja Książka Kucharskaogórkiem konserwowym są tak pyszne, że koniecznie musicie je wypróbować w najbliższym czasie :) Więcej przepisów na smaczne śledzie wigilijne znajdziecie tutaj: Śledzie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w śmietanie i majonezie – Składniki: 200g śledzi Matjas w oleju 2 łyżki soku z cytryny pieprz do smaku 1 mała cebula – ok. 60g 3 ogórki konserwowe – ok. 110g 1 czubata(...)miseczki ze śledziami dodać 1 czubatą łyżkę kwaśnej gęstej śmietany 18%, 2 czubate łyżki majonezu, posiekaną cebulkę oraz ogórki konserwowe. Całość dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem przełożyć śledzie na półmisek, oprószyć posiekaną natką pietruszki (opcjonalnie). Smacznego! Niektórzy do takich śledzi w śmietanie i majonezie dodają jeszcze kwaskowate jabłko
Kulinarne PrzebojeŚledź w śmietanie to nieodzowny element „wystroju” każdego stołu wigilijnego, imieninowego, urodzinowego czy imprezowego. Jeśli przy stole zasiada starsze pokolenie, to nie unikniecie „śledzika(...)wiecie, ja śledzie kocham. Kocham miłością pierwszą i jedyną. Z cebulą, śmietaną, olejem, ze wszystkim. Są takie dni, kiedy myśl o śledziu wzbudza we mnie myśli mordercze i samobójcze jednocześnie, bo w lodówce jak na złość nie ma i rozpacz moja jest bezdenna. Lubię do śledzi dodawać różne, fajne rzeczy i kombinować smakowo. Jedno jest pewne-wszelkie filety śledziowe
ladykitchenwodzie. Rada: śledzie śmietanie z ziemniakami jako danie obiadowe najlepiej sprawdzają się latem, gdy pogoda jest upalna. Fajnie pasują do nich małosolne lub kiszone ogórki. Artykuł Zimny śledź w śmietanie i gorące ziemniaki. Tak, to naprawdę jest pyszne! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaKanapka ze śledziem to dość oryginalny pomysł na podanie tej znanej głównie z przystawek ryby. Wykorzystamy tutaj śledzia marynowanego w occie. Do przygotowania tej kanapki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodać 2-3 łyżki jeśli lubicie więcej „sosu”. Polecam Wam także:- – śledzie po kaszubsku – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych(...)cebulą. Dzięki sokowi z cytryny jabłko nie ściemnieje. Śledzie pokrój na małe kawałki o szerokości 2-3 cm. Ułóż w naczyniu, dodaj cebulę z jabłkiem i kilka łyżek śmietany. Wymieszaj. Śledzie możesz podawać od razu lub wstawić do lodówki i podawać dnia następnego. Półmisek możesz przyozdobić koperkiem, doskonale pasuje do tego śledzia. SMACZNEGO! Idą Święta Bożego Narodzenia, to doskonały czas
nietylkopasta.plpraskę czosnek, koperek oraz przyprawy, wymieszać. Śledzie a’la matias co najmniej tydzień wcześniej zamarynować w occie. Po tym czasie pokroić na mniejsze kawałki. Układać warstwami w plastikowym naczyniu, śledzie, śmietana, śledzie, śmietana itd… Tak przygotowane śledzie na co najmniej dobę wstawić do lodówki, aby smaki się wymieszały. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiJabłko starte na tarce i chrzan skropić cytryną, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszać ze śmietaną. Polać pokrojone w paski śledzie, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Śledziowa wieża. Składniki: 1 ugotowany ziemniak w łupinie, 1 łyżka majonezu 1 śledź matias w oleju pokrojony w paski ½ cebulki drobno pokrojone Świeżo zmielony pieprz 1 mały ogórek kiszony pokrojony(...)zwinąć w ruloniki. Plasterki jabłek skropić cytryną i ułożyć na nich ruloniki śledziowe. Śmietanę kremową ubić, dodać kwaśną śmietanę, cytrynę, sól, pieprz kajeński i cukier do smaku. Sosem przykryć śledzie i położyć truskawki lub konfiturę z żurawin. Śledź opiekany. Składniki: 1 kg śledź świeży 2 cebule pokrojone w piórka 1 szk. ocet spirytusowy 6% 2 szklanki wody
Kulinarny karnet Christopheratakże na kolację. Takie śledzie są także dobrym pomysłem na Wielki Piątek. Śledzie w śmietanie mojej babci Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, łyżkę. Przygotuj składniki: 4-5 solonych filetów śledziowych, 1 średnią cebulę, opakowania gęstej śmietany, sól, pieprz, cukier, wodę do wymoczenia śledzi, ewentualnie trochę rzadkiej śmietany, ocet. Śledzie umyj, przełóż do miski i zalej(...)chwilę do lodówki. U mnie w domu takie śledzie podaje się z ziemniakami z wody (jako danie obiadowe) lub z pieczywem (jako przystawkę). Takie śledzie w śmietanie można także przygotować z solonych śledzi w całości. Trzeba je tylko przed moczeniem dokładnie oczyścić i po wymoczeniu pokroić w dzwonka
blog.moje-pasje.infoCześć Nie wyobrażam sobie Wigilii bez śledzi w śmietanie. Najczęściej na wigilijnym stole pojawiają się ulubione śledzie mojego dziadka, czyli śledzie w śmietanie według przepisu mojej babci . Ostatnio jednak wypróbowałam nowym przepis na śledzia w śmietanie, jego oryginalną wersję znajdziecie na blogu Anety . Śledź w śmietanie Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, łyżkę, tarkę o dużych oczkach(...)wymoczenia śledzi. Śledzie przełóż do miski, zalej mlekiem lub wodą i odstaw do wymoczenia. Cebulę obierz z łupinek, dość drobno posiekaj, przełóż na sitko i sparz wrzątkiem. Wymoczone śledzie pokrój w dość grubą kostkę. Jabłko umyj, obierz i usuń z niego gniazdo nasienne. Miąższ jabłka zetrzyj na tarce. W większej misce wymieszaj śledzie, cebulę, jabłko, śmietanę i majonez. Całość
blog.moje-pasje.infoklasycznych śledzi w śmietanie czy też marynowanych. Zebrałam dla Was moje ulubione przepisu, może wykorzystacie je podczas przygotowywania tegorocznych świąt? Śledzie w sosach śmietanowych Klasyczne śledzie w śmietanie Śledzie w śmietanowym sosie curry ze śliwkami Śledzie w śmietanie z bazylią i cytryną Sałatki śledziowe Śledzie w słodkim sosie pomidorowym z papryką Śledzie w oleju, marynowane
Codzienna kuchnia niecodziennapewno zdrowsze i co najważniejsze - wiemy co jemy. Śledzie w śmietanie to idealny zakąska na święta, przyjęcia lub zwyczajna przekąska podczas dnia. Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) - Składniki: ok. 500 g śledzi typu matjas 2 łyżki oleju 2 cebule 2 średnie ogórki konserwowe 1 małe jabłko ok. 2 łyżki octu sok z połowy cytryny 500 g kwaśnej śmietany(...)łyżki majonezu szczypta cukru pieprz szczypta soli (lub pominąć jeżeli śledzie były bardzo słone) Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) - Sposób przygotowania: Płaty śledzi płukamy, a następnie moczymy w wodzie przez ok. 2-3 godziny wymieniając ją ok. 3-4 razy (długość płukania zależy od słoności śledzi - im bardziej słone - tym dłużej moczymy). Cebule, ogórki oraz
Słodka Stronapasztecikami lub krokietami. :-) Przystawki: Chleb ketonowy Do szynki, do masła, do kanapki... Do smalcu z ogórkiem i do wódki.. ;-) Po prostu chleb.... do wszystkiego! Wyjątkowy śledź w śmietanie Śledź w śmietanie jest prosty do przygotowania. Nie wymaga dużo naszej pracy, ale wymaga czasu, aby potem móc cieszyć się smakiem idealnym. Jest grudzień, więc będzie to śledź w wersji zimowo-świątecznej. Dlatego takie przyprawy jak goździki czy cynamon są w tym przepisie obowiązkowe. Dla nas świąteczne śniadanie to pyszny śledź w śmietanie. :-) Pieczeń z mięsa mielonego Tania i łatwa w przygotowaniu. Pasuje do chleba i jako sama przekąska. Kapuściane ogórasy Do tego oczywiście kapusta wigilijna... :-) Dania główne: Wyśmienity karp w panierce Danie, które musi się
Keto PrzepisyWitajcie, Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem mojej Mamy na pyszne śledzie w śmietanie. U nas w domu to klasyka, którą wszyscy lubią. W związku z tym, że już za parę dni „śledzik”, to mam nadzieję, że przepis będzie jak znalazł . Składniki: 300 g filetów śledziowych solonych 3 – 4 duże ogórki kiszone 1 duże jabłko 2 cebule(...)godziny. Następnie odsączyć i pokroić w paski. Jabłko umyć i obrać ze skórki oraz wykroić gniazdo nasienne. Jabłko, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z cytryną i pieprzem. Sosem zalać śledzie, jabłko, ogórki i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Przechowywać w lodówce. Smacznego!!! Polecam również inne przepisy: http://www.przepisybabci.com.pl/2014/06/09/sledzie-po-japonsku-ryba/
Przepisy Babci